Ponavljam, testiraj RAM, očito je da nešto ne valja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moze samo jedno brzo pitanje prije testa ako se uoci da nesto ne valja jeli se to moze nastimat da radi ili nesto slicno ili jednostavno kupnja novog ?
moze samo jedno brzo pitanje prije testa ako se uoci da nesto ne valja jeli se to moze nastimat da radi ili nesto slicno ili jednostavno kupnja novog ?
Kupnja novog.
Pozdrav,zadnjih par dana mi se komp svakih pola sata gasi tj.blu screen of death se pojavi.Ne mogu naći još u čemu je problem.Tu cu ostaviti dva screenshota sa informacijama o problemu pa mozda neko moze pomoći objasniti.Ili je jednostavno vrijeme da promijenim matičnu i procesor?
Uploadaj minidump negdje i stavi link ovdje. Samo tak možemo saznati u čemu je problem.
Ili skini BlueScreenView i saznaj sam.
Jeli problem u realtek audio driverima?Pokušao sam update istih ali kaze da su up to date.
Probaj disableati tu integriranu zvučnu u BIOSu i vidi hoće li se problem i dalje pojavljivati.
Mogu li ih disableati u Device Manageru?Te Realtek drivere?
Prvo BIOS, vidi jel ima problema, restart, enableaj u BIOSu i tek onda probaj sa disable u device manageru.
Taj redosljed nije bez razloga!
Ok
Problem je izgleda u konektoru za zvuk na matičnoj ploči jer se ponekad softver za Realtek HD Audio isključuje i uključuje sam od sebe.Kad slušalice ili zvučnici nisu priključeni na matičnu nema problema.Mislim da ima neko fizičko oštećenje,stoga mislim da je najbolje zamijeniti matičnu.
Pozdrav. Otkada sam upgradeao komp (graficku i procesor i RAM (ista kolicina samo zamjenute plocice)) pojavljiva mi se BSOD dok igram Battlefield 4 i samo tada. Provjerio sam i azurirao drivere graficke i od procesora, testirao RAM u Memtestu86+ 3 sata i nijedne greske nema. Kad se dogodi BSOD sifra koju izbaci komp bude: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED. Sa BlueScreenViewerom sam provjerio dumpove i oznacena je uvijek ista datoteka; nsotkrnl.exe. Nadam se da mi netko moze pomoci. :/
Dogodio mi se bsod https://www.flickr.com/photos/135737634@N08/21472539543/in/datetaken-public/ ne znam sto je ako neko zna neka odgovori hvala
Pozz ekipa
Asrock 880g extreme 3 updatetan na 2.1
FX 6300 novi proc (stario bio phenom II 945)
4 x 2gb rama
hd 500
ssd patriot 240gb -novi
corsair vx 450
MSI R9 270x 2gb
Molim pomoć!!
znaci ssd je novi i win 7 64 su novi instalirani,payday 2 i gta V je instalian na ssd
memtest je prosao bez greske
Surfanje,gledanje filmova,muzika,skidanje sve radi super..opcenito je sve ok.kad nista ne radim nema zauzeca prevelikog na jezgrama,nod32 - nema virusa
Ali kad igram payday 2 online zna se desiti da po 4 sata igram bezgreske,a zna se desit da nakon 10min se zablokira i tako stoji slika onda ja ga iskljucim pomocu task m. i kad hocu opet pokrenut payday2 bsod..To se desilo vec 4 puta.
U minidump nemam nista.U win 7 system & prop sam nasao da mi displey driver error.Driver grafe je novi updatean.Nisam probao sa starim
E sad pomalo me vec to iritira...da li bi mozda trebao stariji driver ili sto vec..Imam sliku bsoda koji sam slika pa ako vam sta pomaze
Ovomi je sumnjivo atikmpag.sys
Pozz ekipa
4 x 2gb rama
hd 500
ssd patriot 240gb -novi
corsair vx 450
MSI R9 270x 2gb
Molim pomoć!!
znaci ssd je novi i win 7 64 su novi instalirani,payday 2 i gta V je instalian na ssd
Surfanje,gledanje filmova,muzika,skidanje sve radi super..opcenito je sve ok.kad nista ne radim nema zauzeca prevelikog na jezgrama,nod32 - nema virusa
Ali kad igram payday 2 online zna se desiti da po 4 sata igram bezgreske,a zna se desit da nakon 10min se zablokira i tako stoji slika onda ja ga iskljucim pomocu task m. i kad hocu opet pokrenut payday2 bsod..To se desilo vec 4 puta.
U minidump nemam nista.U win 7 system & prop sam nasao da mi displey driver error.Driver grafe je novi updatean
E sad pomalo me vec to iritira...u manage sam otisao i isao da saki pobam updatetati i sve je up to date
Pozz ekipa
4 x 2gb rama
hd 500
ssd patriot 240gb -novi
corsair vx 450
MSI R9 270x 2gb
Molim pomoć!!
U minidump nemam nista.U win 7 system & prop sam nasao da mi displey driver error.Driver grafe je novi updatean
E sad pomalo me vec to iritira...u manage sam otisao i isao da saki pobam updatetati i sve je up to date
Temperature prilikom igranja? Događa li se to i s drugim igrama? Pokušaj s drugom verzijom drivera.
Znaci problem je slijedeci. Upalim komp sve super sve radi, nakon 10-15min rada uleti BSOD sa nazivom gore SYSTEM_SERVICE. Nist komp se resetira i upali se i sve super, nakon 15min opet ista stvar samo ovaj puta ne izbaci BSOD nego se komp zamrzne na neki nacin i samo se resetira ili ga moram rucno resetirati, i tako jos 2-3 puta zaredom i nakon tog trecega puta windowsi se uopce ne zele upaliti , znaci pojavi se onaj logo i windows se odma sam resetira i tako zaredom 5-6 puta i onda se upali i sve je normalno dok god ga ne ugasim i ponovno upalim drugi dan. Rijec je on Windows 7 64 bit i stavio sam nove prije dva tjedna jer mi se je i prije to desavalo i radilo je 2-3 dana sve normalno i opet se pocelo isto dogadati. Taj proces se desava istim redoslijedom svaki dan i nemogu otkriti u cemu je problem i kako to rijesiti , a pocelo me je masnovno zivcirati da moram svaki dan potrositi pola sata da se komp normalizira. Ako ima netko ideja sta da provjerim di je greska jer ocito nest nevalja. Komp je star jedno 5-6 godina i vecinom ga koristim za igranje.
Konfiguracija
Intel i3 540 @ 3.07 ghz
AMD Radeon HD5770
ASROCK H55DE3 Maticna
8GB RAM
Windows 7 64bit
http://www43.zippyshare.com/v/JCMQBS50/file.html minidumpovi, ako netko moze proanalizirati o cemu se radi. Jos da napomenem da nemam OC, svi driveri su updejtani, sto se tice memtesta uradio sam samo prvi pass jer previse vremena treba, i bilo na 5 6 i 7 testu preko 60000 errora, neznam sta ista od toga znaci pa bih molio neki savjet do cega je . Isto tako nebude mi uvijek BSOD , vecinom puta se komp ponovno pokrene sam bez BSOD, i nakon par takvih pokretanja radi sve normalno kao sto sam gore objasnio. Isto tak iz minidumpova vidim da su svi BSOD Caused by driver notoskrnl.exe
EDIT1 - Malo guglanja i po svemu sudeci sve upucuje da je greska memorije, probacu pokrenuti WIN sa svakom plocicom posebno da vidim koja radi probleme i zamjeniti onu koja NE radi.
Znaci problem je slijedeci. Upalim komp sve super sve radi, nakon 10-15min rada uleti BSOD sa nazivom gore SYSTEM_SERVICE. Nist komp se resetira i upali se i sve super, nakon 15min opet ista stvar samo ovaj puta ne izbaci BSOD nego se komp zamrzne na neki nacin i samo se resetira ili ga moram rucno resetirati, i tako jos 2-3 puta zaredom i nakon tog trecega puta windowsi se uopce ne zele upaliti , znaci pojavi se onaj logo i windows se odma sam resetira i tako zaredom 5-6 puta i onda se upali i sve je normalno dok god ga ne ugasim i ponovno upalim drugi dan. Rijec je on Windows 7 64 bit i stavio sam nove prije dva tjedna jer mi se je i prije to desavalo i radilo je 2-3 dana sve normalno i opet se pocelo isto dogadati. Taj proces se desava istim redoslijedom svaki dan i nemogu otkriti u cemu je problem i kako to rijesiti , a pocelo me je masnovno zivcirati da moram svaki dan potrositi pola sata da se komp normalizira. Ako ima netko ideja sta da provjerim di je greska jer ocito nest nevalja. Komp je star jedno 5-6 godina i vecinom ga koristim za igranje.
Konfiguracija
Intel i3 540 @ 3.07 ghz
AMD Radeon HD5770
ASROCK H55DE3 Maticna
8GB RAM
Windows 7 64bit
http://www43.zippyshare.com/v/JCMQBS50/file.html minidumpovi, ako netko moze proanalizirati o cemu se radi. Jos da napomenem da nemam OC, svi driveri su updejtani, sto se tice memtesta uradio sam samo prvi pass jer previse vremena treba, i bilo na 5 6 i 7 testu preko 60000 errora, neznam sta ista od toga znaci pa bih molio neki savjet do cega je . Isto tako nebude mi uvijek BSOD , vecinom puta se komp ponovno pokrene sam bez BSOD, i nakon par takvih pokretanja radi sve normalno kao sto sam gore objasnio. Isto tak iz minidumpova vidim da su svi BSOD Caused by driver notoskrnl.exe
EDIT1 - Malo guglanja i po svemu sudeci sve upucuje da je greska memorije, probacu pokrenuti WIN sa svakom plocicom posebno da vidim koja radi probleme i zamjeniti onu koja NE radi.
Memorija.
Kada igram bilo koju igru izbacuje mi bsod,nekad posle 15 minuta igranja nekad posle 2 sata.Skinuo sam bsod viewer,nekada izbaci 116 a nekada 0ea u svakom slucaju razlog je i u ovom driveru dxgkrnl.sys pa me interesuje gde se nalazi i kako se gasi.
Trebam pomoć,danas i posljednjih par dana me napali bsod-ovi,nije mi jasno zašto i kako.
Sviježa instalacija 7ce je,svi driveri najnoviji.
Uzrok je Realtek Ethernet NIC driver
Kada igram bilo koju igru izbacuje mi bsod,nekad posle 15 minuta igranja nekad posle 2 sata.Skinuo sam bsod viewer,nekada izbaci 116 a nekada 0ea u svakom slucaju razlog je i u ovom driveru dxgkrnl.sys pa me interesuje gde se nalazi i kako se gasi.
Pogledaj temperaturu GPU-a prilikom igranja, probaj s drugim grafičkim driverima i ako to ne pomogne, testiraj grafičku, jer ovo ukazuje na problem s njom.
Trebam pomoć,danas i posljednjih par dana me napali bsod-ovi,nije mi jasno zašto i kako.
Sviježa instalacija 7ce je,svi driveri najnoviji.
Uzrok je Realtek Ethernet NIC driver
Pogledaj temperaturu GPU-a prilikom igranja, probaj s drugim grafičkim driverima i ako to ne pomogne, testiraj grafičku, jer ovo ukazuje na problem s njom.
Kartica uredno radi na 71C bez arfekata i ikakvih problema,nit se ruši nit išta,sumnjam ili u rame ili u sata kabl,ali prije ramovi,ostavit ću prije neg odem spavat da vrti memtest.
Većina BSODa se javlja zbog oksidacije na pinovima memorije / grafe.
Laički:
Ako imate PC kojega koristite na način da je on upaljen barem 5 sati dnevno, onda morate održavati taj isti kompjuter na način da ga jednom godišnje otvorite, povadite RAMove i grafičku karticu (taknite rukama limeno kučište da ne prenesete statički elektricitet na elektroničke dijelove, u ovome slučaju RAM ili grafičku karticu), uzmete gumicu za olovke i lagano prođete PINove sa oba dvije strane.
Tamo gdje je bilo tamno žuto vidjeti ćete da postaje zlatno žuto, kao tek kupljeno iz trgovine i voila!
Osobno, lagano sa jabučicom prstiju maknem dijelove gumice kada završim sa oba dvije stranea - možete i sa štapićima za uši samo se klonite papirnatih maramica, raznih krpi i slično.
Nema nepotrebnog troška kupovine novih RAMova, matičnih ploča, grafa nego jednostavno ono što imate a radi 100% samo traži malo vaše pažnje.
Neki dan sam mjenjao grafu pa' reko da odmah RAMove očistim. Prošlo niti godinu dana, razlika je odmah vidljiva na spoju- grozno kako se uprlja sve to u manje od godinu dana kada računalo radi više sati na dnevnoj bazi.
Ovo ŽUTO, to je utor koji morate očistiti. Oba dvije strane.
https://www.davescomputertips.com/wp-content/uploads/2011/08/240_pin_dimm.jpg
Ovo je genijalna caka. Molim, podijelite dalje informaciju kao i ja vama ovdje. Objasnite ljudima koji dobijaju BSOD da bez veze ne bacaju pare i/ili ne gube živce bez veze.
Hvala molim i ugodno čišćenje želim uz jedno veliko zbogom BSOD fenomenu :)
Ne bih se složio. Velika većina BSOD-ova je uzrokovana driverima(preko 90%), a ostalo hardverskim problemima ili ovime napisanim.
Ako netko moze neka mi pomogne razjasniti moje BSOD-ove. U linku su i minidump-ovi i msinfo32 i dxdiag i printscreen iz bluescreenview-a.
Vidjet ce te da su se neki javljali i češće (više puta dnevno).
Trebao sam se vec davnih dana pozabaviti ovime no evo.
Hvala unaprijed!
http://www.megafileupload.com/hYip/102715-10186-01.rar Ako tko moze vidjeti sta bi bio problem
memtest radio skoro 12 sati i morao prekinuti i bilo je 4 pass
svi update novi....samo da kazem da mi se to nije dogadjalo sa starim win i starim biosom.bios sam morao update na novi radi novog proca fx 6300...sve radi osim kad odem igrati payday 2 tu zna nekad po 5 dana nista a nekad za 20 min
Ako netko moze neka mi pomogne razjasniti moje BSOD-ove. U linku su i minidump-ovi i msinfo32 i dxdiag i printscreen iz bluescreenview-a.
Vidjet ce te da su se neki javljali i češće (više puta dnevno).
Trebao sam se vec davnih dana pozabaviti ovime no evo.
Hvala unaprijed!
KLIK + SP1 + Memtest86+, HD Tune, (FurMark i Prime95 ako bude potrebno.)
http://www.megafileupload.com/hYip/102715-10186-01.rar Ako tko moze vidjeti sta bi bio problem
memtest radio skoro 12 sati i morao prekinuti i bilo je 4 pass
svi update novi....samo da kazem da mi se to nije dogadjalo sa starim win i starim biosom.bios sam morao update na novi radi novog proca fx 6300...sve radi osim kad odem igrati payday 2 tu zna nekad po 5 dana nista a nekad za 20 min
Hvala na ovome.
Msi afterburn nemam...
svi su driver up to date...sigurno..
evo igrao sam 3 sata gta V i nista..sve super radi....
evo ne kuzim u cemu je kvaka .....po 5 dana nista i onda u 10 min igranja ali samo kad igram payday 2 online(bar za sada samo to)
Pozdrav,
prije dva dana mi se pocelo smrzavat odnosno rusit racunalo. Scenarij je isprva bio da igram u privatnom prozoru u chromeu agar.io (topla preporuka), a u firefoxu vrtim YT (i jos poneki tab), a u naknadnim restartovima bi se rusio i dok bi imao upaljeno npr. 2 YT taba, a svaki puta dok bi upalio agar bi se srusio/smrznuo totalno nakon 5-10min.
Sad, kako mi je tada bilo u postavkama upaljeno da mi ne pokazuje BSoD i restarta se automatski bez minidumpova, nemam fajlove od tada (ali imam screenshotove eventlogova iz windoza za taj period). Nakon sto sam aktivirao minidumpove, jucer sam lovio BSoD igrajuci agar (! :D), al bi mi se racunalo samo smrznulo (nekad s nekakvim artefaktima na ekranu), pa bih morao rucno restartati (=nema minidumpova). Nocas sam pustio memtest (u windowsima) da odradi svoje, i napokon BSoD (nakon ca 45min memtesta, dok sam memtest probno vrtio popodne radio je normalno sat vremena, cak i dva memtesta paralelno). Sad napokon imam i minidump file.
Uzeo sam racunalo prije ca mjesec dana (rabljeno), windoze su svjeze od tada, u zadnja dva dana sam, loveci BSoD, stavljao nove drivere za sve zivo (grafika, zvucna, mrezni kontroler,...). Al i prije bi mi se redovito dogadjalo da dok racunalo budim iz sleepa ono bude zamrznuto tipa pol minute, minutu i nekada mih mogao micati mis, nekada ne tokom smrznutosti, pa bi nastavilo sasvim normalno radit.
iako sada "stabilno" radi (igram normalno agar i imam jos jedan broser otvoren za surfanje), pls help; cak sam i memoriju vadio da bih gumicom prebrisao konektore. :D
http://www72.zippyshare.com/v/6LF8NFq6/file.html