Komp mi se povremeno gasi sam od sebe, resetira se, ili se ponekad cak pojavi blue screen. Nisam uspio uslikati kako to tocno izgleda, odnosno sto tocno pise kad izbaci. Do cega mi sve moglo biti i s kojim programima najbolje mogu ispitati temperature komponenti i svih problema koji su moguci? Hvala
BSOD - što, zašto i kako
- poruka: 3.547
- |
- čitano: 1.201.792
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Komp mi se povremeno gasi sam od sebe, resetira se, ili se ponekad cak pojavi blue screen. Nisam uspio uslikati kako to tocno izgleda, odnosno sto tocno pise kad izbaci. Do cega mi sve moglo biti i s kojim programima najbolje mogu ispitati temperature komponenti i svih problema koji su moguci? Hvala
Za mjerenje temp pc komponenti ima raznoraznih programa
- open HW monitor
- HW monitor
- HWinfo
- Core Temp - za cpu
- Real temp - za cpu
Skini si neki stress test za pc
- Aida
- Prime95 - cpu-mem test
i skini si memtest86 za testiranje memorije
Lijepo upališ neki od gore navedenih monitora, pa onda pokrenesš nakon toga stres test i pratis kaj se dešava sa temp, u biti cpu temp, za grafiku skini Furmark pa i s njom testiraj grafičku i njezine temp
Memtest86 se pokreće sa usb ili cd kod bootanja pc-a koji ti testira memoriju
Ovako kako si naveo najprije će biti da ti se cpu pregrijava i onda se resetira komp, naravno ako radiš nešto, ako se to dešava dok ništa ne radiš, onda prati temp od cpu
Evo to je onak ukratko
lp
Za mjerenje temp pc komponenti ima raznoraznih programa
- open HW monitor
- HW monitor
- HWinfo
- Core Temp - za cpu
- Real temp - za cpu
Skini si neki stress test za pc
- Aida
- Prime95 - cpu-mem test
i skini si memtest86 za testiranje memorije
Lijepo upališ neki od gore navedenih monitora, pa onda pokrenesš nakon toga stres test i pratis kaj se dešava sa temp, u biti cpu temp, za grafiku skini Furmark pa i s njom testiraj grafičku i njezine temp
Memtest86 se pokreće sa usb ili cd kod bootanja pc-a koji ti testira memoriju
Ovako kako si naveo najprije će biti da ti se cpu pregrijava i onda se resetira komp, naravno ako radiš nešto, ako se to dešava dok ništa ne radiš, onda prati temp od cpu
Evo to je onak ukratko
lp
Da, zaboravio sam navesti da se desava dok igram neku igru. Evo danas cijeli dan radi normalno, par dana radi normalno pa se onda ugasi jednom ili dvaput dok nesto radim (igram).
Pokusat cu sad s ovim programima pa malo pratiti to sve, hvala
Uploadaj minidump file iz C: Windows/Minidump foldera na neki filesharing servis i postaj link.
Pozdrav.
BSOD, u prilogu slika koju sam sliknuo prilikom crasha. Dogodi se tu i tamo, ovisi kako vesto se laptop koristi.
Odmah da napomenem kako HDD nije u pitanju jer sam ga zamijenio. Memtest nije pokazao nista nakon 7 passova, windows memory diagnostics takodjer sve succeed.
Laptop: MEDION Akoya E6228
Procesor: Intel i3 2370M
RAM: 2x4gb
Grafika: integrirana
Kupljen u hoferu u Austriji prije nekih 5-6 godina.
Win7 x64 trenutno gore stavljen na frisko, ali ovo se nastavlja kao i prije. Ukoliko se moze pomoci, bio bih zahvalan.
LP
EDIT: nije mi uploadali sliku
Pozdrav.
BSOD, u prilogu slika koju sam sliknuo prilikom crasha. Dogodi se tu i tamo, ovisi kako vesto se laptop koristi.
Odmah da napomenem kako HDD nije u pitanju jer sam ga zamijenio. Memtest nije pokazao nista nakon 7 passova, windows memory diagnostics takodjer sve succeed.
Laptop: MEDION Akoya E6228
Procesor: Intel i3 2370M
RAM: 2x4gb
Grafika: integrirana
Kupljen u hoferu u Austriji prije nekih 5-6 godina.
Win7 x64 trenutno gore stavljen na frisko, ali ovo se nastavlja kao i prije. Ukoliko se moze pomoci, bio bih zahvalan.
LP
EDIT: nije mi uploadali sliku
EDIT:
Kolega se javio u pp nisam vidio reinstalaciju winsa i novi hdd.
preporučio sam resetiranje biosa,podizanje dram napona za +0.05
Prime ako je proc i furmark ako je grafa iako to ne može imati utjecaj na memorijski registar(bar mislim),kada bi proc imao zeznut kontroler drukčije bi to izgledalo,uostalom samo sam dosad s !errrec našao jedan proc koji je bio zeznut
Ako ima tko prijedloge pucajte.
Ovo ispod može se slobodno zanemariti.
Prvo stavi minidump, osobno ne mogu ti pomoći oko debuga jer nemam WinDbg instaliran na 10-ki, a ne planiram ga skorije instalirati jer ne bih htio dirati u stare poroke.
0x50 tipično Hardware(najčešće RAM)>pogrešno adresiranje memorije(koruptiran driver) ili koruptirani Ntfs volume, pokreni Chkdsk /f /r , za svaki slučaj.
Ako to ne pomogne, a ne dobiješ odgovor, instaliraj Windows Debugger (WinDbg) savjetujem da pogledaš tutorial jer ja sam se prvi put s Win SDK dosta mučio također trebaš povući Miccrosoftove symbols(u biti svi mogući i nemogući stackovi drivera koji će se sami ažurirati što više analize napraviš).
Trebalo bi se automatski pokrenuti ako ne onda upiši !analyze-v
Sada čekaš za koji image će pokazati couldn't load i to je vjerojatno uzrok.
Ako ne, upišeš lmv (iliti, list modules verbose) gledaš koji timestamp(datum instal. odudara najviše posavjetuješ se ovdje http://www.carrona.org/dvrref.php te gledaš na službenim stranicama te i skineš najnovije verzije)
Nadam se da pomaže. Sretno :-)
Pozdrav,
Zadnjih tjedan-dva mi se računalo svako malo sruši. Pokrenio sam driver verifier po (http://www.sevenforums.com/tutorials/101379-driver-verifier-enable-disable.html) linku i naravno prilikom verifikacije drivera kod podizanja sistema odmah se ruši. Sačuvao sam zadnja tri minidump file-a pa ako mi tko može pomoć oko toga bio bih zhvalan. Radi se o wind 7 pro 64-bit.
link za dump fileove
https://app.box.com/s/z1iltxld9sqd2mbqga8djce2ryd97pn1
EDIT: Odjednom mi se sad prilikom svakog restarta ili gašenja računala javlja plavi ekran.
Pozdrav,
Zadnjih tjedan-dva mi se računalo svako malo sruši. Pokrenio sam driver verifier po (http://www.sevenforums.com/tutorials/101379-driver-verifier-enable-disable.html) linku i naravno prilikom verifikacije drivera kod podizanja sistema odmah se ruši. Sačuvao sam zadnja tri minidump file-a pa ako mi tko može pomoć oko toga bio bih zhvalan. Radi se o wind 7 pro 64-bit.
link za dump fileove
EDIT: Odjednom mi se sad prilikom svakog restarta ili gašenja računala javlja plavi ekran.
Makni Networkx i nadogradi drivere za USB 3.0 Host Controller. Ako to ne pomogne, bilo bi dobro resetirati OC postavke, pa vidjeti hoće li se onda crashati.
Pozdrav,
link za dump fileove
Makni Networkx i nadogradi drivere za USB 3.0 Host Controller. Ako to ne pomogne, bilo bi dobro resetirati OC postavke, pa vidjeti hoće li se onda crashati.
Ajde da te pitam, ti su tu domaći, a ja se već više od godine ne bavim s ovim, pa sam malo zakržljao.
Pogledaj malo problem ovog acmilan2 par poruka iznad. Čovjek svašta probavao a memtest86+ uredan i to par puta. Rekao je da je vadio ram iz lapa(vjerujem da onaj koji je naknadno stavljen) te da je BSOD nestao. Logično mislim si nešto ne štima s latencijama ili nedaj Bože s naponom. Stoga je poslao screenshot CPU-Z SPD tablice. Gledam ja to i sve štima napon 1.5 - podudara se , Jedec #3 latencija ista za oba slota - Ok. Jedino što je razlika gdje je frekvencija laptop OEM memorije niža od Hynixove. Sad BIOS je podešen da to automatski underclocka te nema previše dileme. Čuo sam da ima iznimki pravilu, međutim najčešće je ok miješati različite frekvencije(i sam bio u takvom slučaju).
Sad si ja mislim jel moguće da je napon tog OEM modula slabije deklariran, jer SPD je podatak na čipu slično ko i ASIC quality te CPU-z samo čita, a ne mjeri, nekad se je mjerilo no to je bilo davno. Sljedeća propozicija je da poveća napon Ram-a za 0.05V.
Evo reci što misliš.
Pozdrav,
link za dump fileove
Ajde da te pitam, ti su tu domaći, a ja se već više od godine ne bavim s ovim, pa sam malo zakržljao.
Pogledaj malo problem ovog acmilan2 par poruka iznad. Čovjek svašta probavao a memtest86+ uredan i to par puta. Rekao je da je vadio ram iz lapa(vjerujem da onaj koji je naknadno stavljen) te da je BSOD nestao. Logično mislim si nešto ne štima s latencijama ili nedaj Bože s naponom. Stoga je poslao screenshot CPU-Z SPD tablice. Gledam ja to i sve štima napon 1.5 - podudara se , Jedec #3 latencija ista za oba slota - Ok. Jedino što je razlika gdje je frekvencija laptop OEM memorije niža od Hynixove. Sad BIOS je podešen da to automatski underclocka te nema previše dileme. Čuo sam da ima iznimki pravilu, međutim najčešće je ok miješati različite frekvencije(i sam bio u takvom slučaju).
Sad si ja mislim jel moguće da je napon tog OEM modula slabije deklariran, jer SPD je podatak na čipu slično ko i ASIC quality te CPU-z samo čita, a ne mjeri, nekad se je mjerilo no to je bilo davno. Sljedeća propozicija je da poveća napon Ram-a za 0.05V.
Evo reci što misliš.
Ma frekvencija nema veze. To se lako sredi u BIOSU. Najčešće i sam DOCP to sredi. Nisam skužio ovo s naponom? Ako je nestabilan sustav, a vidimo da je, može se probati malo podesiti napon, pa vidjeti hoće li proraditi. Ako ništa ne upali, jednostavno uzet novi RAM i to je to.
Mislim da je u međuvremenu otkriven kvar. Antivirus je zeza, kad sam njega maka nije bilo bsod. Ako misliš na overclocking (OC) postavke to sam ima godinama namistio i tu je sve stabilno (ispitano sa prime95).
Ali ko zna, možda je i zbog prašine bilo, pa sam očistio komp i zasada je sve ok. ako bude opet problema, javim se ja...ne brini
Na stranici proizvođača matične nema novijih drivera za usb3.0 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#dl)
Renesas electronic je usb 3.0. Da li sa njihovih stranica snijen skinit najnovije drivere i da li su opće kompatibilni? Nikad nisam tražio drivere matične online, pa tu nisam doma.
Mislim da je u međuvremenu otkriven kvar. Antivirus je zeza, kad sam njega maka nije bilo bsod. Ako misliš na overclocking (OC) postavke to sam ima godinama namistio i tu je sve stabilno (ispitano sa prime95).
Ali ko zna, možda je i zbog prašine bilo, pa sam očistio komp i zasada je sve ok. ako bude opet problema, javim se ja...ne brini
Na stranici proizvođača matične nema novijih drivera za usb3.0 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#dl)
Renesas electronic je usb 3.0. Da li sa njihovih stranica snijen skinit najnovije drivere i da li su opće kompatibilni? Nikad nisam tražio drivere matične online, pa tu nisam doma.
Ako radi nakon uklanjanja AV-a, ne prčkaj ništa, nego radi normalno pa vidi. Javi ako će zezati, pa ćemo ići u detaljniju potragu :)
Ako radi nakon uklanjanja AV-a, ne prčkaj ništa, nego radi normalno pa vidi. Javi ako će zezati, pa ćemo ići u detaljniju potragu :)
Kontaktira sam emsisoft. Valjda će popraviti ako se pokaže da je do njihovog av-a.
Evo opet mi se srušio sistem. izgleda da nije do antivirusa onda. Gleda sam film na mpc-hc
dump file https://app.box.com/s/fkokw3sp23ier9fmscjoocq1uiwd5cr2
Evo opet mi se srušio sistem. izgleda da nije do antivirusa onda. Gleda sam film na mpc-hc
Yup isto kao i gore. Samo pogledaj poruku prije. Ovaj put je konkretno networx radio sranja.
To je neki bandwith monitor, neko takvo sranje, jel?
Yup isto kao i gore. Samo pogledaj poruku prije. Ovaj put je konkretno networx radio sranja.
Da, networx je bandwith monitor. A možeš li mi reći kako znaš da je on? Ja sam skinio neki portabl program "bluescreenview" i kod njega je zacrvenjen kernel driver.
Da, networx je bandwith monitor. A možeš li mi reći kako znaš da je on? Ja sam skinio neki portabl program "bluescreenview" i kod njega je zacrvenjen kernel driver.
Kad sam analizirao izbacio mi ga je kao uzrok:
Debug session time: Thu May 19 21:04:00.495 2016 (UTC + 2:00)
Loading Dump File [D:\SysnativeBSODApps\051916-5787-01.dmp]
Built by: 7601.23418.amd64fre.win7sp1_ldr.160408-2045
System Uptime: 0 days 2:28:19.432
*** WARNING: Unable to verify timestamp for networx.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for networx.sys
Probably caused by : Pool_Corruption ( nt!ExFreePool+4fb )
BugCheck 19, {3, fffff80003451940, 0, fffff80003451940}
BugCheck Info: BAD_POOL_HEADER (19)
Bugcheck code 00000019
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, the pool freelist is corrupt.
Arg2: fffff80003451940, the pool entry being checked.
Arg3: 0000000000000000, the read back flink freelist value (should be the same as 2).
Arg4: fffff80003451940, the read back blink freelist value (should be the same as 2).
BUGCHECK_STR: 0x19_3
PROCESS_NAME: networx.exe
FAILURE_BUCKET_ID: X64_0x19_3_nt!ExFreePool+4fb
MaxSpeed: 2800
CurrentSpeed: 2793
BiosVersion = FH
BiosReleaseDate = 01/06/2012
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = X58A-UD3R
Kako to analiziraš? Sa kojim programom? Da znam za ubuduće sam ako me opet bude zezalo.
Kako to analiziraš? Sa kojim programom? Da znam za ubuduće sam ako me opet bude zezalo.
Piše ti gore Sysnative BSOD Apps, ali trebaš ga pravilno podesiti, jer bez toga će bacati grešku.
instaliro sam novi win 10 i imam grafu gtx 275 gigabyte i sve je dobro, ali mi treba driver i kako sam ga instaliro moro sam restartat komp i onda problem
kad se pali komp i logo od windowsa i one tockice kaj se okrecu jednostavno tu nestane slika i cao, pa sam jednom dobio plavi ekran video memory managment interal...
dali postoji neko rijesenje da uspjesno instaliram drivere sto sam ucinio, ali da udjem kako bog zapovijeda ?
instaliro sam novi win 10 i imam grafu gtx 275 gigabyte i sve je dobro, ali mi treba driver i kako sam ga instaliro moro sam restartat komp i onda problem
kad se pali komp i logo od windowsa i one tockice kaj se okrecu jednostavno tu nestane slika i cao, pa sam jednom dobio plavi ekran video memory managment interal...
dali postoji neko rijesenje da uspjesno instaliram drivere sto sam ucinio, ali da udjem kako bog zapovijeda ?
To je bio problem s W10 jedno vrijeme, ali mislim da su ga sad ispravili. DDU-om obriši drivere i stavi neku stariju verziju recimo, pa vidi ima li poboljšanja.
nema poboljsanja, skidam win 8.1 pa valjda ce radit
poz ekipa,
Trebam pomoć... već mi se par dana pojavljuje bsod.
Napravio sam analizu sa WinDbg-om
Link na pastebin :http://pastebin.com/hQtQ5Aun
Konfiguracija pod moj PC
dmp file molim.
imam problem s rušenjima izbacuje mi par errora memory_management ,system_service_exception i još ak se ne varam dva koja nisam zapamtio , testirao sam diskove sa WD data lifeguard , memoriju sa memtest86+ i kažu da je sve uredu ,sad me zanima s cim jos da testiram ,(windows 8.1)
od kad sam na integruši i instaliro friske win na ssd, dva ili tri puta na dan mi se dogodi "WHEA UCORRECTABLE ERROR", napravio update win, integruse, memtest (sve ok), i opet isto, btw, cpu je na stock-u, neko zna problem?
Minidump mi pošalji.
Bok ekipa
Također imam i ja problem sa tim..znaci komp mi se restarta prilikom igranja fife(inace igram i druge igre ali to se događa samo kod fife)
Zanima me dali postoji nacin kako to rijesiti?
Imam problema sa frendovim kompom.Izbacuje često BSOD u vezi memory managementa.Testirao sam sa MemTestom rame ,ali ne pronalazi greške (testirana svaka pločica preko noći).
Frendova konfiguracija :
AsRock B150M Pro4
HyperX Savage ddr 4 2x4 bg
Grafika integrirana
Ms Platinum 400 V2
Hdd :OCZ Trion 100 120 GB i Toshiba DT01ACA100 1 TB
Win 7
Prije Wina 7 bio je na konfi Win 10 ,ali pojavljivao se isti problem.Kaže frend ispočetka rijetko ,ali u zadnje vrijeme dosta često,skoro da ga uopće nije mogao koristiti,korisit ga obično za surfing i gledanje filmova preko neta.
Evo dump filea :
https://www.dropbox.com/s/s058u1rw9b8vx4y/070516-18142-01.dmp?dl=0
Dok sam mu instalirao Win 7 nije bilo nikakvih problema,instalirao drivere i osnovne programe,problemi su počeli kad sam mu kod njega kući išao podesiti browsere i neke sitnice,svako malo BSOD.
Pomagajte. :)
Unaprijed hvala