Čiščenje kompa sa garancijom

poruka: 13
|
čitano: 3.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Čiščenje kompa s garancijom

Nije neki problem samo me zanima dali netko ima iskustva sa time jer sam kupio komp prošle godine u 6-tom mjesecu sa 2 godine garancije i sada mi se sve više grije.Sada će proći 1 godina a da ga nisam čistio jer imam onu glupu naljepnicu zaljepljeno iza da kada otvorim kučište skida mi se garancija...Dali skinuti naljepnicu i počistit ili pustit nek ode k vragu i čekat tjednima da dođe novi(ako uopće vrijedi garancija jer piše da ne pokriva štete nastale od prašine {#})

Hvala na unaprijed pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:13 (Marinach).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Čiščenje kompa s garancijom

gdje si kupio pc, u kojoj trgovini? 

u pravilu bi ti servis koji servsira pc-je kupljene u toj trgovini trebao počistiti pc.

facta infecta fieri nequeunt
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:39 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Po meni je to cista glupost da garancija ne pokriva "stetu nastalu od prasine" (`mos mislit) kako ga ocistit onda ak ga nesmijes rastavit, telepatijom{#}. Ak oni zahebavaju tebe s garancijom zahebes i ti njih tako da nekako skines tu naljepnicu i vratis ju nazad kao da nist nije ni bilo, to je moje misljenje iako nemam bas iskustva s kompvima pod "garancijom".

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Preporuka,nazovi trgovinu gdje si kupio ili servis od te trgovine i ljepo ih pitaj kako da očistiš pc od prašine,jer ti garancija nepokriva kvarove nastale od prašine.Javi nam što su ti rekli.

I svi rade istu grešku,zašto pobogu ljudi uzimate gotove konfiguracije? Zar nije isplativije uzeti po komponentama,em dobijete bolji pc,em možete ga otvarati i čistiti i mjenjati u njemu što vas je volja.

EDIT

@rebelsy to nisam ni znao da može tako.Hvala što si nam rekao.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:54 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ajde ti stavi te temperature tu nama na forum da mi vidimo dali se to grije ili ne.

Može slika ili iz Everesta ili HW monitora ili iz čega god hoćeš gdje se vide temperature svih komponenti.

Valentin

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naljepnicu si trebao skinuti prvog dana kada si dobio PC, garancija se ne gubi, gubis samo pravo na besplatno utvrdjivanje kvara (ako ti nesto ne stima).... garancija i dalje postoji (na svaku komponentu zasebno) i ako ti npr. nakon sto odljepis naljepnicu rikne graficka, samo je spakiras, posaljes im i oni su ti duzni poslati novu ako je ta neispravna...

Jasnije?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:51 (rebelsy).

2 0 hvala 2
14 godina

Nisam znao gdje da pitam a nisam htio otvarati bezveze temu pa cu tu pitati.

Proslo je 5-6 mjeseci od kada sam dobio PC pa sada je jos ljeto a u njemu puno prasine pa sam razmisljao da ocistim sve pa imam pitanje .. 
Se moze s fenom ocistiti prasina? (ne toplim zrakom nego hladnim) ili usisavc (povlacenje zraka ili izbacivanje?) da nebi naskodilo komponentama ili neznam sta, ako moze odgovor od nekoga ko se kuzi.

Peace!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Čiščenje kompa sa garancijom
XVII Mini kaže...

Proslo je 5-6 mjeseci od kada sam dobio PC pa sada je jos ljeto a u njemu puno prasine pa sam razmisljao da ocistim sve pa imam pitanje .. 
Se moze s fenom ocistiti prasina? (ne toplim zrakom nego hladnim) ili usisavc (povlacenje zraka ili izbacivanje?) da nebi naskodilo komponentama ili neznam sta, ako moze odgovor od nekoga ko se kuzi.

Kompresor je majka za takve stvari.

clock2much
14 godina
Vegeta kaže...
XVII Mini kaže...

Kompresor je majka za takve stvari.

a znam ali nemam kompresor, mislio sam fenom ili usisavacem ali bojim se da nebi ostetio komponente ili nesto lijevo.

Peace!
13 godina
protjeran

Oprezno ga pocisti usisavacem i kasnije kistom ako si perfekcionist.

clock2much

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Usisavačem. Hladnjak od procesora možda nećeš moći dobro očisitit, pa ga skini i onda malo bolje usisaj između onih "listića".

Naravno, to napravi jedino ako ga znaš vratiti nazad i staviti pastu.

15 godina
protjeran
XVII Mini kaže...

a znam ali nemam kompresor, mislio sam fenom ili usisavacem ali bojim se da nebi ostetio komponente ili nesto lijevo.

Isključiš PC, otkačiš sve kablove, spremiš ga u auto, odeš na prvu benzisku i poslužiš se kompresorom.

Ponesi si samo nastavak za bicikl/loptu, da dobiješ veći pritisak na kompresoru.

Ili si jednom godišnje investiraj u kisik:

http://www.links.hr/artikl-080.000.007

Makar ti je boca dovoljna za 3-4 puta, ovisno koliko ti je PC prljav.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
Don Kihoty kaže...
XVII Mini kaže...

Isključiš PC, otkačiš sve kablove, spremiš ga u auto, odeš na prvu benzisku i poslužiš se kompresorom.

Ponesi si samo nastavak za bicikl/loptu, da dobiješ veći pritisak na kompresoru.

Ili si jednom godišnje investiraj u kisik:

http://www.links.hr/artikl-080.000.007

Makar ti je boca dovoljna za 3-4 puta, ovisno koliko ti je PC prljav.

Ma ovaj usisavacem cu to srediti, sve cu izvadit van, pocistit i onda vratiti kako je bilo .. tenks decki.

Peace!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice