Visual Basic aplikacija koja bi gasila računalo

poruka: 5
|
čitano: 2.608
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Budući da imam Visual Basic a dobio sam daljinski upravljač za tv karticu koji ima mogućnost podešavanja htio bi napraviti aplikaciju koja bi imala par gumba od koji bi npr. jedan bio Priprava, drugi Isključi i treći Odustani.

Je li moguće napraviti ovo, postoji li kod koji bi pritiskom na gumb gasio računalo?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja isto imam taj daljinski od kartice za TV i kad pretisnem crveno tj.ugasi ugasi mi se komp.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Visual Basic aplikacija koja bi gasila računal
tpg kaže...

Ja isto imam taj daljinski od kartice za TV i kad pretisnem crveno tj.ugasi ugasi mi se komp.

Nažalost ovaj daljinski na dvije tipke radi isto, pali i gasi aplikaciju, imam mogućnost dodati kombinaciju tipki.

Tu kombinaciju bi iskoristio za otvaranje aplikacije koja bi gasila računalo.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
odjavljen

Napravi shortcut sa ovom putanjom - %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0 (-s je shutdown, -r je reset, -l je logoff). Ostavi taj shortcut na desktopu. Desni klik na njega - Propeties - klik u polje Shortcut key i dodaj mu shortcut Ctrl + Alt + S. Sada možeš i promijeniti ikonicu i dodati onu poweroff iz shell32.dll fajla. Klik na apply.

Sada taj isti shortcut treba dodijeliti daljinskom na tipku koju želiš koristiti za gašenje. To bi trebalo biti to.

Ako ne bude radilo, trebat će ti makro funkcija - prvo Win+M na toj tipki onda Ctrl + Alt + S. Win+M za minimiziranje svega kako bi Ctrl + Alt + S bio uhvaćen za pokretanje shutdown.exe shortcuta.

EDIT: nije visual basic niti kakvo programiranje ali je brzo, radi i gotovo je za 2min.

EDIT: reset bi bio npr shutdown.exe -r -t 0 i shortcut na Ctrl + Alt + R

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 12:13 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan

-besmisleno je upetljavati VB (ikoji program) za normalne OSovske funkcije (btw, već je dat dobar primjer shortcutsa..).

Ako je daljinski MCE kompatibilan moralo bi raditi (gašenje) ako je player ugašen idući pritisak na gašenje gasi OS. Ako neće, bindaj ALT+F4 (close) ili napravi spomenuti shutdown (shortcut može biti i BAT ili CMD) i bindaj po želji. Close zatvara trenutno aktivni program, ako je fokus na desktopu, tad gasi windowse. Shutdown je elegantniji i brži ako postaviš switcheve.

riba ribi ... (ponovi brzo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice