Pozdrav,
pitao sam na drugim forumima ali mi niko nije znao (ili htio) odgovoriti.
napravio sam aplikaciju (VS2008), ali me zivcira jedna stvar, posto ima bazu, ako ne pokrenem program sa Run As Administrator, baca error jer nema ovlasti pisati nego samo citati. Ostaju mi opcije da stavim kvacicu i da se program uvijek pokrece kao Administrator, ili da ga instaliram u neki Public folder gdje ne trebaju dopustenja.
Oba dvije opcije su mi bez veze, prvo mi ide na zivce sto kod svakog pokretanja iskoci MsgBox da potvrdis da pokrene kao Administrator, a druga opcija mi je isto bez veze jer bi htio da program bude instaliran gdje i svi ostali, u Program files.
E sad trecu opciju ne znam. pa bi vas molio da mi pokazete sta da napravim, da se program instalira u Program files i da se poslje bez problema pokrece.
.exe file radim sa Inno setup, i on mi stavi sve fileove od aplikacije u C:/Program files/NazivPrograma. Pa samim time i bazu.
Sta da napravim? Kako to inace ide? S nekim drugim programom? Stavim bazu negdje drugdje?
Jer svi programi (ili barem vecina) ne trebaju da svaki put klikas "Ok" kad pokrenes program. Ili sam u krivu?
Probao sam u manifestu promijeniti "requestedExecutionLevel" i postigo sam to da vise ja ne moram osobno ici u Properties od programa i kliknuti kvacicu "Run As Administrator", nego je sad to automatski, ali to je sve. I dalje moram kad pokrenem kliknuti Ok.
Mislim, i to je bolje nego prije, ali me zivcira to da kod svakog pokretanja klikcem Ok.
Ajde pomozite....
Koristim:
Win7 x32
VS2008PRO