Blokiranje u igrama (niski frame rate)

poruka: 15
|
čitano: 2.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prije 5 mjeseci kupio sam laptop Acer Aspire 5520G. I sada nakon nekog vremena u običnim igrama (NFS Most Wanted) počinje blokirati. Na početku sve normalno radi oko 30 FPS i nakon nekoliko minuta igranja padne na 1 FPS. Tako stoji oko 1 minutu. Zatim opet normalono radi, pa se opet spusti na 1 FPS. I tako se to ponavlja stalno i stalno... Moram napomenuti da igram na minimalnim postavkama 640X480!!! A grafička se uopče ne zagrije... Sada me je to počelo živcirati, pa sam odlučio potražiti pomoć.

AMD Turion 64X2 TL-60 2.00 Ghz, Nvidia GF8600M GS, 2 Gb Ram DDR2, 250 GB HDD, 15.4" WXGA 1280X800 monitor
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 15:06 (Krmic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koji win i jesi updateo drivere

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jesi li mjenjao win odkako si ga kupio,mozda su zreli za reinstalaciju

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 17:12 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

defragmentacija? čišćenje registrya? pozadinski procesi? (tune up utilities) novi driveri... ako niš ne riješi onda format c  ;I)

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja bih na to instalirao vistu x64 i nove drivere za grafu. sa framerateom ne bi trebalo bit problema. a mozda ti je i los crack za mw, probaj neki drugi nfs sa slicnim sys requiresment pa vidi jel se isto ponavlja

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OS mi je XP.

Imam najnovije drivere, defregmentiran disc, očišćen registry...

Ali vjerovatno je do windowsa jer je tako u svim igrama.

Hvala svima na pomoći.

AMD Turion 64X2 TL-60 2.00 Ghz, Nvidia GF8600M GS, 2 Gb Ram DDR2, 250 GB HDD, 15.4" WXGA 1280X800 monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Biti če onda do windowsa. Baci novu svježi XP pa bu sve bilo uredu :)

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Blokiranje u igrama (niski frame rate)
Krmic kaže...

Ali vjerovatno je do windowsa jer je tako u svim igrama.

Ne vjerujem da je stvar u windowsima ,prije bi bil neki pozadinski proces,tj. program koji kušava uspostaviti internetsku vezu u nekim vremenskim intervalima da bi skinuo update.Znači može biti firewall,antivirus ili bilo koji drugi program.
16 godina
neaktivan

Moguće da je pozadinski proces, ali svejedno nemam puno programa, nego samo najpotrebnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ko prvo tak ti je napravljene igra,kao drugo igra je prvenstveno napravljena za konzole, a kao treće nije namjenjena igranju na laptopu,jer su hard-diskovi na laptopu spori pa kad treba pročitati podatke iz diska framrate ti pada na 1,to ti je to.Laptop ti ima spori procesor(pogotovo jer je AMD) i grafička ti nije baš dobra.Tak da nebreš očekivati bolje performanse kod igri koje nisu prolagođene laptopu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ljudi kako može biti problem u prestarim driverima ili ... nezam već čemu

ako je komp kupio prije 5 mjeseci!

1.

Probaj povečati paging file(virtual memory): odi na Svojstva sustava(nalaze se na upravljačkoj ploči). ->

onda na kartici dodatno pod izbornikom performase odaberi postavke i otvorit će ti se novi prozor

onda odaberi karticu dodatno -> pod izbornikom "virtualna memorija" odaberi promijeni i povećaj

si virtualnu memoriju. - to ti je riješennje ako imaš premalo rama - pa će komp koristiti taj paging file

umjesto rama - ali paging file je sporiji od rama.

2.

A moguće je da ti šteka ako si pri formatiranju hard diska iskoristio svu memoriju na diskove npr: C i D

npr. ako imaš HD od 200 gb ti si svu tu memoriju iskoristio. ako imaš HD od 200 gb ostavi mu negdje oko 3 - 5 gb

ili više slobodno (nemoj iskoristit). To znam jer sam si ja tako ostavio minimalno 8 mb XD i štekalo mi je ko vrag,

... pa sam kasnije stavio slobodnog prostora(oko 2 gb i nije štekalo).  uglavnom riješenje je da foramtiraš

i pritom ostaviš slobodnog prostora (neiskoristiš cijeli hard.

Fuđi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ficho3D kaže...

2.

A moguće je da ti šteka ako si pri formatiranju hard diska iskoristio svu memoriju na diskove npr: C i D

npr. ako imaš HD od 200 gb ti si svu tu memoriju iskoristio. ako imaš HD od 200 gb ostavi mu negdje oko 3 - 5 gb

ili više slobodno (nemoj iskoristit). To znam jer sam si ja tako ostavio minimalno 8 mb XD i štekalo mi je ko vrag,

... pa sam kasnije stavio slobodnog prostora(oko 2 gb i nije štekalo).  uglavnom riješenje je da foramtiraš

i pritom ostaviš slobodnog prostora (neiskoristiš cijeli hard.

Ti si nekaj pobrkal.
17 godina

Imaš Acera s lošim hlađenjem pa dok pokreneš igru radi, čim se laptop zagrije jako sve se uspori jer se ne stigne ohladiti ... Nekužim kaj vi brijete s defragmentacijom i OS-om drugim....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...
 Ti si nekaj pobrkal.
 pa dobro neznam kako da objasnim.

- ako ima 200 gb on nesmije svu tu memoriju iskoristiti(znači 100gb ide D, a 100gb ide u C) - to ne smije. već (98gb u D i 98gb u C) tako da mu ostane nekoliko gb s kojim komp može raspolagat. to nija nekužim zašto se nesmiju svi gb iskoristiti ali ja kad sam sve gb iskoristio štekalo mi je jako.
Fuđi
16 godina
neaktivan

Ako nisi update drajvera probaj to, ili jednostavno formatiraj pc i nanovo podigni sistem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice