Ok, aj da probam i ovde pitati.
Naime imao sam mali problemcic koji je postao veliki jer vise ne znam sta uraditi, mislim znam sta bi moglo rijesiti problem al to rijesenje kosta 60e+.
Zbog koristenja tijekom godina (od 2018) ostetio se flat kabal (kad otvoris laptop nema svjetla, pritiskom na donji dio pojavi se i ubrzo nestane opet). Narucio ga kod Acer servisa. SKinuo i zamijenio ga al sa jednom pocetnickom greskom, a to je da nisam otpojio bateriju pri mijenjanju. Mozda je to stvorilo neke nove probleme a mozda i nije. IZmejereni su svi naponi i na maticnoj i na boardu od panela i svi su normalni tj onakvi kakvi trebaju biti...problem je sto i posle zamjene nema svjetla, sistem se podize i radi (vidljivo pod baterijskom lampom) al je tamno i dalje. Posto sam iskoristio skoro sve jokere, ostala su jos dva a to su zamjena kompletnog panela jer mozda je neodspajanje baterije nastetilo inverteru i baypass istog ako je moguce tako nesto uraditi, jer mi dimm ne treba tj moze biti non stop na max light!? Negdje sam procitao da noviji laptopi ionako imaju taj inverter samo za dimm jer ne dobijaju vise visoke napone na panel pa reko ako moze da ga preskocim. Ako neko ima jos neku ideju sta bi se moglo uraditi slobodno je preporuci jer taj laptop ionako sluzi za rezervu. Hvala svima.