vrste programera,trazenost pj-a
- poruka: 38
- |
- čitano: 12.498
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus

programer je uzasno sirok pojam...
-uči, radi studiraj... ako si dobar posao će te pronaći. Ako ti tražiš posao, to je već teže.

ajmo ovako...
perl postoji vec... 20 godina... rabi se naveliko...
python postoji... 15 jel tako? isto se rabi naveliko...
C++ je star kao svetog petra maslo, trenutno je najaktualniji jezik...
i 3 godine? ha?
c++ ako se sam potrudis mozes unutar dva mjesec, pa cak i mjesec nauciti da radis mobilne aplikacije recimo... samo moras imati malo talenta i razmisljati kao programer...
Onda Object C (iPhone apps) se isto za jednostavne appse moze nauciti jako brzo, ako imas znanje c++ unutar 2 tjedna...
Da nastavim dalje???
Ja stvarno ne znam odakle ljudima iluzije da za napraviti nesto ti moraš učiti godinama...
DA moraš učiti godinama za neke velike aplikacije, napredne stvari i slicno... ali stvarno za početi samo... ne treba (ovo ti govorim iz vlastitog iskustva, iako sam ja isao na drzavna natjecanja iz info u srednjoj)

c# se koristi svugdje...
svi veci projekti su u c++, sem linux projekta koji su nativno vecinom u c-u...
python, perl, ruby on rails - vecinom web, ili cak kao python u igrama (civ4)
civ4 je pisan u pythonu?
I sto mislis da li je bolja buducnost sa izvandrednim znanjem pythona ili cppa?jest da cjepidlacim al eto zanima me..

python inace nije za velike projetke...
a izvanredno znanje... ovdje se moram nasmijati... ako budeš imao izvanredno znanje bilo cega dobro ces proci...
Ali ti od starta loše razmisljas... ne razmislja se koliko ces novaca za ceg dobiti... nego sto ja volim raditi...
ma volim ja cpp i vec dosta vremena radim u njemu samo me zanimalo je li to sizifov posao,da se radje prebacim na nes trazenije,korisnije,stajaznam vec :D

c# se koristi svugdje...
svi veci projekti su u c++, sem linux projekta koji su nativno vecinom u c-u...
python, perl, ruby on rails - vecinom web, ili cak kao python u igrama (civ4)
Veličina projekta nema veze sa programskim jezikom kojeg ćeš odabrati. Prvo si odaberi područje u kojem želiš raditi, tj odaberi si vrstu aplikacije i onda nakon toga možeš početi tražiti jezik... Kad jednom naučiš jedan, lagano ćeš se prebaciti na drugi ako bude trebalo...
ajmo ovako...
perl postoji vec... 20 godina... rabi se naveliko...
python postoji... 15 jel tako? isto se rabi naveliko...
C++ je star kao svetog petra maslo, trenutno je najaktualniji jezik...
i 3 godine? ha?
c++ ako se sam potrudis mozes unutar dva mjesec, pa cak i mjesec nauciti da radis mobilne aplikacije recimo... samo moras imati malo talenta i razmisljati kao programer...
Onda Object C (iPhone apps) se isto za jednostavne appse moze nauciti jako brzo, ako imas znanje c++ unutar 2 tjedna...
Da nastavim dalje???
Ja stvarno ne znam odakle ljudima iluzije da za napraviti nesto ti moraš učiti godinama...
DA moraš učiti godinama za neke velike aplikacije, napredne stvari i slicno... ali stvarno za početi samo... ne treba (ovo ti govorim iz vlastitog iskustva, iako sam ja isao na drzavna natjecanja iz info u srednjoj)
Jesi svjestan da za bilo koju aplikaciju moraš nakucati preko 10000 linija koda !? i to ne hardkodiranog smeća.
Jesi svjestan da za bilo koju aplikaciju moraš nakucati preko 10000 linija koda !? i to ne hardkodiranog smeća.
ne nuzno...
Evo ti moja browser igrica koja je u produkciji... mene samo zanima kako bi nju stavio u 10k linija :)
Pa dobro onda za mjesec dana mozes nauciti c++ tako da znas programirati vise manje kako treba
Evo ti moja browser igrica koja je u produkciji... mene samo zanima kako bi nju stavio u 10k linija :)
Pa dobro onda za mjesec dana mozes nauciti c++ tako da znas programirati vise manje kako treba
Svaka čast
(i btw igru ne pisem sam, ima 13 programera pored mene :), tako da na kraju ispadne da svatko napise manje od 10k linija :O
(i btw igru ne pisem sam, ima 13 programera pored mene :), tako da na kraju ispadne da svatko napise manje od 10k linija :O
Ti očito nisi usamljen uvijek imaš ljude oko sebe, blago tebi, a da razmisliš i od tih 13 ljudi napraviš neku sportsku momčad ili vokalno instrumentalni sastav :)
Ma zezam te čoveće, ajd sorry nije ništa zlonamjerno jesmo li ljudi ili plesaći ?
I da... none taken :)
I da... none taken :)
Gle znam par "firmi" koje imaju "programere" i vjeruje mi bolje je da im daju seznoski jabuke brat nego što se prave fol profesionalcima.
budem ti pricao koje imam dozivljaje s ovih sastanaka s drugim tvrtkama radi sponzorskih ugovora...

Bolje pitaj gdje se ne koristi :)
Java script (sto je opet nesto drugo) svugdje...
svagdi osim na iPhonu...
Java script (sto je opet nesto drugo) svugdje...
Nije mi jasno kako si ti uspio naučiti c++ za misec dana a u skoro 23 godine nisi uspio naučit kako napisat smislenu rečenicu...
Ako ti se moje konstrukcije rečenica ne sviđaju slobodno ih ne čitaj... Prigovarati nemaš pravo...
Ako ti se moje konstrukcije rečenica ne sviđaju slobodno ih ne čitaj... Prigovarati nemaš pravo...
A zbog čega bi ti imao pravo nekome nabijati komplekse kako je c++ pi***rija i da se nauči za misec-dva, a nakon toga za još koji tjedan moreš i radit aplikacije za iPhone i šta sve ne?
Tvoji su postovi uglavnom idiotarije i ostavljaju o tebi dojam kao da si razmaženi 14-godišnjak koji želi pokazati svima kako je superioran... Da si utrošio koji misec na učenje hrvatskog jezika i pročitao koju knjigu (lektiru) barem bi pametnije zvučao... Iako bi takvom genijalcu poput tebe i manje vremena bilo dosta;)