Posao kao Software Tester

poruka: 2
|
čitano: 2.830
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Posao kao Software Tester

Pozdrav!

 

Pitanje za bivše/trenutne software testere.

Zanima me kakva je praksa rada software testera?

Npr. ako trebam testirati skyscanner stranicu, kakve bi test caseove izvodili?

Znam da ih može biti jako puno, ali bih volio dobiti nekakav "general idea".
Pisati test case za svaku akciju koja se izvodi u svrhu testiranja određene funkcije?

 

Unaprijed hvala!

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8-S5-Mix2-Mi9SE-Mi9-OP6T-Mi9-P3-Note9-P3
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Posao kao Software Tester

Ovisi jesi QA ili obični tester, imaš nekog iskustva u jeziku u kojem se radi app ili ne...

 

Ako si najobičniji QA, onda dobiješ zadatke tipa "user je napravio to i to, dobio to i to - ponovi dok ne dobiješ isto", klikanje 200 puta po istom gumbu dok nešto ne pukne i slični bezvezni i naporni zadaci. Ili ne znam, slijedi upute, ali unosi neispravne vrijednosti dok ne pukne. Unosi ispravne i piši što je puklo. Osim što je glupo i naporno, moraš dokumentirati apsolutno svaki i najmanji potez kako bi netko iznad tebe ili dev mogao napisati bug report, pa dalje case i kako to već ide.

 

Ako baš pišeš testove, onda to uglavnom ide tako da napišeš unit test za neku funkciju da vidiš hoće li sa zadanim inputom dati očekivani output. To je nešto kompliciranije ali po meni puno zanimljivije nego ispunjavanje iste forme 20 puta dok ne naletiš na problem. 

 

Testovi za skyscanner? Da li sa zadanim inputom (cijena) iz arraya ponuda da najnižu, integracijske testove za APIje prema vanjskim stranicama...

 

Po meni, forsiranje 100% coveragea je besmisleno, pogotovo ako nemaš dedicirano testere i QA. Da li funkcija koja parsa broj kartice pukne ako netko napiše "krumpir"? Pa trebala bi kvragu, jer ili koristi int.tryparse pa uredno vrati false ili obični int.parse koji pukne argumentexception ako mu daš glupost. Pisanje testa za tu funkciju hoće li za "1234" vratiti int 1234 nema smisla.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice