BIOS ne prepoznaje Hard disk

poruka: 6
|
čitano: 3.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dogodilo mi se nakon sto sam rastavio laptop Aspire 7560G da ga ocistim crko mi ocigledno hard disk.nema ga u biosu.taj hard disk sam kupio u servisu prije godinu dana jer stari hard disk "steka,spor je,ima gresaka itd..." sad sam vratio stari hard disk i on radi,a ovaj novi nece.mene zanima ako hard ima garanciju u servisu,dali ce oni htjeti pogledat taj hard,ili ce odbiti pregled?

hard disk WD5000LPVX

nisam neki programer ili slicno,ali cini mi se da je crko hard,ili mozda nije?
vec sam cistio prije i ovakvo sta se nije desavalo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 13:11 (Djoko).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: BIOS ne prepoznaje Hard disk
Djoko kaže...

Vrati ga na garanciju pa vidi, ako ima garanciju, onda stvarno nema razloga da se to ne provjeri i ako ti nisi kriv za kvar, budeš dobio novi.

ps. možda nije loše prije nego to daš na garanciju, taj HDD spojiti na neki drugi laptop ili stolni PC, tako da si siguran da je problem i njemu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
9 godina
neaktivan

pozdrav,
imam problem u vezi hard diska, prilikom paljenja laptopa hard disk se ne ucitava, tacnije kao da ne postoji, probao sam sa novom verzijom sistema ali se i tu desilo par puta da ne moze da nadje hard disk na koji treba da se izvrsi instalacija, par puta sam ponovio proces i hard disk je ucitan i windows instaliran (win 7) ali opet imam isti problem prilikom paljenja da mi par puta ne prepozna hard disk i nece uopste da pokrene a nakon odprilike 5-10 puta paljenja i gasenja sve radi normalno.

ako neko zna u cemu je problem bio bih zahvalan da odgovori. :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
firefoxx kaže...

pozdrav,
imam problem u vezi hard diska, prilikom paljenja laptopa hard disk se ne ucitava, tacnije kao da ne postoji, probao sam sa novom verzijom sistema ali se i tu desilo par puta da ne moze da nadje hard disk na koji treba da se izvrsi instalacija, par puta sam ponovio proces i hard disk je ucitan i windows instaliran (win 7) ali opet imam isti problem prilikom paljenja da mi par puta ne prepozna hard disk i nece uopste da pokrene a nakon odprilike 5-10 puta paljenja i gasenja sve radi normalno.

ako neko zna u cemu je problem bio bih zahvalan da odgovori. :)

Probaj promijeniti SATA ili IDE kabel (ovisi koji ti kabel disk ima), pa vidi. Kad ti računalo pokrene Windowse, instaliraj HD Tune, odi pod karticu Health, napravi screenshot pa postaj screenshot ovdje. Javi mi. P.S. Laptop ti najvjerojatnije ima SATA kabel, pa ako si vješt/a u otvaranju laptopa i mjenjanju SATA kabela, promijeni SATA kabel.

Windows 8 + DVDROM
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 14:56 (Flexan22).
9 godina
neaktivan

evo napravio sam screenshot na HD Tune-u

11 godina
neaktivan
firefoxx kaže...

evo napravio sam screenshot na HD Tune-u

E, da. Na stranici piše: "The Error itself points to a mechanical problem of the drive. This could be a one time issue, but could get worse over time." Dal je disk pri radu glasni, ili se čuje kakvo klikanje/struganje? Ako da, problem je u disku. Usput, ako ti nije problem, instaliraj PROBNU INAČICU HD Sentinela pa isto tako na početnoj stranici (ona koja ti se pokaže nakon instaliranja programa) napravi screenshot pa isto tako postaj (tražim to zato jer ti HD Sentinel usput i tekstualno opiše što se događa s diskom, pa je lakše razumljivo). Pozdrav

Windows 8 + DVDROM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice