Strpite se koji dan. Imam problema s PC-em.
Hvala na razumijevanju.
EDIT: 11.7. - javili da im treba minimum još tjedan-dva za popravak.
Strpite se koji dan. Imam problema s PC-em.
Hvala na razumijevanju.
EDIT: 11.7. - javili da im treba minimum još tjedan-dva za popravak.
Pozz ekipa, dobio sam zadnja 4 BSOD-a
sve vam ovde pise
inače iz programa WhoCrash-a
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Wed 27.7.2016. 11:30:11 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\072716-12281-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x142940)
Bugcheck code: 0x3B (0xC0000005, 0x0, 0xFFFFD001C6EA7D10, 0x0)
Error: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.
On Wed 27.7.2016. 11:30:11 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\memory.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bugcheck code: 0x3B (0xC0000005, 0x0, 0xFFFFD001C6EA7D10, 0x0)
Error: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Bug check description: This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.
On Wed 27.7.2016. 10:19:02 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\072716-13843-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (NTFS+0xDFDBA)
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF800A3ADFDBA, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\WINDOWS\system32\drivers\ntfs.sys
description: NT File System Driver
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.
On Sun 24.7.2016. 10:59:28 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\072416-16265-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x142940)
Bugcheck code: 0x1A (0x5012, 0xFFFFF58010804000, 0x212DC, 0x213D9)
Error: MEMORY_MANAGEMENT
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a severe memory management error occurred.
This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time
A ovo je sa BSOD View
Slika ispod
I dalje ništa od vražjeg PC-a. Molim za još strpljenja.
Pozz svima! Dobio sam novi laptop HP prije 3.5 mj. i nakon nekog vremena pojavio mi se, pretpostavljam, problem s integriranom grafickom karticom. Dosta cesto, otprilike jednom u dva- tri dana, slika na ekranu zasteka ili se zacrni na pola sekunde- sekundu uz poruku: Display driver stopped responding and has recovered. Display driver Intel HD Graphics Drivers for Windows(R) stopped responding and has successfully recovered. Takodjer, danas mi se prvi puta nakon otvaranja jedne web stranice pojavilo nekoliko crnih kvadratica na njoj. Jucer i danas sam pomocu besplatnog programa FurMark provjeravao stabilnost i ispravnost graficke kartice. Jucer mi je nakon 1h rada tog programa pocela treperiti slika na ekranu, a danas vec nakon pola sata. Uz to, povremeno mi se zna pojaviti i plavi prozorcic s upozorenjem: Your PC ran into a problem and needs to restart, nakon cega se racunalo resetira (jednom je to upozorenje bilo vezano uz kernel security check failure, a drugi puta uz system service exception). Moze li mi itko pomoci kako i gdje rijesiti taj problem? Ima li itko kakav koristan savjet? Hvala unaprijed! Inace, laptop je HP, Intel core i-7, Intel HD graphics 530, 16 GB DDR3L rama, 1 TB HDD, Win 10 Home…
znal neko zasto
driveri od grafe. Makni ove DDU-om stavin drugu verziju. Je li PC ili laptop u pitanju? Imaš li BSOD za vrijeme igranja? Kakve su temperature? Malo podataka...
temp max 80 c
pc je nije laptop
temp max 80 c
pc je nije laptop
To je dosta visoko. Temp grafe je 80? Je li kućište čisto od prašine, kao i komponente? Napiši konfiguraciju.
evo sad sam u safe modu obriso drivere i sve
konfiguracija
maticna gigabayte p31 es3g
socket775
ram 4gb ddr2
graficka
ati 4850
256 bit
procesor dual core e5700 3.0 ghz
zastarila je to konfiguracija
kompjuter izduvavan prije mjesec dana kompresorom
graficka ciscenja i mjenjana pasta
kompjuter izduvavan prije mjesec dana kompresorom
graficka ciscenja i mjenjana pasta
Napajanje točan model?
msi 500 w
msi 500 w
Jako loše. Probaj s nekim drugim boljim. Čudim se kako je grafa uopće radila s tim.
dal moze biti do toga
dal moze biti do toga
Može, a može biti i da GPU rikava. Treba probati i jedno i drugo, pa vidjeti. Za početak stavi druge drivere i pokušaj koristiti PC.
ok
Pozdrav,
naime na racunalu koje koristi sestra vec neko vrijeme se javlja BSOD i kako nisam previse strucan u bilo cemu vezano za racunala stvarno ne znam kako bi rijesio ovaj problem. Koliko sam citao po netu vidio sam da uzrok vjerovatno jedan od drivera no ne znam kako ga pronaci.
evo reporta WhoCrashed:
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: Unknown (0x00000000)
Bugcheck code: 0xA (0xFFFFF8A0050EFE30, 0x2, 0x1, 0xFFFFF800034FE839)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error.
Google query: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
Hardware: HP ProBook 4540s, Hewlett-Packard, 17F6
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz Intel586, level: 6
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 6318129152 bytes total
gledao sam u minidump folder al on je konstantno prazan?
Poz svima !
imam problem kod laptopa nakon nekog vremena kad je upaljem javlja se BSOD mislim da je nes s hardverom al nezna sto tocno evo malo detalja od erroru:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8005BB0028
BCP3: 00000000B6000000
BCP4: 0000000000120135
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
koristim laptop toshiba satellite l50-b-1v2
isto tako probao sam s ciscenjem nije pomoglo, laptop ima pasivo hladenje
upocetku je temp bila oko 50,60 pa onda oko 35,40 al se svejedno javljo BSOD
ako neko zna molio bih za pomoc
Pozdrav,
naime na racunalu koje koristi sestra vec neko vrijeme se javlja BSOD i kako nisam previse strucan u bilo cemu vezano za racunala stvarno ne znam kako bi rijesio ovaj problem. Koliko sam citao po netu vidio sam da uzrok vjerovatno jedan od drivera no ne znam kako ga pronaci.
evo reporta WhoCrashed:
This was probably caused by the following module: Unknown (0x00000000)
Bugcheck code: 0xA (0xFFFFF8A0050EFE30, 0x2, 0x1, 0xFFFFF800034FE839)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error.
Google query: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
Hardware: HP ProBook 4540s, Hewlett-Packard, 17F6
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz Intel586, level: 6
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 6318129152 bytes total
gledao sam u minidump folder al on je konstantno prazan?
Nije konfiguriran Small memory dump.
Poz svima !
imam problem kod laptopa nakon nekog vremena kad je upaljem javlja se BSOD mislim da je nes s hardverom al nezna sto tocno evo malo detalja od erroru:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8005BB0028
BCP3: 00000000B6000000
BCP4: 0000000000120135
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
koristim laptop toshiba satellite l50-b-1v2
isto tako probao sam s ciscenjem nije pomoglo, laptop ima pasivo hladenje
upocetku je temp bila oko 50,60 pa onda oko 35,40 al se svejedno javljo BSOD
ako neko zna molio bih za pomoc
Daj mi dump fajlove.
Pozz....već neko vrijeme imam povremeni problema sa BOSD koji navodno uzrokuje RAM. Odjednom malo se ekran zacrni, ugasi i pokrene BOSD. Probao sam testirati radnu memoriju jedan po jedan "keks" i po jedan slot. Samo jednom mi se dogodilo da je jedan keks izbacio grešku pri prvom testu, opet sam testirao i sve 5 sa obadva "keksa". Neki dan kada mi se opet dogodio BOSD otvorio sam računalo, "keksi" su bili poprilično topli, našao sam nešto prašine (nisam čistio par mjeseci-znam kriv sam), očistio, testirao, naravno sve 5. Mislio sam kupiti novu memoriju ali neznam dali sam imao BOSD zbog prašine odnosno zbog pregrijavanja "keksa" ili zbog neispravne matične. Nemam u koga posuditi nekoliko dana ili tjedana da testiram.
Inače ta memorija (2x8) je i sada u računalu, sustav koristi svu dostupnu u igrama i radi kao sat.
Mislio sam ugraditi dodatne odnosno zamijeniti postojeće (no name) ventilatore radi boljega protoka zraka. Ima li netko kakvu preporuku što da radim?
Pozz....već neko vrijeme imam povremeni problema sa BOSD koji navodno uzrokuje RAM. Odjednom malo se ekran zacrni, ugasi i pokrene BOSD. Probao sam testirati radnu memoriju jedan po jedan "keks" i po jedan slot. Samo jednom mi se dogodilo da je jedan keks izbacio grešku pri prvom testu, opet sam testirao i sve 5 sa obadva "keksa". Neki dan kada mi se opet dogodio BOSD otvorio sam računalo, "keksi" su bili poprilično topli, našao sam nešto prašine (nisam čistio par mjeseci-znam kriv sam), očistio, testirao, naravno sve 5. Mislio sam kupiti novu memoriju ali neznam dali sam imao BOSD zbog prašine odnosno zbog pregrijavanja "keksa" ili zbog neispravne matične. Nemam u koga posuditi nekoliko dana ili tjedana da testiram.
Inače ta memorija (2x8) je i sada u računalu, sustav koristi svu dostupnu u igrama i radi kao sat.
Mislio sam ugraditi dodatne odnosno zamijeniti postojeće (no name) ventilatore radi boljega protoka zraka. Ima li netko kakvu preporuku što da radim?
Ja sam imao sličan problem. Zamijenio RAM, zapravo cijelu konfiguraciju RAM-a iz 4x4 u 2x8 GB i odonda radi kao sat.
Ja sam imao sličan problem. Zamijenio RAM, zapravo cijelu konfiguraciju RAM-a iz 4x4 u 2x8 GB i odonda radi kao sat.
To sam i ja odmah pomislio...ali pošto radi ne radi nekako mi zao dati 700 kn ako je ram ispravan, ali izgleda da ce u kantu.
To sam i ja odmah pomislio...ali pošto radi ne radi nekako mi zao dati 700 kn ako je ram ispravan, ali izgleda da ce u kantu.
Vjeruj mi da si kao ja dijagnosticirao to par mjeseci, ne da bi ga bacio i kupio novi, nego bi ga razbio u milijun komada prije toga kad otkriješ da je u njemu problem. Tako je meni bilo.
Vjeruj mi da si kao ja dijagnosticirao to par mjeseci, ne da bi ga bacio i kupio novi, nego bi ga razbio u milijun komada prije toga kad otkriješ da je u njemu problem. Tako je meni bilo.
Ma i ja sam se naživcirao pošteno...sačekati ću Božićne popuste pa ću uzeti novu, pa što bude.
Pozdrav ekipa, danas sam imao BDOS nakon dugo vremena, evo analiza;
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
On Sun 11.12.2016. 13:55:53 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121116-15880-01.dmp
uptime: 05:31:53
This was probably caused by the following module: iusb3xhc.sys (iusb3xhc+0x5E81)
Bugcheck code: 0x100000B8 (0xFFFFFA800DB63B50, 0xFFFFF80004259CC0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\iusb3xhc.sys
product: USB 3.0 Device Driver
company: Intel Corporation
description: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: iusb3xhc.sys (Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver, Intel Corporation).
Google query: Intel Corporation CUSTOM_ERROR
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bugcheck code: 0xB8 (0xFFFFFA800DB63B50, 0xFFFFF80004259CC0, 0x0, 0x0)
Error: ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC
Bug check description: This indicates that an illegal operation was attempted by a delayed procedure call (DPC) routine.
Pozdrav ekipa, danas sam imao BDOS nakon dugo vremena, evo analiza;
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121116-15880-01.dmp
This was probably caused by the following module: iusb3xhc.sys (iusb3xhc+0x5E81)
Bugcheck code: 0x100000B8 (0xFFFFFA800DB63B50, 0xFFFFF80004259CC0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\iusb3xhc.sys
product: USB 3.0 Device Driver
company: Intel Corporation
description: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: iusb3xhc.sys (Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver, Intel Corporation).
Google query: Intel Corporation CUSTOM_ERROR
Bugcheck code: 0xB8 (0xFFFFFA800DB63B50, 0xFFFFF80004259CC0, 0x0, 0x0)
Error: ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC
Bug check description: This indicates that an illegal operation was attempted by a delayed procedure call (DPC) routine.
Nadogradi USB 3.0 drivere.
Pozz ljudi.Imam problem sa novim PC.Tocnije svako toliko mi se tokom igranja zna smrznut komp ili plavi ekran iskocit.Od diagnostike koje sam napravio su sljedece.Win su friski,Ram sam testirao sa Windowsovim memory diagnoatic i sve je prošlo u redu.HDDTuner nije pokazao nikakve bad sectore ili pregrijavanje samog HDD.a.Graficku sam testirao sa Furmarkom 15min i temp ne idu preko 76stupnjeva.Tako isto sam sa OCCTom 15 min testirao i proc.Temp su zadovoljavajuce.Ono sta mi nije jasno je stostvar sam i drivere za grafu roknuo najnovije i ista stvar. Neki ljudi su mi rekli da mi mozda treba novi BIOS na ploci,ali ja se iskreno to ne usudim raditi.Jer znamo koje su posljedice.Napajanje nisam testirao jer neznam kako,sa cime isto tako i plocu.Sto se tice BSODa,uspio sam uloviti koja ja greska izasla i pisalo je 0.00000116.Navodno to je nesto do drivera od grafe.Isao sam i sa trikovima sa Win7 da mi izbaci izlista history gresaka i sve se svode na video hardware error (radje bi da je software ali sta je tu je).Zato ljudi ako netko moze pomoc,bilo bi super.Od komponenta je novo (grafa,Ram,napajanje,kuciste).SSD nemam.Komponente su pod MOJ PC.Hvala.
Pozz ljudi.Imam problem sa novim PC.Tocnije svako toliko mi se tokom igranja zna smrznut komp ili plavi ekran iskocit.Od diagnostike koje sam napravio su sljedece.Win su friski,Ram sam testirao sa Windowsovim memory diagnoatic i sve je prošlo u redu.HDDTuner nije pokazao nikakve bad sectore ili pregrijavanje samog HDD.a.Graficku sam testirao sa Furmarkom 15min i temp ne idu preko 76stupnjeva.Tako isto sam sa OCCTom 15 min testirao i proc.Temp su zadovoljavajuce.Ono sta mi nije jasno je stostvar sam i drivere za grafu roknuo najnovije i ista stvar. Neki ljudi su mi rekli da mi mozda treba novi BIOS na ploci,ali ja se iskreno to ne usudim raditi.Jer znamo koje su posljedice.Napajanje nisam testirao jer neznam kako,sa cime isto tako i plocu.Sto se tice BSODa,uspio sam uloviti koja ja greska izasla i pisalo je 0.00000116.Navodno to je nesto do drivera od grafe.Isao sam i sa trikovima sa Win7 da mi izbaci izlista history gresaka i sve se svode na video hardware error (radje bi da je software ali sta je tu je).Zato ljudi ako netko moze pomoc,bilo bi super.Od komponenta je novo (grafa,Ram,napajanje,kuciste).SSD nemam.Komponente su pod MOJ PC.Hvala.
Daj mi minidump fajlove iz mape Minidump koja je u C:/Windows.