Crko komp?

poruka: 11
|
čitano: 1.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Crko komp?

Evo problema.

Komp je star oko 6 godina... znaci: Sempron na 1,6, 1 gb rama, asus k8n, 80 gb hdd, przilica i neki srotex od napajanja...

Komp radio normalno do prije 2h... Smrzel se je i ja njega resetiram. Vise se ne cuje onaj beep od biosa... promjenimo mi polako sve komponente jednu po jednu sa drugima... i sa semprona sam sada na celeronu i intel platformi... Promjenili smo sve osim napajanja. Na kompu se normalno pale svi ventovi i ledice ali nema beepa... Sprobal sam napajanje onak da prikopcam zelenu zicu s nekom crnom i onda se napajanje opce ne zeli upaliti, a dok ga pristekam na mbo sve se vrti samo nema beepa... gdje jos moze biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Crko komp?

maticna ti je crkla meni je prije bilo nije se palio pa onda u radu zamrzne pa izbaci plati ekran onda poslje nikako nije radio ubacio sam novu maticnu i radi probaj maticnu zamijenit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Crko komp?
marin sparks kaže...

maticna ti je crkla meni je prije bilo nije se palio pa onda u radu zamrzne pa izbaci plati ekran onda poslje nikako nije radio ubacio sam novu maticnu i radi probaj maticnu zamijenit

Citaj sta sam napisao... Promjenio sam sve osim napajanja. Prije je u kompu bio Sempron, a sad je Celeron... Sto znaci da sam ocito promjenio i maticnu... stavio sam i druge rame, i cak i drugi hdd, a przilicu odstekao.

14 godina
neaktivan
Ocito je problem u napanju. Moras od nekog posudit, nema druge.
Me gusta....
15 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...

al ako se svi ventovi vrte na kompu ukljucujuci i onaj od tog napajanja ne kuzim zasto nema beepa...

15 godina
protjeran
Crko komp?

nema napajanje nista sa tim  sa bipovima

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crko komp?

Citao sam da dosta ljudi kojima se to dogodilo da je otisla maticna al nezz sto je tebi 

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crko komp?

Napajanje je problem, defenitivno.

Ofc.

0 0 hvala 0
17 godina
IroniX kaže...
Suddenly Psychotic kaže...

al ako se svi ventovi vrte na kompu ukljucujuci i onaj od tog napajanja ne kuzim zasto nema beepa...

Napajanje može biti pokvareno i ako se ventovi vrte. Imao sam i takav slučaj, a to je kada napajanje radi ali ne daje ispravnu voltažu i zbog toga komp ne radi ništa osim što vrti ventilatore.

Osim toga moraš biti siguran da svaka komponenta što si stavio radi. No ako nije napajanje moguče da si spržio ovu drugu matičnu pri stavljanju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 22:26 (Hummer).
15 godina
odjavljen
Crko komp?

može biti do napajanja, matične ili CPU-a, eliminiraj jedno po jedno, sumnjam da je do proca, možda matična, ali napajanje najvjerovatnije.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
marin sparks kaže...

nema napajanje nista sa tim  sa bipovima

OFF topic: Ne budi uporan i malo razmisli sta pricas.

ON topic:

Prva stvar, vjerovatno lose napajanje.Nisu to beepovi nego beep kod, imas u vodicu od maticne sta znaci koji beep.Druga stvar, sve pocinje od napajanja pa se prenosi na druge komponente moguce da je napajanje na izdisaju, i komponente ne uspijevaju dobit dovoljno struje da se pokrenu zato ti se ne pali komp.Probaj promjenit napajanje, jer da je bilo sta drugo , proc, grafa, ili neki drugi dio izbacio bi ti upravo ove bepp kodove kao upozorenje da nesto ne valja.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice