Crkava maticna?

poruka: 7
|
čitano: 1.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Crkava maticna?

zadnje vrijeme se suocavam sa problemima koji izviru ja mislim iz maticne..naime, imao sam par dana win8 i cesto mi se desavalo da mi se komp nije htio ugasit, dakle, win se ugase, al diskovi i ventovi ostanu vrtit...koji put se znalo to desit i na sedmici...sad sam podigao ponovno sedmicu, i kao i prije svega toga ponekad imam problem kad komp odlazi u sleep...dakle, jednostavno se zamrzne i ne ode u slep, onda mu moram prekinut struju i onda se ponovno podize...

procesor sam tu i tamo znao kloknuti na 3.00, 3.40- radi se o Q6600...
međutim sad nemogu ni na 3.00 ga dignut sa povecanom voltažom...jednostavno, komp postaje nestabilan, resetria se 2 puta prije samog bootanja i onda si podesi overclock na deafulne postavke...primjetio sam da hladnjak od čipseta na matičnoj bude toliko vruc da ako drzim prst sekundu na njemu, dobro se ofurim..

ima tko sta za rec?

dakle, maticna p35c-ds3r od gigabyte-a...i proc je Q6600...napajanje XFX 450W, grafa gtx560..

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Crkava maticna?

Da za početak odvrtiš memtest? Ako je RAM u redu tražiš krivca između ploče i procesora.

Imaš li kakvih dodatnih ventilatora u kućištu, kakve su temperature?

16 godina
Crkava maticna?

memtest prolazi bez problema, evo cijelu noc se vrtio, nema errora..a temperature se sve ok..procesor varira od 29-38 stipnjeva najcesce, grafa u idelu, maksimalno odje do 39 stupnjeva..al taj hladnjak od čipseta baš bude usijan

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 6:36 (Tionio).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crkava maticna?

vent neka puse po njemu stavi,privremeno fiksiraj i probaj,ako radi tako znas do cega je,i kupit ces neki cooler za chipset

ako nije do toga,probaj nabavit novu mbo :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Crkava maticna?

prije cu prec na SB nego stavljat zujalicu na čipset :P

TiONiO

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Crkava maticna?
Tionio kaže...

prije cu prec na SB nego stavljat zujalicu na čipset :P

Pasivnu cooler ofc -.-
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Crkava maticna?

dakle danas sam mjerio temperature čipseta sa onim pištoljem za mjerenje temperature...

temperature su varirale od 68 do 78 stupnjeva C
sto dokazuje i moj plik na prstu, nastao dodirom hladnjaka..

TiONiO

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice