2 problema - Napajanje i CPU Cooler

poruka: 10
|
čitano: 2.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ovako, imam doma jedan prilicno star kompjuter koji roditelji i dalje koriste ( nije neka krntija koju ne vrijedi odrzavat. 2005. je placen 8000kn, i sluzi svrsi ), i imam 2 problema/pitanja.

1. Kad se kompjuter upali pocne dosta jako zujati koliko ja mislim iz napajanja, i zuji 10tak minuta. Pa me zanima jel zna netko o cemu bi se moglo raditi? Napajanje je nedavno ocisceno od prasine, buka se malo smanjila ali i dalje je tu.

2. Na tom kompu imam neki Pentium IV procesor, i na njemu je stock CPU Cooler. Vidio sam da ispod toga ima hrpa prasine, a posto neznam puno o tom podrucju imam problema sa skidanjem Coolera. Cooler izgleda ovako; 

Socket 478 ako sam u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 15:48 (Tomek.Klc).

0 1 hvala 0
15 godina
Re: 2 problema - Napajanje i CPU Cooler
Tomek.Klc kaže...

Evo ovako, imam doma jedan prilicno star kompjuter koji roditelji i dalje koriste ( nije neka krntija koja vrijedi 50kn. 2005. je placen 8000kn ), i imam 2 problema/pitanja.

1. Kad se kompjuter upali pocne dosta jako zujati koliko ja mislim iz napajanja, i zuji 10tak minuta. Pa me zanima jel zna netko o cemu bi se moglo raditi? Napajanje je nedavno ocisceno od prasine, buka se malo smanjila ali i dalje je tu.

2. Na tom kompu imam neki Pentium IV procesor, i na njemu je stock CPU Cooler. Vidio sam da ispod toga ima hrpa prasine, a posto neznam puno o tom podrucju imam problema sa skidanjem Coolera. Cooler izgleda ovako;  Socket 478 ako sam u pravu.

Izvadi napajanje i rastavi ga.Skini vent iz njega i naljepnicu koja ventilatoru stoji sa donje strane i tu uvali malo masti i vrati naljepnicu nazad.Zatim vrati ventilator nazad i sastavi napajanje pa javi da li je i dalje bucno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Masti? Ti to ozbiljno? 

Napajanje ima 2 venta.

0 1 hvala 0
15 godina
Tomek.Klc kaže...

Masti? Ti to ozbiljno? 

Napajanje ima 2 venta.

Da,masti ispod naljepnice na donjoj strani venta.Ozbiljan sam.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Namaži termalnom pastom

0 0 hvala 0
14 godina

Nemam termalnu pastu pri ruci. Neko drugo rjesenje? 

Idem rastavit napajanje, da odmah vidimo.

0 1 hvala 0
15 godina
Tomek.Klc kaže...

Nemam termalnu pastu pri ruci. Neko drugo rjesenje? 

Idem rastavit napajanje, da odmah vidimo.

Masti!

14 godina
neaktivan
termalna pasta ide ispod coolera od proca a u ventilator od napajanja mast(ulje za podmazivanje, zovi to kako hoces) ako si nesto krivo shvatio...
Me gusta....
14 godina

Znam ja gdje ide termalna pasta, al ne trebam to. Trebam samo skinut cooler da ga ocistim od prasine, a ne ide.

Stavio mast, procistio ventilatore od prasine, raspuhao prasinu al i dalje zuji. Izgleda da je vrijeme za nove ventilatore..

Hvala svima na pomoci.

Do tad imam ultimativno rjesenje. Nakon 5 minuta rada drmnem sakom od stol gdje je kompjuter i imam blazenu tisinu. {#}

Ili nakon 10 minuta rada samo taknem kutiju i prestane zujat.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otisli su ti lezaji na ventovima 100% a evo ti kako se skida vent 

sa coolera

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 20:31 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice