Black screen

poruka: 5
|
čitano: 755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Random black screen

Pozdrav, imam problem sa black screenom koji je počeo pred nekih mjesec dana. Prilikom igranja ili gledanja youtube videa samo odjednom nestane slika (na monitoru se pokaže No signal), ali pc i dalje radi. Npr. kad razgovaram na skypeu s nekim i to se dogodi, ja i dalje mogu razgovarati s njim, ali slike nema. Kada stisnem power button ništa se ne dogodi, moram ga baš restartat, a nakon što ga restartam i dalje nema slike, čuje se 5 dugih beepova (D6 code, No Console Output devices are found) i jedan kratki beep koji se čuje kada pc uspješno boota. Zatim pc ugasim preko power buttona i upalim i sve radi normalno. Ovo se pokazuje random, nekada mogu par dana igrati bez problema, a nekada zna više puta u istom danu crashati. Također u Event Vieweru vidim, da kada se dogodi black screen, izbaci sljedeći warning: Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.

Negdje sam na internetu pročitao da kada se dogodi black screen, da probam stisnut caps lock i vidit hoće li lampice na tipkovnici reagirati. Ako ne reagiraju da je vjerovatno problem do hardwarea. Kod mene ne reagiraju.

Probao sam različite drivere (starije verzije i beta) za GPU, ali uvijek isto. Pratio sam temperature sa HWMonitorom i u trenutku black screena i CPU i GPU su bili ok (cpu 50°C, gpu cca. 55°C). Probao sam reseatat karticu. Memtest prolazi bez errora. Furmark 15 minuta isto bez problema, temperatura oko 60-65°C.

CPU: Intel i5 2500K
MBO: Asrock P67 Fatal1ty Professional
Cooler: CM Hyper 412S
GPU: Sapphire AMD Radeon HD 6850
RAM: Corsair Vengeance 8GB (4x2GB)
SSD: Samsung 830 128GB

HDD1: WD Caviar Blue 1TB
HDD2: WD Caviar Blue 320GB
PSU: Corsair TX650 V2

0 0 hvala 0
15 godina
Black screen

- Probaj stavit neku drugu verziju drivera grafičke kartice.

- Svakako instaliraj sav dostupan update za win 8.1.

0 0 hvala 0
14 godina
Black screen

Probao sam 3 verzije drivera (13.12 najstarije), ali nije pomoglo. Updateovi su svi instalirani.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 22:31 (Soapy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Black screen

Ja sam imao slican problem i na kraju se ispostavilo da je grafa u k.urcu, ako imas neku drugu grafu ne bi bilo lose probati sa njom....

0 0 hvala 0
14 godina
Black screen

Nažalost na to i ja sumnjam najviše. Danas sam pustio prime95 14 sati, bez rušenja i errora prolazi. Ima frend jednu staru grafičku koja mu ne treba pa ću probat, ali tek za 2 tjedna to mogu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice