Crni ekran - neće bootat s cd-a

poruka: 8
|
čitano: 4.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Par puta mi je nestalo struje (i došlo za sekundu) dok je komp bio upaljen i sad mi se neće Windowsi podići.

(Doduše, par dana prije mi se Avast pokrenuo i izbacio mi par upozorenja da su neke datoteke zaražene i mogla sam ih samo izbrisati...a ne popravit ili bacit u karantenu, ali mislim da nije to problem... jer je komp nakon toga radio opet, ali nakon nestanka struje nije!)

Naprijed svijetli zelena lampa, ali kad treba doć Windows natpis i podizanje, ništa, samo crni ekran.

Probala sam bootat sa F8 i s cd-om pa onda i s disketom sa onim trima datotekama Boot.ini, NTLDR i Ntdetect.com, ali neće ni preko toga.

Koliko dugo treba čekati da pokrene?

Ja sam čekala jednu minutu, ali dalje mi nije izbacio nikakav novi meni da bi dalje išla u Recovery ili tak nešt...

Koje su opcije? Jel to crklo napajanje zbog nestanka struje i mogu još šta provjerit?

0 0 hvala 0
17 godina

pa moguce je da je problem s strujom uzrokovao i oštećenje neke komponente, prvi na udaru bi u tvom slučaju mogli biti napajanje, hard, ram... sad bi trebalo ispitati jednu po jednu komponentu...

svejedno je moguće da i virusi imaj svoje prste u tome, u tom slučaju bi reinstalacija windowsa mogla pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu s obzirom da isto imam slicne simptome. Naime, neki dan nestalo mi je na kratko struje i po povratku - problemi. Prvo i osnovno komp se automatski pali bez pritiskanja gumba. Drugo, kad vec radi - problemi s bootanjem Windowsa (XP), BIOS uredno prođe sve korake i u trenutku kad treba loadat XP staje (crni ekran) ili se resertira i to ponavlja. Naravno pokusao sam stavit defaultne postavke u BIOSU pa i resertirati BIOS preko jumpera ali nema pomaka. Isto tako u nekim slucajevima pri ponavljanom resertiranju i gašenju-paljenju zna mi javljat određene poruke kao npr:

<windows root>\system32\ntoskrnl.exe missing or corrupt please re_instal

ili

Couldn't open drive multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)

NTLDR: Couldn't open drive multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)

ili

TRAP 00000006                    EXCEPTION

tr=0028 ... I SAD TU PISU JOS NEKAKVA STANJA ŠTO MI SVEUKUPNO IZGLEDA KAO STANJA NEKAKVIH REGISTARA I ZASTAVICA DA LI U PROCESORU ILI NA DISKU,

ili

opet dođe do loadanja XP-a i staje ili resertira.

I da cijela stvar bude gora, nakon nekih 20-tak pokusaja, a zamijetio sam i nakon resetiranja BIOS-a jumperom Windowsi se dignu i sve radi kako treba. Po naknadnom resetu uopce nema slike niti pomaka, nakon toga na sljedecem resetu opet ista prica s ponavljanjima loada i restarta. Da jos napomenem, samo u nekim slucajevima crvena LED-ica (za disk) svijetli konstantno a ponekad ne.  

I na kraju, DA, probao sam i s novim windowsima s bootanjem preko cd-a i tu pocne onu proceduru Press any key to boot from cd... ali vec tu se opet resetira (u trenutku kad treba pocet koristit disk) tako da je problem hardverske prirode.

U konačnici, sveukupno mi izgleda kao da ima više problema. Ovo s automatskim paljenjem bi trebalo imati veze s napajanjem ili s maticnom, a ovo s porukama ili je problem s diskom ili maticnom ili samo s diskom (a moguce je i da napajanje uzrokuje disfunkciju diska ).

E sad, ili je netko imao isti problem pa rijesio ili netko ima vise znanja i iskustva.

Konfiguracija mislim nije bitna jer je do sada sve radilo kak spada. Komp je "istini za volju" star kojih 9 godina i znam da je to ključan faktor ali i financije su isto pa nastojim sanirati problem ali neznam gdje je. 

0 0 hvala 0
17 godina

moguce da se nesto sprzilo... jesi li i ti slavonac? jucer me zvao bratic da mu je nestalo struje (osijek) i nece komp da boota... koma tko zna kakav je napon prosao kroz zice

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Crni ekran - neće bootat s cd-a

Slažem se sa čovjekom sigurno je krepalo napajanje, ja sam doživio isti problem kao i ti nestalo struje baš  kad sam radio za računalom ja ga upalim i sve je jedno dva dana izgledalo super nakon dva dana ja pokušam ga ponovno upaliti a ono nikakvih znakova

života na računalu, samo znam da mi je kao i tebi od svega radila zelena lampica na kučištu i što su radili ventilatori od procesora i napajanja, dam ga na servis i ustanove da je krepalo napajanje kad su ga zamjenili opet je sve super kao i do sada na mom PC.

17 godina
neaktivan

Nedavno nakon udara groma mi je izgorila grafička, na drugom računalu napajanje, na routeru LAN priključci. Spasio sam router(servis-zamjena), ovom drugom nije bilo pomoći- kupovina novog. Prilikom iznenadnog nestanka struje (neovisno o mom slučaju-grom) lako je moguće da kroz kabele kućne 220V mreže proleti izboj visokog napona a male snage koji ne oštećuje kabele same niti većinu kućanskih aparata ali stradavaju radio, TV, računala. Hrvatska Elektroprivreda ne daje nadoknadu za oštećenja takve vrste.

IBM ( I Blame Microsoft)
15 godina
neaktivan

Uspio sam u istom danu srediti. I meni je napajanje otišlo što sam i odmah pretpostavio ali mi ove poruke i problem s diskom nisu bile odmah "logički" povezive s napajanjem ali, ipak, bile su.

Ja sam iz Varaždina inače ali problem nestanka struje nije bio na nivou grada ili kvarta nego na nivou kuće - jedan od osigurača je izbacio zbog preopterečenja i izazvalo sve to.

Evo, jedno iskustvo više.

0 0 hvala 0
15 godina
marissa kaže...

Par puta mi je nestalo struje (i došlo za sekundu) dok je komp bio upaljen i sad mi se neće Windowsi podići.

(Doduše, par dana prije mi se Avast pokrenuo i izbacio mi par upozorenja da su neke datoteke zaražene i mogla sam ih samo izbrisati...a ne popravit ili bacit u karantenu, ali mislim da nije to problem... jer je komp nakon toga radio opet, ali nakon nestanka struje nije!)

Naprijed svijetli zelena lampa, ali kad treba doć Windows natpis i podizanje, ništa, samo crni ekran.

Probala sam bootat sa F8 i s cd-om pa onda i s disketom sa onim trima datotekama Boot.ini, NTLDR i Ntdetect.com, ali neće ni preko toga.

Koliko dugo treba čekati da pokrene?

Ja sam čekala jednu minutu, ali dalje mi nije izbacio nikakav novi meni da bi dalje išla u Recovery ili tak nešt...

Koje su opcije? Jel to crklo napajanje zbog nestanka struje i mogu još šta provjerit?

Tako je i kod mene bilo. Kod mene je otišla matična. Otkada mi se to dogodilo koristim UPS.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumg hvala.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice