Creative Labs Sound Blaster audigy fx problem

poruka: 6
|
čitano: 1.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

kupio sam Sennheiser G4ME ONE headset i navedenu zvučnu karticu koju sam instalirao, drivere također. Prikazuje da ima zvuka (u control panelu pokazuje da ima zvuka ali ništa ne izlazi na slušalice). Sve normalno radi (mic + zvuk) na on-board zvučnoj. Čitao sam po netu i često govore da se makne kvačica sa "Digital output only" ali ja tu opciju nigdje ne vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Creative Labs Sound Blaster audigy fx problem
headshot kaže...

Pozdrav,

kupio sam Sennheiser G4ME ONE headset i navedenu zvučnu karticu koju sam instalirao, drivere također. Prikazuje da ima zvuka (u control panelu pokazuje da ima zvuka ali ništa ne izlazi na slušalice). Sve normalno radi (mic + zvuk) na on-board zvučnoj. Čitao sam po netu i često govore da se makne kvačica sa "Digital output only" ali ja tu opciju nigdje ne vidim.

Prvo disableaj u biosu onboard zvucnu, drugo stavi sliku > control panel > hardware and sound > sound

17 godina
neaktivan

Evo proradilo je, čudno. Prvo sam skinio drivere sa stranice, nisam htio sa cd-a instalirat jer znam da budu starija verzija. Ali tada nije radilo pa sam ih izbriso i instaliro te sa cd-a i opet nije radilo. Sada sam samo napravio update tih drivera sa cd-a preko device managera i odjednom radi. Btw slušalice su vrhunske! 

EDIT: Može li se napraviti nekako da sluške (stereo) budu surround 5.1 recimo, za igre i filmove. Znam jedino za Razer surrond program.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 19:20 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
headshot kaže...

Evo proradilo je, čudno. Prvo sam skinio drivere sa stranice, nisam htio sa cd-a instalirat jer znam da budu starija verzija. Ali tada nije radilo pa sam ih izbriso i instaliro te sa cd-a i opet nije radilo. Sada sam samo napravio update tih drivera sa cd-a preko device managera i odjednom radi. Btw slušalice su vrhunske! 

EDIT: Može li se napraviti nekako da sluške (stereo) budu surround 5.1 recimo, za igre i filmove. Znam jedino za Razer surrond program.

Ako ti slusalice ne podrzavaju 5.1 nema smisla. Iskreno imao sam davno 2007-8 tu karticu i 5.1 slusalice, zvuk mi je uzasan bio nemozes se koncetrirati u fps igrama te sam prebacio na obican stereo zvuk.
Isto tako za slusanje glazbe katastrofa. Tako da preoporucujem da koristis stereo obican, a za filmove bi mozda bilo ok to nisam probavao.

17 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
headshot kaže...

Ako ti slusalice ne podrzavaju 5.1 nema smisla. Iskreno imao sam davno 2007-8 tu karticu i 5.1 slusalice, zvuk mi je uzasan bio nemozes se koncetrirati u fps igrama te sam prebacio na obican stereo zvuk.
Isto tako za slusanje glazbe katastrofa. Tako da preoporucujem da koristis stereo obican, a za filmove bi mozda bilo ok to nisam probavao.

Zašto slušalice nebi podržavale 5.1, naravno mislim na virtual surround. Radi se o kartici, dali ona podržava ili ne. A surround je nekima genijalan a nekima katastrofalan u igrama, ja osobno volim surround jer sam navikao sa predhodnim slušalicama. Za glazbu naravno stereo. 

14 godina
neaktivan

Imaš modane drivere na kojima radi cmss 3d iz nekog razloga su to disableali u wind 7. Taj efekt daje 3d suround zvuk i meni je osobno bio predobra stvar kad sam imao tu zvučnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice