Asus F5VL mrtav

poruka: 4
|
čitano: 3.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Asus F5VL mrtav

Ovaj vikend sam imao koncert i kako nam je fino ova naša draga kiša padala tako mi je pokisao laptop. Doma sam ga dobro osušio sa fenom, propuhao sa komprimiranim zrakom spojio u struju i ništa... Nema nikakvih znakova života, ništa nije puklo da bi bio znak nekog kratkog spoja ili nečega. Punjač sam testirao i on je ispravan, daje 19 v na ispitivač. Na bateriju također nema znakova života. E sad me jedino strah da nije neki od kondenzatora se od vlage napuhao, napravio kratki spoj i matična ode. Ako ima netko kakav savjet bio bi mu zahvalan. Naime, samo da napomenem, laptopu je istekla garancija :/

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Asus F5VL mrtav

Ako je bila baterija unutra ili je bio na napajanju dok je pokisnuo, bojim se da je stradala matična (ako je voda došla do nje); svejedno probaj rastaviti laptop, temeljito ga posušiti iznutra i onda probaj (možda je samo neka banalna sitnica tipa mokre tipke za uključenje).

KaeR
14 godina
protjeran
KaeR kaže...

Ako je bila baterija unutra ili je bio na napajanju dok je pokisnuo, bojim se da je stradala matična (ako je voda došla do nje); svejedno probaj rastaviti laptop, temeljito ga posušiti iznutra i onda probaj (možda je samo neka banalna sitnica tipa mokre tipke za uključenje).

Slažem se,nema veze jesi li ga izvana osušio bitno je iznutra.
Bojim se za matičnu jer sam imao problem sa kompom(prolio sok)morao sam mijenjati matičnu.

SENAID
15 godina
neaktivan

Probat ću ga još temeljno posušit, iako je već sad prošlo 3 dana a on je i dalje mrtav. Naime baterija nije bila u laptopu, od kad je kupljen ga koristim samo preko adaptera a baterija stoji nova u ladici. Na kiši je bio dok je rosila lagano, tako da sam ga stigao ugasit i spremit u torbu, ali kad je počeo pljusak dok sam ja odnesao bubanj, laptop je u torbi kisio na zidiću... Bio mi je par sati u mokroj torbi do kuće i to je otprilike to... Svejedno hvala, probat ću pa javim.

P.S našao sam neki tutorial pa ću probat ispitat osigurače na ploči

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice