Prije 5 mjeseci kupio sam laptop Acer Aspire 5520G. I sada nakon nekog vremena u običnim igrama (NFS Most Wanted) počinje blokirati. Na početku sve normalno radi oko 30 FPS i nakon nekoliko minuta igranja padne na 1 FPS. Tako stoji oko 1 minutu. Zatim opet normalono radi, pa se opet spusti na 1 FPS. I tako se to ponavlja stalno i stalno... Moram napomenuti da igram na minimalnim postavkama 640X480!!! A grafička se uopče ne zagrije... Sada me je to počelo živcirati, pa sam odlučio potražiti pomoć.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koji win i jesi updateo drivere
jesi li mjenjao win odkako si ga kupio,mozda su zreli za reinstalaciju
defragmentacija? čišćenje registrya? pozadinski procesi? (tune up utilities) novi driveri... ako niš ne riješi onda format c ;I)
ja bih na to instalirao vistu x64 i nove drivere za grafu. sa framerateom ne bi trebalo bit problema. a mozda ti je i los crack za mw, probaj neki drugi nfs sa slicnim sys requiresment pa vidi jel se isto ponavlja
OS mi je XP.
Imam najnovije drivere, defregmentiran disc, očišćen registry...
Ali vjerovatno je do windowsa jer je tako u svim igrama.
Hvala svima na pomoći.
Biti če onda do windowsa. Baci novu svježi XP pa bu sve bilo uredu :)
Ali vjerovatno je do windowsa jer je tako u svim igrama.
Moguće da je pozadinski proces, ali svejedno nemam puno programa, nego samo najpotrebnije.
Ko prvo tak ti je napravljene igra,kao drugo igra je prvenstveno napravljena za konzole, a kao treće nije namjenjena igranju na laptopu,jer su hard-diskovi na laptopu spori pa kad treba pročitati podatke iz diska framrate ti pada na 1,to ti je to.Laptop ti ima spori procesor(pogotovo jer je AMD) i grafička ti nije baš dobra.Tak da nebreš očekivati bolje performanse kod igri koje nisu prolagođene laptopu.
Pa ljudi kako može biti problem u prestarim driverima ili ... nezam već čemu
ako je komp kupio prije 5 mjeseci!
1.
Probaj povečati paging file(virtual memory): odi na Svojstva sustava(nalaze se na upravljačkoj ploči). ->
onda na kartici dodatno pod izbornikom performase odaberi postavke i otvorit će ti se novi prozor
onda odaberi karticu dodatno -> pod izbornikom "virtualna memorija" odaberi promijeni i povećaj
si virtualnu memoriju. - to ti je riješennje ako imaš premalo rama - pa će komp koristiti taj paging file
umjesto rama - ali paging file je sporiji od rama.
2.
A moguće je da ti šteka ako si pri formatiranju hard diska iskoristio svu memoriju na diskove npr: C i D
npr. ako imaš HD od 200 gb ti si svu tu memoriju iskoristio. ako imaš HD od 200 gb ostavi mu negdje oko 3 - 5 gb
ili više slobodno (nemoj iskoristit). To znam jer sam si ja tako ostavio minimalno 8 mb XD i štekalo mi je ko vrag,
... pa sam kasnije stavio slobodnog prostora(oko 2 gb i nije štekalo). uglavnom riješenje je da foramtiraš
i pritom ostaviš slobodnog prostora (neiskoristiš cijeli hard.
2.
A moguće je da ti šteka ako si pri formatiranju hard diska iskoristio svu memoriju na diskove npr: C i D
npr. ako imaš HD od 200 gb ti si svu tu memoriju iskoristio. ako imaš HD od 200 gb ostavi mu negdje oko 3 - 5 gb
ili više slobodno (nemoj iskoristit). To znam jer sam si ja tako ostavio minimalno 8 mb XD i štekalo mi je ko vrag,
... pa sam kasnije stavio slobodnog prostora(oko 2 gb i nije štekalo). uglavnom riješenje je da foramtiraš
i pritom ostaviš slobodnog prostora (neiskoristiš cijeli hard.
Imaš Acera s lošim hlađenjem pa dok pokreneš igru radi, čim se laptop zagrije jako sve se uspori jer se ne stigne ohladiti ... Nekužim kaj vi brijete s defragmentacijom i OS-om drugim....
Ako nisi update drajvera probaj to, ili jednostavno formatiraj pc i nanovo podigni sistem!