Testiranje znanja C++a

poruka: 8
|
čitano: 1.438
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
"Test" za c++

Da previse neodugovlacin navest cu ima knjige jer mi se cini da vas vecina zna za istu (demistrificirani c++).

Ja san pocea ucit iz te knjige te prosao dosta toga i sad je problema sto je sve to znanje nagomilano u sitne djelove te ga jos nikad nisan ujedinia u nesto da pred sebe stavin pravi test koliko mi je to leglo. Kako ucenje iz te knjige privodim kraju zanimalo bi me sta vi iskusni predlazete da bi bilo zanimljivo napravit tako da to nesto ako ne cijelo ujedini vecinu toga znanja. Ono sta se meni cini da bi mi bilo najkorisnije je da je neko izmisilo program te ga odvoji u karakteristicne djelove i za svaki dio dodao neki komentar sta bi u tom podruciju bilo zanimljivo iskoristit od onoga sta znamo samo nemam uopce ideju gdje i pod kojim nazivom takvo nesto potraziti pa bi me zanimalo sta vi mislite da bi bilo zanimljivo odraditi kao test onoga sta je dosad nauceno, jos bolje ako neko ime nesto slicno onome sto je gore navedeno ili ono sta ste sami iskoristili kad ste ucenje privodili kraju.

Svaki prijedlog je bolji nego nikakav pa ako imate bilo sta plz postajte ode.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 12:34 (Jeronim).

0 0 hvala 0
17 godina
Pocet sa c#

Zanimljivo!

Na brzinu razmislivši o nečemu relativno jednostavnome, a za što je potrebno raznoliko znanje, na um mi je dopao program za pamćenje lozinki.

Sastojao bi se od jedne .exe datoteke, kroz koju bi bilo omogućeno umetanje i brisanje lozinki; te jedne .txt datoteke, unutar koje bi pohranjivao same lozinke.

Svaka lozinka ima nekakav identifikator (pravila imenovanja, poput podrške za više riječi i domene znakova, prepuštam na odabir tebi i tvojim sposobnostima) te nekakav set znakova koji predstavlja zamaskiranu lozinku. Za enkripciju se okoristi bitovnim operatorima; ponajbolje na način opisan u samoj knjizi, ali bez gledanja u knjigu.

Po prvom ulazu u program (to ćeš znati po tome što neće postojati datoteka s lozinkama), upisuješ glavnu lozinku. Svakim sljedećim otvaranjem, lozinke će se čitati po upisanom ključu, a ako je on jednak prvoupisanom, uspješno će se pročitati. (na koji točno način ćeš provesti sve ovo - prepuštam tebi; možda ćeš uvesti neku vrijednost koja će omogućiti čitanje samo na točnu glavnu lozinku, ili ćeš pročitati sve s lozinkom koja je upisana, pa makar to dalo smeće-podatke)

Detalje poput izbornika (konzolnih, dakako) prepuštam tebi, a evo nekih stvari koje možeš upotrijebiti (usput: kad možeš birati između C i C++ načina, biraj C++ način):

- bitovni operatori

- rad s datotekama

- vezane liste (neka bude omogućeno umetanje osim onog na kraj)

- rad sa stringovima (nazivi lozinaka, lozinke, možda još ponešto)

- strukture i klase

Možeš kasnije izbaciti liste, te napraviti funkciju-predložak umjesto one koja se prije bavila operacijama s listama; sve operacije obavljaj iteratorima i time postigni maksimalnu C++ovsku elegantnost! :D

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:35 (itf4n).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pocet sa c#

Thx ovako odoka necini mi se nesto tesko ali vidit cu oce sta iskocit kad pocnenen pisat :)

Ako jos ko ima bilo kakvu ideju postajte plz.

0 0 hvala 0
16 godina
Pocet sa c#

Napravi možda nekakvu stranicu, možda je to lakši/korisniji start

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pocet sa c#
Gajotres kaže...

Jesi li uopće pročitao njegov post?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan
Testiranje znanja C++a

Ja preporucam neki jednostavni bitmap paint program. Ukljuceni su vise manje svi dijelovi jedne ozbiljne aplikacije:

- GUI

- konfiguracija

- load/save podatkovnih datoteka

- custom renderiranje (po mogucnosti, zbog prirode aplikacije nemoj koristiti gotovu komponentu)

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pocet sa c#
itf4n kaže...
Gajotres kaže...

Jesi li uopće pročitao njegov post?

U topicku stoji "Pocet sa c#" pa moj odgovor na to ostaje isti, pošto ime topicka je glasilo "Pocet sa c#" pa sam pretpostavio da je c++ bio typo, a vidim sada da je promjenio topick. Hvala na razumjevanju

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 14:32 (Gajotres).
17 godina
Testiranje znanja C++a

Ali je cijeli post zborio o C++u, te je još na dnu dodao napomenu kako je naziv teme zabuna. Sve ok.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice