BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.288.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Jesu friski winsi?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

sredio sam 

Windows Defender, Nvidia driveri i priglupi win 10 update koji je forsirao krive drivere

noob al volim učit
13 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Jel netko upoznat s 0x00000124 bsod. ?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jel netko upoznat s 0x00000124 bsod. ?

whea greška u biti može biti 3 stvari

Hardver,driver koji zeza hardver ili overclock gone wrong

Bez minidumpa teško reći

No poznavajući tebe vjerojatno prevelika frekvencija,napon(najvjerojatnije) ili bios(grafe npr.)

Za početak provjeri temp proc.i grafe te pokreni memtest.

Dakle pitanje je jesi li što overkloko ili stavio novi bios,driver?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
Pojavio mi se blue screen...dali netko zna rjesenje ?

Evo slika:

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Prekjučer instalirao novi Win 10 i pojavljuje se BSOD, a u BlueScreenView piše MBAMswissarmy.sys pa sam ukonio MBAM,MBAR i MBAE .

Osim toga ispod piše notskrnl.exe ,a čitao sam na netu da često uzrok može bit faulty RAM.

Evo dolje slika BlueScreenView, pa ako netko zna više hvala.

P.S evo uklonio sam sve MBAM software i opet BSOD u BlueScreenView piše ntoskrnl.exe uzrok.

Budući imam 8GB DDR2 Ram od 3 proizvođača, morao sam ručno namjestiti latenicje u Biosu.

Već sam prije imao tih problema, ali ne zam zašto u minidump očitava MBAMswissarmy.sys file uzrok BSOD-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 18:30 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zato jer MBAM nije obrisan kako treba.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozz ljudi, evo vako, zadnjih par dana mi se pojavljivao BSOD sa rušenjem sistema, naravno. Skinuo sam "BlueScreenViewer" i izlistalo mi ova dva crasha : https://www.dropbox.com/s/98ilxzzhbledw76/problemi.jpg?dl=0

Evo i detalji :

http://extrazoom.com/image-54630.html?s=huln50x50

http://extrazoom.com/image-54631.html?s=huln50x50

Znam da crashovi mogu biti povezani sa problemom temperature i drivera. Drivere držim uredno ažurirane a za temperaturu nisam baš siguran jer se to sve poprilicno zagrije, nemam percepciju koliko stupnjeva steti PC-u, zato sam tu. Čini mi se da bi to mogao bit problem, ali nadam se da se moze nekako drugacije rijesiti :P

Evo pc specs i slika kučišta :

CPU : AMD FX(tm)-8300 Eight-Core Processor, 3300 MHz

CPU Cooler : Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2

Matična : ASRock 970 Pro3 R2.0 (Xboost nije uključen)

Memorija : HyperX Fury 2x4 GB DDR3

Grafička : AMD Radeon R9 200 Series (Gigabyte R9 280X WF-OC 3GB)

kuciste : 

https://www.dropbox.com/s/87tc5llzy8ftnet/20160309_135729.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/9tmxid72ka091lj/20160309_135738.jpg?dl=0

Ako vam još nešto treba, slobodno pitajte, zaista bih htio riješiti ovaj problem.

Unaprijed hvala !

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 14:14 (sorrowcroatia).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HaM kaže...

Većina BSODa se javlja zbog oksidacije na pinovima memorije / grafe.

Laički:

Ako imaš PC kojeg koristiš na način da je on upaljen barem 5 sati dnevno, onda morate održavati taj isti kompjuter na način da ga jednom godišnje otvorite, povadite RAMove i grafičku karticu, uzmete gumicu za olovke i lagano prođete PINove sa oba dvije strane više puta.

Tamo gdje je bilo tamno žuto vidjeti ćete da postaje zlatno žuto, kao tek kupljeno iz trgovine i voila!

Nema nepotrebnog troška kupovine novih RAMova, matičnih ploča, grafa nego jednostavno ono što imate a radi 100% samo traži malo vaše pažnje.

Ovo ŽUTO, to su pinovi koji moraš očistiti. Obje strane. I na grafi, i na RAMovima.

https://www.davescomputertips.com/wp-content/uploads/2011/08/240_pin_dimm.jpg

Citiram sam sebe jer vidim da su ljudi i dalje LJENI ČITATI - BSOD dolazi isključivo zbog oksidacije utora (osim ako stvarno ne staviš pogrešni driver ali to je u 1% slučajeva).

Ljen si čitati i zato radiš mem testove i slušaš druge ljude, za koje misliš da oni nešto znaju, da trebaš baciti grafu ili RAM?

Samo naprijed.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 16:55 (HaM).
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
HaM kaže...

LOL, vrlo rijetko.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 18:51 (Valentin17).
13 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Stvarno ocistio sam gumicom sve utore i komp radi kao podmazan!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
HaM kaže...

LOL, vrlo rijetko.

Zbilja? Kaj ti misliš da znaš bolje od tamo nekih renomiranih forumaša gaming4life,sliPower,expertOC na tominom hardveraju?

A sada malo povratka u školu. Za kolegu @HaM

Dakle pinovi na ramu su bakreni(koji oksidira,ne previše),međutim prekriveni su (tankim)premazima čistog zlata.Koji ne oksidira,nikad... zato se i zove plemenitim metalom/kovinom,jer su svi plemeniti metali slabo reaktivni. Veće šanse su da će lem kontakti oslabiti,nego zlato oksidirati,istini za volju veće su šanse da će i na vrbi zasvrbiti

Ono što je problem je naslaga prašine koja u velikim količinama može blokirati kontakt i taloženje ulja iz jagodica prstiju.

Stjepanj kaže...

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 20:49 (Ikarus01).
17 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...
Valentin17 kaže...
HaM kaže...

LOL, vrlo rijetko.

Zbilja? Kaj ti misliš da znaš bolje od tamo nekih renomiranih forumaša gaming4life,sliPower,expertOC na tominom hardveraju?

A sada malo povratka u školu. Za kolegu @HaM

Dakle pinovi na ramu su bakreni(koji oksidira,ne previše),međutim prekriveni su (tankim)premazima čistog zlata.Koji ne oksidira,nikad... zato se i zove plemenitim metalom/kovinom,jer su svi plemeniti metali slabo reaktivni. Veće šanse su da će lem kontakti oslabiti,nego zlato oksidirati,istini za volju veće su šanse da će i na vrbi zasvrbiti

Ono što je problem je naslaga prašine koja u velikim količinama može blokirati kontakt i taloženje ulja iz jagodica prstiju.

Stjepanj kaže...

Ne bih nazad u školu, hvala.

Previše su me učili misliti linearno, ne preispitivati svijet oko sebe što me učinilo prosječnom osobom kao što je ulaziti u nepotrebne rasprave vezano za detalje da bih nahranio ego. Sa druge strane, napravili su razliku između mene i drugih osoba tipa "XY osoba zna bolje od mene zato jer je renomirani forumaš".

Čovjeku sam pomogao jer jebeni utori oksidiraju (MALO ALI DOVOLJNO DA SE VIDIM PROSTIM OKOM ALI ONAJ TKO NEMA OTVORENE OČI NE MOŽE VIDJETI OKSIDACIJU JER ETO, EM SU SLJEPI KO MIŠEVI EM SU PLEMENITI METALI SLABO REAKTIVNI) za razliku od "renomiranih forumaša" ovdje koji NE tupe ljudima da prvo sa gumicom očiste utore nego trkeljaju gluposti i govore im da rade MEM testove i slične bedastoće.

I smiri te svoje sise, tresu se previše dok tipkaš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 14:24 (HaM).
13 godina
neaktivan
HaM kaže...

Ova ti je dobra

Čuo sam već od kolege Petka "calm your tits woman" ,ali samo u tom obliku, međutim ovako sintaktički uređeno i semantički tečno je prava poslastica.

Nisam te htio staviti u inferioran položaj, ili se pokušati uzvisiti nad tobom... tako ja objašnjavam, čak sam i ubacio malo humora da ne misliš da te napadam, međutim izgleda da je namjera krivo shvaćena.

Nadam se da će biti još ovakvih prilika gdje ćeš ti meni moći pokazati gdje sam ja u krivu, jer onda sam stvarno sretan,malo mi je stvari draže od osjećaja kada vođen nekom maksimom dug period života saznam da sam bio u potpunom krivu i to mi da priliku ponovo se baciti u istraživanje te teme.

No hard feelings

10 godina

danas 4 puta bsod. jučer jednom, dan prije jednom i dan prije još jednom. prije toga sam bio miran 10 dana jer sam skinuo nove drivere za grafičku. bsod se dogodi nebitno što ja radio, gledao film, igrao nešto ili samo imao prikazan desktop. koji vrag se događa?

danas sam zamijenio poziciju ram-a na matičnoj i 4 puta bsod pa sam vratio nazad. ovo je iz bluescreen view. svaka pomoć je dobrodošla

edit: imam frenda portugalca koji je radio u servisu računala pa mi je rekao što da napravim da pokušam riješiti bsod. počistio registry s ccleaner i sve ostalo smeće, instalirao adw cleaner i počistio i to itd itd. sad držim fige da sve bude ok. ali ako je do neke komponente.... u pm

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 15:41 (Skullscar1989).
17 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...
HaM kaže...

Ova ti je dobra

Čuo sam već od kolege Petka "calm your tits woman" ,ali samo u tom obliku, međutim ovako sintaktički uređeno i semantički tečno je prava poslastica.

Nisam te htio staviti u inferioran položaj, ili se pokušati uzvisiti nad tobom... tako ja objašnjavam, čak sam i ubacio malo humora da ne misliš da te napadam, međutim izgleda da je namjera krivo shvaćena.

Nadam se da će biti još ovakvih prilika gdje ćeš ti meni moći pokazati gdje sam ja u krivu, jer onda sam stvarno sretan,malo mi je stvari draže od osjećaja kada vođen nekom maksimom dug period života saznam da sam bio u potpunom krivu i to mi da priliku ponovo se baciti u istraživanje te teme.

No hard feelings

Nema hard feelings.

Pročitao sam "Ova ti je dobra" i ovu zadnju rečenicu. Ostalo niti neću čitati.

9 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ekipa,bog !

Ako ima nekoga da mi pomogne riješit ovaj problem,bio bih zahvalan !

Imam novi PC sa Win 7 64 bit-a i problem se javlja i dalje nakon par puta instaliranih - deinstaliranih Windowsa i drajvera.

Probao sam dosta toga - od testiranja memorije,diska,čišćenja PC-a od virusa,trojanaca i ostalog smeća,update-a svih drajvera

ali ništa...nekad se BSOD javi u par dana jedanput,nekad jednom dnevno...!

Sinoć ostavim PC upaljen i jutros vidim da je bio opet jer mi se javila poruka da su se Windowsi oporavili od neke greške.

Skinio sam APP CRASH i BLUESCREENVIEW,pokrenuo i sačuvao u text fajlu...po svemu ovome,vidim da mi se BSOD uslijed

USB 3.O drajvera (iusb3xhc.sys),ako je to točno,ne znam...!

Uglavnom,postavio sam te dvije text datoteke ovdje,pa ako ima neko da mi pomogne riješiti ovaj problem.

Moram napomenuti da sam opet instalirao zadnje Intelove USB 3.0 drajvere kad se to dogodilo.

Unaprijed zahvaljujem na svakom komentaru !

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sealion kaže...

Ekipa,bog !

Ako ima nekoga da mi pomogne riješit ovaj problem,bio bih zahvalan !

Imam novi PC sa Win 7 64 bit-a i problem se javlja i dalje nakon par puta instaliranih - deinstaliranih Windowsa i drajvera.

Probao sam dosta toga - od testiranja memorije,diska,čišćenja PC-a od virusa,trojanaca i ostalog smeća,update-a svih drajvera

ali ništa...nekad se BSOD javi u par dana jedanput,nekad jednom dnevno...!

Sinoć ostavim PC upaljen i jutros vidim da je bio opet jer mi se javila poruka da su se Windowsi oporavili od neke greške.

Skinio sam APP CRASH i BLUESCREENVIEW,pokrenuo i sačuvao u text fajlu...po svemu ovome,vidim da mi se BSOD uslijed

USB 3.O drajvera (iusb3xhc.sys),ako je to točno,ne znam...!

Uglavnom,postavio sam te dvije text datoteke ovdje,pa ako ima neko da mi pomogne riješiti ovaj problem.

Moram napomenuti da sam opet instalirao zadnje Intelove USB 3.0 drajvere kad se to dogodilo.

Unaprijed zahvaljujem na svakom komentaru !

koja matična i procesor ,jesi li instalirao chipset driver te flešao bios, jesi li šta prtljao po biosu(dirao shadow caching i sl.) imaš li što osim miša i tipkovnice u usb portovima?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 21:00 (Ikarus01).
17 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako
"Armin Reus kaže...

Hvala,radi sve normalno kao i prije."

Čistite pinove koji oksidiraju. Ako vam se BSOD javlja svako toliko, jedom u par dana, jednom tjedno - pinovi na grafi / RAMu su oksidirani.

Primjer:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/svakih-10-minuta-igri-crash/237854.aspx?page=0&jumpto=4988478&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 16:12 (HaM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HaM kaže...
"Armin Reus kaže...

Hvala,radi sve normalno kao i prije."

Čistite pinove koji oksidiraju. Ako vam se BSOD javlja svako toliko, jedom u par dana, jednom tjedno - pinovi na grafi / RAMu su oksidirani.

Primjer:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/svakih-10-minuta-igri-crash/237854.aspx?page=0&jumpto=4988478&sort=asc&view=flat

koliko mi se čini armin je već prije tvog prijedloga riješio problem s oc grafe :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 19:03 (Ikarus01).
17 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

A ja mislio on to govori meni 

Pusti da maštam i dalje kako se problem rješio famoznom gumicom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo ja imam problem moze pomoc kako da ga rjesiim i sta je u pitanju

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo ja imam problem moze pomoc kako da ga rjesiim i sta je u pitanju

0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako
Pozdrav svima, zamolio bih vas ako biste mi mogli pomoći uz sljedeće naveden problem.

U zadnjih mjesec dana konstantno u razmaku od par dana, pa nekad čak i par puta dnevno, jedna za drugim, dobivam BSOD bez ikakvog pokazatelja greške u event logu (izuzev greške da je PC nepravilno ugašen, tj. naglo je izgubio struju jer ga ne mogu nikako drugačije povratiti u normalnu već ga moram prisilno, na gumb, restartati. To mi se dešava dok sam u web browseru, iz čista mira, zatim dok gledam određeni video na YT ili media playeru. Znači, ne igram više uopće igre tako da ne bi trebalo biti nikakvog opterećenja za nju. Za to sve šta koristim PC, mogu koristiti i samu grafiku od procesora, što sam jedno vrijeme i radio i bilo je sve okej, bez ikakvih problema. Već sam lud jer ne mogu skužiti šta je, a u servisu ne znaju šta bi moglo biti. U daljnjem tekstu pokušat ću vam malo pobliže objasniti cijelu kronologiju problema pa možda netko uspije nešto zaključiti. Ipak su 2 glave pametnije od jedno :D

Priča ide ovako.

Naime, 2014. sam kupio Sapphire r9 290 4GB i odmah prvi dan nakon slaganja PC-a, grafička nije davala nikakav signal, sve drugo je normalno radilo ali ona jednsotavno nije radila. Drugi dan sam ju dao na reklamaciju koja je i uvažena pod opisom da je tvornička greška. Zatim sam imao tu karticu 1.5 god. nakon čega joj se na 44% vrtnje ventilatora čudno čuo srednji ventilator. Proizvodio je buku kao da je ispao iz ležišta. Moram napomenuti da grafa nikad nije bila overclockana te da se prilikom čišćenja PC-a od prašine posebno pazilo da se nešto ne ošteti i sl. Ista ta kartica dana je na reklamaciju, ovaj puta u Microline koji je glavni uvoznik u HR za Sapphire i bez problema nakon 7 dana mi je graficka zamjenjena novom, Sapphire R9 390 8GB. Tu karticu sam imao svega 2 mjeseca nakon čega mi je otišao VRAM na njoj. Jednostavno sam imao artefakte u 2D i 3D-u. Grafa je nakon 3 tjedna natezanja i čekanja na novu pošiljku, zamijenjena novom, istom takvom. Od tog dana, nisam igrao niti jednu jedinu igru, te ju koristim praktički samo za surfanje i gledanje filmova i serija; ništa specijalno. Proteklih mjesec dana, počeo sam dobivati BSOD, te sa zadnjim updeate-om drivera cak i BLACK Screen of Death. Iskreno, nikad nisam bio fanboy ATI-a/AMD-a, nego sam kupovao zavisno od situacije, ali sad se tolko grizem šta sam uzeo takvo smeće koje je sve samo ne jeftino. Da napomenem samo da prilikom zadnje reklamacije, čovjek u skladištu od Microline-a mi je rekao da sam ja zadnji, tj. 10. čovjek koji je taj dan došao po reklamaciju. Taj dan su dobili 10 takvih grafičkih na stanje i sve do jedne su predane pod zamjenu za reklamaciju. Okej, svi možemo pogriješiti, pa tako i nVidia i AMD na nekim od karticama, ali da zeznu cijelu seriju i da ja već sad 4. puta moram ići mijenjati karticu to nije normalno. Rečeno mi je 3. puta kad sam ju reklamirao da ako mi se to ponovno dogodi da idem u dućan gdje sam ju i kupio i svim silama tražim povrat love od one prvotne r9 290 4Gb, koja je u to vrijeme koštala cca 4000kn. Odmah sam taj dan bio nazvao Ve-mil i objasnio im problem i oni su se pravili blesavi i rekli da mi nažalost ne mogu pomoći jer ne mijenjam tu karticu koju sam i kupio- Čak sam im odmah reko da pristajem na zamjenu za konkurentnu GTX 970 4GB od bilo kojeg proizvođača jer više nemam, nakon toliko muke, snage ni volje za daljnje korištenje takve kartice. Čak sam i s vremenom izgubio svo razumijavanje za AMD jer svakim update-om nešto poprave ali onda zeznu na drugoj strani. I tako u krug.

E sad, da li netko ima bilo kakav savijet koji bi mi mogao pomoći oko mog problema ? Neka pravna, zakonska rješenja koja bih mogao poduzeti da dobijem drugu karticu a da nije Sapphire i po mogućnosti da nije AMD u tom cjenovnom rangu.

Evo da se samo još nadovežem u slučaju da netko pomisli da mi nešto drugo ne valja sa PC-om ili sa samim instalacijama u kući. Ispitano je apsolutno sve, od matične (nema vidljivih znakova "curenja" kondenzatora, niti bilo kakvih drugih problema, rama (rađen Mem test par puta, hardova skenirani do najstinijeg detalja i nemaju damaged i bad sectora , procesora (voltaže u redu, temp u normali, napajanja (čak je i stavljeno drugo i voltaže su kao i na prošlom, sve u granicama normale), produžne letve za struju sa zaštitom od prednapona, izmjerena sama struja na instalacijama. Teško je za objasniti pa i za povjerovati da netko može imati toliko problema oko kartice od 3-4k kn, ali ponavljam još jednom, očito je da je Sapphire nešto gadno zbrljo u ovoj seriji, jer izuzev samog ventilatora (koji je ruku na srce mogao još raditi dosta dugo ali radi skorog isteka garancije išao baš zbog toga na reklamaciju) na r9 290 grafa je bila daleko bolja od r9 390. Mogu oni raditi usporedne testove kolko god hoće, al kad se ja na svoje oči uvjerim u jedno, može mi netko pričati šta god hoće. Problem izgleda nastaje u tome šta se svi ti non-referent proizvođači grafičkih opasno pribliče sa overclockanjem samom rubu opasnog clocka (što gpu-a, što memorije) i onda dolazi do problema. Jedino čudno u svemu tome je što bi se baš od Sapphirea očekivalo da bude na razini pošto je to sestrinska tvrtka od AMD-a, ali eto, nije.

Eto, ako tko ima bilo kakav savijet, volljan sam ga uvažiti jer svako mišljenje i pomoć je dobrodošla.

Konfiguracija:

Matična: Asus Z-87 K
Procesor: Intel i7 4771
Grafička: Sapphire R9 390 8GB Nitro OC Backplate
Napajanje_1: Corsair TX 650W (staro 7 god.)
Napajanje_2: Corsair VS 550W (korišteno samo za test u normalnom radu, bez igranja igrica)
SSD: Kingston HyperX 120GB
Hard: Samsung 500GB + WD My Passport 1TB
Monitor: DELL U2414H
Miš: Logitech Performance Mouse MX
Slušalice: Logitech G35
Tipkovnica: Logitech K290
OS: Windows 10 PRO X64 koji je napravljen clean instal dok sam imao Win 7 Ultimate x64. Problem se javlja na oba OS-a !
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Događa mi se jedan specifičan problem odnosno BSOD.Naime prilikom otvaranja CPU Z ili HWMonitor aplikacije sljedi bsod i restar računala?.Prije su navedene aplikacije uredno bile pokretane i radile.

Komp sam u među vremenu testirao Prime95,razni programi,igre i uredno sve radi nema bsoda,naravno Windows 7 se uredno podiže.Probao sam reinstalirati dotične programe ali opet ista stvar sa bsodom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

može li mi neko pomoći oko problema koji uzrokuje BSOD.

Hvala :-) :-)

https://www.dropbox.com/s/yoqemmembwhi2nf/041016-39484-01.dmp?dl=0

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

hmm

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 18:32 (Compjuterašaš).

0 0 hvala 0
14 godina
3n3m1 kaže...

Događa mi se jedan specifičan problem odnosno BSOD.Naime prilikom otvaranja CPU Z ili HWMonitor aplikacije sljedi bsod i restar računala?.Prije su navedene aplikacije uredno bile pokretane i radile.

Komp sam u među vremenu testirao Prime95,razni programi,igre i uredno sve radi nema bsoda,naravno Windows 7 se uredno podiže.Probao sam reinstalirati dotične programe ali opet ista stvar sa bsodom.

Testirao RAM Memtest86 programom i pojavljuje mi tri errora,znači memorija pravi problem kod cpu z.Windows,igre i ostalo mogu normalno koristiti bez BSODa,začuđujuće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 18:36 (3n3m1).
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

PC mi se zna restartati bez razloga, samo crkne i restarta se. Gledam u event log, ali nema nigdje log-a da se restartao pa da vidim prije toga sto se desilo. Neki prijedlog?

Na mem testu mi baca greske... Ali tek negdje na 30ak posto... Kako je to moguce? Cudno mi da radi sve normalno ako postoji greska u memoriji.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 13:28 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice