Beepovi i problemi pri paljenju nove konfiguracije

poruka: 7
|
čitano: 1.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle nedavno sam složio novi komp, i otprilike od samog starta snjim imam probleme.

Naime ponekad se zna upaliti, no slika sva bude shebana( Točke ljubičaste,crne i drugih boja, crne crte i slično...) , te otprilike 2 restarta rješe problem kao da se ništa nije dogodilo.

Od jučer mi se uz to počeo javljati problem da matična pošalje 5 beepova brzih, te nakon nekog vremena još jedan ( imam asrock extreme3 970 i nisam uspio naći što ovo znači, no ovaj zadnji je "normalan" - taj se čuje sam kada se sve upali kako spada), te komp nastavi raditi ( čuju se ventovi) no na ekranu imam poruku "nema signala" kao da nije spojen na ekran....

Resetiranje 2+ više puta riješi i taj problem.

Ovo je postalo poprilično iritantno jer moram resetirati komp po 3-4 puta prije nego se on "zagrije" i počne normalno raditi, pa bih molio pomoć... Ako netko zna što bi mogao biti uzrok problema {#}?

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Beepovi i problemi pri paljenju nove konfigura
KKristijan kaže...

Dakle nedavno sam složio novi komp, i otprilike od samog starta snjim imam probleme.

Naime ponekad se zna upaliti, no slika sva bude shebana( Točke ljubičaste,crne i drugih boja, crne crte i slično...) , te otprilike 2 restarta rješe problem kao da se ništa nije dogodilo.

Od jučer mi se uz to počeo javljati problem da matična pošalje 5 beepova brzih, te nakon nekog vremena još jedan ( imam asrock extreme3 970 i nisam uspio naći što ovo znači, no ovaj zadnji je "normalan" - taj se čuje sam kada se sve upali kako spada), te komp nastavi raditi ( čuju se ventovi) no na ekranu imam poruku "nema signala" kao da nije spojen na ekran....

zvuči kao problem sa grafičkom

a tih 5 brzih beepova znači procesor error, koliko sam vidio na netu, ljudima se dosta često javlja sa tom matičnom, samo svakome iz nekog drugog razloga

14 godina

I meni smrdi na grafičku, no tih 5 beepova su mi velika nepoznanica, jos vise time sto je pojave kod svakog trećeg ili četvrtog paljenja....

evo slika nakon 3. restarta danas kako to izgleda, (1. i 2. su bile preshebane za uzet printscreen jer nisam mogo ni start naći...), četvrto paljenje - sve radi kako spada.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Redom...

1. Skini memtest86+ i testiraj RAM. 4-6 sati minimalno, pusti ga preko noći (najbolje)

2. Posudi napajanje od frenda za koje znaš da je 100% ispravno

3. Posudi grafičku koja je 100% ispravna (bilo kakva, samo da je PCI-Express i da može dignuti windows)

4. Negdje u mređuvremenu digni live linux sa CDa/USBa (Linux Mint 13 KDE npr.) i vidi kakva je situacija tamo

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Redom...

1. Skini memtest86+ i testiraj RAM. 4-6 sati minimalno, pusti ga preko noći (najbolje)

2. Posudi napajanje od frenda za koje znaš da je 100% ispravno

3. Posudi grafičku koja je 100% ispravna (bilo kakva, samo da je PCI-Express i da može dignuti windows)

4. Negdje u mređuvremenu digni live linux sa CDa/USBa (Linux Mint 13 KDE npr.) i vidi kakva je situacija tamo

Ok, probati ću, no jel moguće da je ovo do CPUa ili matične?

14 godina

Odradi update BIOSA za MBO na zadnji ako mozes.

Testiraj RAM, provjeri temperature cijelog racunala.

Updateaj sve drivere na zadnje koji su na internetu.

Ukoliko si vican nebi bilo lose promijeniti pastu na grafici :)

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:44 (zoharbizo).

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
KKristijan kaže...

Ok, probati ću, no jel moguće da je ovo do CPUa ili matične?

Prije bi rekao MBO. Ovim gore ćeš eliminirati RAM, napajanje, windowse i grafičku. Ostaju ti MBO i procesor a s obzirom na beepove i probleme sa grafikom, rekao bi MBO.

[edit] - temperature skoro pa nemoguće pošto nakon 3-4 restarta "profunkcionira". Da su one problem, grafika bi se shebala nakon intenzivnog rada i nikakav restart nebi pomogao. To odma izbacuje i potrebu za promjenom termalne paste.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:46 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice