Zadatak u Javi

poruka: 9
|
čitano: 2.481
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Zadatak u Javi

Evo ako bi netko imao strpljena pomoći u jednom zadatku,glavna težnja je na klasama...nije mi java jača strana tako da...

ove klase moram koristit:

klasa Racun
klasa Kartica
klasa MasterKartica - ne mora biti sredstava na računu
klasa MaestroKartica - mora biti sredstava na računu
klasa Bankomat

Središnji je zadatak omogućiti rad bankomata. mogu se uvoditi  dodatne klase. Slobodno pokušajte koristiti bilo koju Java klasu, poput klase Currency. Isto tako možete definirati vlastitu klasu Novac.

Primjer dijela upotrebe klase Bankomat mogao bi biti sljedeći:

Bankomat.umetniKarticu(Kartica);
Bankomat.unesiPIN(String);
Bankomat.isplatiIznos(int);
Bankomat.uplatiIznos(int);
Bankomat.ispisiStanjeRacuna();
Bankomat.prekiniRad();

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zadatak u Javi

Ne vidim koji je uopće smisao uvoditi sve ove nove klase kad uopće ne trebaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zadatak u Javi

ma nije moguće da nitko nemože pomoć...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zadatak u Javi
seth kaže...

Ma stari, nema šanse da će ti ovo netko isprogramirat. Ima tu poprilično posla da bi se ntko samo tako zezao s ovim. Drugo da si negdje zapeo pa ne znaš dalje, ali da ti netko radi sve od 0...čisto sumnjam.
"The Boss"
16 godina
neaktivan
coder_ kaže...
seth kaže...

Ma stari, nema šanse da će ti ovo netko isprogramirat. Ima tu poprilično posla da bi se ntko samo tako zezao s ovim. Drugo da si negdje zapeo pa ne znaš dalje, ali da ti netko radi sve od 0...čisto sumnjam.
 potpisujem, prvo baci ponudu (koliko para) onda mozemo razgovarat o pomoci... XD
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
Zadatak u Javi

nije ni to problem...do neke razume cijene :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel to treba biti simualcija rada (znači console prozor, pa ti kao pravi pišeš "ubacujem MasterCard", ili ćeš jednostavno imati u kodu operacije, i on ti na kraju ispiše stanja obe kartice?

Ali mislim, ovo je relativno jednostavno za napraviti, barem na prvi pogled. Bankovni sustav sam radio s 12 godina za primitivne igrice koje sam onda radio (istina, nisam imao nekoliko tipova kartica).

Ja sam C# programer, tek planiram počet učiti Javu, tako da ti ja ovo ne mogu iskodirati. Počni, definiraj što je racun, definiraj što je kartica, definiraj što je MasterKartica, što je MaestroKartica. Bankomat, tj. interakciju između objekata ostaviš fino za kraj.

I kao što sam već rekao, nisam Java programer, pa ne znam dali Java ima Inheriting. Ali iz ovoga gore bi mogao reći da ima. Definiraš karticu, onda definiraš MasterKartica kao klasu baze Kartica (znam da sam smotano rekao). Ovako bi to u C#u izgledalo:

class MasterCard : Kartica

{

//kod

}

I onda u bankomatu, u metode za baratanje karticama, za argumente stavljaš Kartica objekte, i modificiraš samo vrijednosti koja Kartica objekt ima (a imaju i ove druge dvije kartice).

Nadam se da se nisam previše zapetljao i da ćeš nešto razumjeti.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Zadatak u Javi

Meni ovo izgleda kao zadatak za fax.

No, koja je to razumna cijena?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zaboravio sam pripomenuti nesto glede dizajna, kad kazes da pocinjes uciti Javu da ti dam savjet:

Master i Maestro se ne razlikuju, osim u imenu. Oboje su instance koje nose ID vlasnika i ID racuna. Subklasirati Karticu samo da bi ustolicio dva objekta koji imaju potpuno jednako ponasanje je bad choice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice