Racunalstvo

poruka: 10
|
čitano: 3.383
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Racunalstvo

evo spremam se za ispit iz racunalstva(2.srednje tehnicar za racunalstvo)ali zapeo sam na par zadataka pa sam mislio ako bi mi mogli malo pomoci.

1.zad. Napisati program koji ce za brojeve u rasponu od 60 do 90 ispisati svaki treci broj

2.zad.Napraviti program koji ce brojeve u rasponu od 20 do 140 ispisati u obrnutom smjeru

3.zad.Napraviti program koji ce izracunati sumu parnih brojeva od m-n uv uvjet da je m<n.

unaprijed hvala i samo bi htio napomenuti da mi kad radimo test ne pisemo program u c-u ili nekom drugom programu vec na papir

0 0 hvala 0
14 godina
Racunalstvo

Pozdrav.

Pogledaj na ovom linku:

1. zadatak : https://sites.google.com/site/sandasutalo/osnove-programiranja/programska-petlja/petlja-for

super je objašnjeno ono šta ti treba i čak mislim da ima skoro isti zadatak prvi objašnjen.

2. zadatak : isto samo u for petlji postaviš uvjet kako kaže

3. zadatak : isto na gornjem linku imaš mislim da računa parne brojeve.

malo googlanja

link: http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/c-suma-unesenih-parnih-brojeva/133770.aspx

mislim svatko ti može riješiti tu na forumu, samo ne znam kolike ćeš koristi imati od toga pa ti bolje ovako ...

Ako gdje zapneš, postaj dio koda pa ćemo pomoć / objasniti itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 11:18 (ContoNick).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Racunalstvo
mi smo to malo drugacije radili bez ovog cout znaci samo scanf i printf
jednostavnije zdatke sam uspio rjesit ali ovo je ipak malo kompliciranije za mene
uglavnom puno hvala i ovo ce posluzit

0 0 hvala 0
17 godina
Racunalstvo

Nije mi jasno zašto ih drže na ovako niskom stupnju složenosti zadataka, pa radi se o školi za račuarstvo. Što je u glavi tim facama što pišu školske programe.

5 0 hvala 0
14 godina
Re: Racunalstvo
Floki kaže...

Nije mi jasno zašto ih drže na ovako niskom stupnju složenosti zadataka, pa radi se o školi za račuarstvo. Što je u glavi tim facama što pišu školske programe.

sredina školske godine - 2. srednje ...

17 godina
Darko1983 kaže...
Floki kaže...

sredina školske godine - 2. srednje ...

A zadaci takvi koji mogu biti jedino ogledni na prvom ili drugom satu predavanja o petljama.

Mislim da njima na tom zanimanju treba pružiti više.

11 godina
neaktivan
Racunalstvo
mozda se to vama cini kao nizak stupanj sto i najvjerovatnije je ali meni i frendovima iz razreda je ovo ipak previse,profa doce na sat da zadatak kojeg uopce ne objasni ni nista i kaze rjesite ili 1 u imenik ili sjedimo 45min i slusamo kako na ruđeru oni ovo rade u 1.razredu i kako je ona razocarana i sl.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Racunalstvo

Ja sam prvi razred, štrebamo samo napamet povjest računala (kao, zanima me šta je Paskalina)

Pitam ove u trećem razredu šta rade (kod iste profe) kažu neku povjest računala i građu računala, pitam treći razred ali kod drugog profesora šta rade, oni vele programiranje..

I meni onda još ona da trojčicu iz vježbi, koje uvijek riješim prvi i 100% točno, neznam ni kako je došla do mjesta profesora kad ne zna ništa drugo osim upalit komp i bubat teoriju napamet..

Na komp su stavili šifru na BIOSu i treba samo resetirat bios (ona ni ne zna o čemu ja pričam), idem ja to napravit, kaže ona meni ugasi procesor da te struja ne zdrma {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
racunarac kaže...
mozda se to vama cini kao nizak stupanj sto i najvjerovatnije je ali meni i frendovima iz razreda je ovo ipak previse,profa doce na sat da zadatak kojeg uopce ne objasni ni nista i kaze rjesite ili 1 u imenik ili sjedimo 45min i slusamo kako na ruđeru oni ovo rade u 1.razredu i kako je ona razocarana i sl.

Evo ti prvi:

#include<stdio.h>

int main()

{
    int broj;
    for (broj = 60; broj <= 90; broj += 3)
       printf("%d ", broj);
    return 0;

}

U zadatku ti traži ispis više brojeva, a kad trebaš napraviti više uzastopnih istih radnji koristiš for petlju.

Kao što možeš u teoriji pročitati, a vjerojatno ti to piše u knjizi petlja for se sastoji od tri dijela.

1. inicijaliziraš brojač petlje

2. odrediš uvjet do kojeg se petlja izvodi

3. odrediš inkrement brojača petlje, odnosno kako se u svakom prolazu mijenja brojač petlje

Dakle, što ti je ovdje činiti.

1. inicijaliziraš brojač petlje na 60

2. odrediš da se petlja ponavlja dok vrijednost brojača petlje bude manja ili jednaka 90

3. odrediš da se brojač petlje u svakom prolazu petlje povećava za 3  -    broj += 3 u stvari znači broj = broj + 3

I sad si dobio ovo:

1. prolaz petlje

broj = 60, provjerava se je li broj manji ili jednak 90, ispisuje se 60 i povećava broj za 3

2. prolaz petlje

broj = 63, provjerava se je li broj manji ili jednak 90, ispisuje se 63 i povećava broj za 3

12. prolaz petlje

broj = 93, provjerava se je li broj manji ili jednak 90, petlja se zaustavlja

Sad ti je drugi lako napraviti, inicijaliziraš brojač petlje na 140, odrediš uvjet petlje da je brojač veći ili jednak od 20, a brojač petlje dekrementiraš odnosno smanjiš za 1, ovako broj--

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 21:25 (Floki).
15 godina
neaktivan
Floki kaže...

Krivi su i oni koliko i učenici. Odgovorno tvrdim da većinu te djece programiranje ni najmanje ne zanima, štoviše odbojno im je. A ovoj zainteresiranoj manjini entuzijazam brzo splasne kada se susretnu sa pisanjem primitivnih i zamornih konzolnih programa koje im zadaje nemaštoviti profesor profesor koji vjerojatno za bolje ni ne zna.

Uči ih se tome blago i mlako kao da su u nekakvoj općoj školi a ne kao da im je to struka. Da ih netko počne rešetati pravilno sa programiranjem kao što su mene rešetali kemiju mislim da bi svi popadali u nesvijest od muke. Mislim da je najveći problem sa našim obrazovnim sustavom koji to uopće ne doživljava ozbiljno.

Jasno mi je da postoje granice koliko toga možeš uhvatiti na satu, a koliko toga bi trebao sam uhvatiti o svom slobodnom vremenu, ali isto tako mislim da bi se i trebalo moći primijetiti neko solidno predznanje kod ljudi koji nam se ovdje javljaju na forum kako bi im rješavali zadaće (ono, neki minimum, da možeš osjetiti da ti sugovornik ide u školu koja ga *uči* tomu a ne samo da mu zadaje zadaće iz istoga). Ne znam, možda nas ovdje zapadnu samo ekstremni slučajevi lijenčina i onih koji se doista muče sa gradivom pa ni ne vidimo one pametne klince koji rasturaju.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice