Small Basic pitanje

poruka: 3
|
čitano: 1.583
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Small Basic pitanje

Zanima me da li je moguće da se u Small Basicu upis "rastavi" na dijelove i onda se dalje barata s tim?

Radi se o ovom programo:

TextWindow.WriteLine("Upišite slova, zaključno sa slovom a.")
i = 0
While slovo <> "a"
slovo = TextWindow.Read()
If (slovo = "A") Or (slovo ="a") Or (slovo = "E") Or (slovo = "e") Or (slovo = "I") Or (slovo = "i") Or (slovo = "O") Or (slovo = "o") Or (slovo = "U") Or (slovo = "u") Then
  i = i
Else
  i = i+1
  Endif
EndWhile
TextWindow.WriteLine("Upisali ste " + i + " suglasnik(a).")

Znači, program traži upisivanje slova i kad se upiše malo slovo "a", zaustavlja se upis i ispisuje broj suglasnika.

I to radi ako svako slovo upisujem u poseban red, ali mene zanima da li je moguće napravit da upišem u jednom redu npr. "c b a" i da program gleda svako slovo posebno i ispiše mi broj suglasnika?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Small Basic pitanje

Moguce je ali to sve sto si napravio pada u vodu .

ako zelis pisati sa razmakom trebat ces taj razmak oduzeti tako da dobijes jednu rijec , zatim uspoerđivati Character Codom svako slovo sa slovom "a" i onda kad pronađeš slovo "a" naci njegovu poziciju u rijeci i moras pogledati koliko slova (samoglasnika) ima iza njega .

Daj, pogledaj si IP- adresu!!!
15 godina
neaktivan
Re: Small Basic pitanje
xJoko kaže...

Zanima me da li je moguće da se u Small Basicu upis "rastavi" na dijelove i onda se dalje barata s tim?

Moguce je, ako ti treba samo jedno ili vise slova iz nekog stringa, onda koristis GetSubText metodu iz Text objekta: Text.GetSubText()

npr. ako zelis trece slovo iz stringa onda bi napisao:

slovo=Text.GetSubText(nekistring, 3, 1)

ili fino to provuces kroz petlju pa onda provjeris svako slovo u stringu.

vise o tome pogledaj ovdje:

http://smallbasic.com/smallbasic.com/doc/?id=17&language=

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice