Cpu grije se previse

poruka: 46
|
čitano: 13.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Cpu grije se previse

Kod AMD bazirani laptopi:

-ovisno o produkciji, (serijski broj na procesoru) - Trece slovo citano s desna.: za V=85 celzijusa , za T= 90celzijusa i za S=95 celzijusa.

-no preporucena maximalna temperatura bi trebala bit od 60-70 celzijusa.

Kod Intelovih laptopa:

-tu su malo nize temerature rada..

-max od 75 do 85 celzijusa.

-a maximalna preporucljiva je od 50 do 60 celzijusa.

Kod DESKTOP racunala, stvar je slicna.

-Kod AMD baziranih: 85-95(ovisno o produkciji), a maximalna preporucena od 50 do 65 celzijusa.

-Kod Inelovih: 75-85, a preporucljiva maximalana 45-55 celzijusa.

Postavljanje postolja sa ventilatorima sto su neki predlozili je super stvar jer uspijeva spustiti temperaturu do cak deset stupnjeva.

I wish Life had an UNDO function...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cpu grije se previse

a nemam pojma,sutra ću probat samo skinut stranicu, a u četvrtak ću uzeti neki ventilator pa ću vidjeti onda.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Cpu grije se previse

prvo makni stranicu pa provjeri temp,past će sigurno za 5stupnjeva najmanje onda odi u bios i izmjeniš ako ti je voltaža na auto jer ti se jako grije ak je povišena voltaža,a i hladnjak za proc bi pomogao ali po meni ti se ne isplati ga kupovat ak nemisliš oc i otključat preostale jezgre,a vente u kučištu ti je najbolje stavit ak ti idu 120mm ili barem 92mm

Duh Sveti....
15 godina
neaktivan
neno20 kaže...

a nemam pojma,sutra ću probat samo skinut stranicu, a u četvrtak ću uzeti neki ventilator pa ću vidjeti onda.

i hvala svima na pomoći,zaboravio napisat  Osmijeh

15 godina
neaktivan
Ačx kaže...

prvo makni stranicu pa provjeri temp,past će sigurno za 5stupnjeva najmanje onda odi u bios i izmjeniš ako ti je voltaža na auto jer ti se jako grije ak je povišena voltaža,a i hladnjak za proc bi pomogao ali po meni ti se ne isplati ga kupovat ak nemisliš oc i otključat preostale jezgre,a vente u kučištu ti je najbolje stavit ak ti idu 120mm ili barem 92mm

još i da znam otključat jezgre bilo bi super. za te stvari sam totalni tukac. osim ako netko ne pomogne na forumu   :)

15 godina
neaktivan

daj popuni sa strane pod MOJ PC

15 godina
neaktivan

Nikako ne može bit normalno da se grije na 80 stupnjeva pogotovo ako nije previše opterećen što nisi naveo. Je si li ulazi u bios i provjerio brzinu ventilatora? Otvori kučište i pogledaj kako radi ventilator i ima li prašine. Što se tiče kučišta i šta na njemu nema ventilatora to ne bi tribalo imat nikakve veze jer ako nisi clocka procesor njegov vent bi mora bit sasvim dovoljan. Inače u specifikacijama za taj procesor piše da je najveća dozvoljena temperatura 70 stupnjeva.

17 godina
neno20 kaže...
Ačx kaže...

sve ti ovisi o cirkulaciji zraka u kučištu,ja sam odstranio bočnu stranicu i takva mi je temperatura 56 - 58 st,a kada mi je stranica gore onda su temp 67-68 st jer nemam ventova u kučištu,i provjeri u biosu jer ti je vjerojatno voltaža stavljena na auto(kao i meni)pa si to promjeni jer ti je vjerojatno voltaža na 1,4...v

edit:a dosta mu je 1,325 v

imaš pravo, kućište je neko seljačko, nema ventilatora u njemu.probat ću stranicu maknut,ili da uzmem neki vent? imate neki prijedlog?

šteta bi bilo da skurim proc star par dana.

Nije dobro sjeo, nema šanse da se toliko grije ili senzori krivo očitavaju.

To rješiš tako da popipaš cooler dok comp radi, ako nemožeš držat prst na njemu ili je jako vruć onda nije dobro sjeo u suprotnom senzori.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Cpu grije se previse

vent nema prašine jer je star par dana, oko njega sve čisto,znači nema nikakvih žica da smetaju. vent vrti normalno,u everestu piše brzina 2402 RPM

0 0 hvala 0
17 godina
neno20 kaže...

vent nema prašine jer je star par dana, oko njega sve čisto,znači nema nikakvih žica da smetaju. vent vrti normalno,u everestu piše brzina 2402 RPM

Trebaš uključit smart fan/q-fan u biosu, da ti smanji brzinu okretaja na 500-1000rpm-a. Sigurno ti je sada velika buka.

15 godina
neaktivan
Cpu grije se previse

zašto mi u biosu piše da mu je temperatura 49-50 stupnjeva, a u everestu 79?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
neno20 kaže...

Trebaš uključit smart fan/q-fan u biosu, da ti smanji brzinu okretaja na 500-1000rpm-a. Sigurno ti je sada velika buka.

čudno,ali nije velika buka,sasvim normalno. ajde probat ću i to uključit

15 godina
neaktivan
Cpu grije se previse

po nekom programu sandra mi piše ovako:

Board temperature   33.00

CPU temperature       28.00 td

Auxiliari temperature   80.00

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini hardware monitor i pokušaj s njim očitat temerature kad ti već u biosu pišu druge temperature.

17 godina
Cpu grije se previse

Šta sam ja rekao otvori stranicu popipaj cooler, nemoj tu muljat nešto.

Senzori su u kur*u i gotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Šta sam ja rekao otvori stranicu popipaj cooler, nemoj tu muljat nešto.

Senzori su u kur*u i gotovo.

danas radi cijeli dan, kućište malo prije otvorio, cooler skroz hladan, bios kaže da ima 37 stupnjeva.

everest mi izbaci onih 79 čim upalim komp i tako mi stoji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice