Python vs Basic

poruka: 167
|
čitano: 34.039
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Python vs Basic
rustweaver kaže...
King of Games kaže...
wow, netreba ni čitat ovo da znaš da je spam... 5 stranica na jednostavno pitanje qb vs python? jao
ja bi ti preporučio python. ja sam naučio qbasic u nekih 5 minuta, ali nemaš ništa od toga, samo nešto osnovno. radije uzmi python

Primjecujes problem? Naime autor trazi programski jezik za ucenje programiranja. Sigurno nece ostati niti na BASIC-u niti na Pythonu. BASIC = Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code

IMO oba jezika su adekvatna za ucenje programiranja. Tko zna, da sam ja poceo sa pythonom mozda bi mi danas OOP koncept bio razumljiv...

pa znam de će ić dalje od pythona te basic-a, samo kažem da basicom neće niš strašnog naučit. 

15 godina
neaktivan

Kako nece? Naucit ce funkcije/procedure, petlje, kontrolu toka, varijable... tocno ono sto mu treba za normalno ucenje kompliciranijih jezika. Sto jos povrh toga moze s pythonom nauciti? Jedino OOP.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Kako nece? Naucit ce funkcije/procedure, petlje, kontrolu toka, varijable... tocno ono sto mu treba za normalno ucenje kompliciranijih jezika. Sto jos povrh toga moze s pythonom nauciti? Jedino OOP.

jedino oop, lol.

ajd dobro, neda mi se svađat, neka koristi šta želi

15 godina
neaktivan
Python vs Basic

Ja sam ko totalna 0 u programiranju odma išao na c++.To mi je bila ogromna pogreška jer nisam usporedno mogao pratit sintaksu i logiku programiranja...Da sam sad totalna 0 krenuo bi na QBasic bez razmišljanja a onda odmah na C#/C++ ili nešto slično

optimizam je nedostatak informacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Python vs Basic

Neznam možda sam ja zadrti obožavatelj Basica ali taj python je prespor.

Novi bejzici su daleko bolji od pajtona naprimjer:

Pure basic

Power Basic

Ionic Wind Basic

Free Basic

I svi podržavaju  OOP način programiranja.

Baš sam nedavno skinuo naknoviji Python za windows i ikoje sranje vuče se ko crknut konj

za razliku od navedenih bejzika,sporiji je i od mnogih bejzik interpretera.

Editor mu je katastrofa...itd...itd.

Bejzik svakako....

autor Aurel Basica

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Python vs Basic

Python vs Basic???

Koji glupi naslov. Neusporedivi su. Python je objektno orijentirani programski jezik koji je stoljećima ispred Basic-a. Tko iole ozbiljan uopće i razmišlja o basicu, a kamoli da ga ide uspoređivati sa pythonom.

Sir Crapsalot.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Python vs Basic

pa ti izgleda onda uopće neznaš da postoje gore navedeni bejzik kompajleri koji su 50 puta bolji

brži i pouzdaniji od pythona i podržavaju full OOP.

Ako misliš da izmišljam onda proguglaj paš vidit da ne pletem bezveze.

A ako baš oćeš nešta drugo a ne bejzik onda je po meni tu objectPascal ili Harbour clipper.

autor Aurel Basica

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Python vs Basic

Ma naravno. Zato svi ozbiljni programeri odabiru Basic umjesto python-a Smijeh

Mora da su ovi iz google-a onda totalni idioti kad su napisali dio tražilice i cijeli gmail u pythonu. Koji idioti trebali su Basic koristiti jer ima suport za full OOP. Smijeh

Pascal je živo ruglo. Odvratno beskoristan jezik.

Sir Crapsalot.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 19:20 (Buffer Overflow).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Python vs Basic

BASIC je najmoćniji jezik današnjice. U njemu se može ostvariti beskonačni program koji na kraju od svoje

moćnosti izaziva BSOD.

10 GOTO 20
20 GOTO 10

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Python vs Basic
haha! moćan je taj basic ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Buffer Overflow kaže...
Mora da su ovi iz google-a onda totalni idioti kad su napisali dio tražilice i cijeli gmail u pythonu.

Ovo prvi put cujem. Reference?

Buffer Overflow kaže...

Pascal je živo ruglo. Odvratno beskoristan jezik.

Zasto to mislis? Dobar je za ucenje programiranja - daleko bolji od Basica - ima jednostavniju sintaksu od C/C++-a, a u njemu se moze napraviti velik dio toga sto se moze i u C++-u. Posebno je fora to sto programe napisane u Pascalu prakticki mozes prekucati liniju po liniju u C++ (jedino sto moras deklaracije premjesetati na pocetak funkcije). A i kompajleri su vrlo informativni pa su programi laki za debuggiranje, a da ne spominjem njihovu brzinu. Za izradu desktop alikacija Delphi je izvrsna razvojna okolina. A Lazarus je njegov solidan opensource pandan.

Tako da Pascal kao takav uopce nije toliko los - problem je samo u tome sto su ga skoro svi napustili. Ili bolje da kazem - Microsoft ga nije prihvatio. Prihvatio je Basic umjesto njega. Apple je jedno vrijeme vukao Pascal, ali poslije otisao u smjeru C-a.

Glede same teme - ne razumijem zasto bi itko danas isao uciti Basic. Jedino - moze biti koristan za automatizaciju Microsoft Officea. Ako to osobi nije bitno... Sve je jasno. S druge strane, ne razumijem opcinjenost Pythonom, tim vise sto ima neke osnovne koncepte koji se ne susrecu u popularnim programskim jezicima - poput uvlacenja redaka kojima se definiraju hijerarhijski nizi blokovi naredbi. Fora jezik, ali ne vidim neku osobitu edukacijsku korist od njega (osim te da ljude prisiljava da uvlace retke za hijerajhijski nize naredbe - dakle, hoces-neces moras pisati uredan kod Osmijeh).

Dakle, moj odgovor na pitanje Python vs. Basic je C# ili Java ili JavaScript. Pa onda dalje C++.

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ovo prvi put cujem. Reference?

Zasto to mislis? Dobar je za ucenje programiranja - daleko bolji od Basica - ima jednostavniju sintaksu od C/C++-a, a u njemu se moze napraviti velik dio toga sto se moze i u C++-u. Posebno je fora to sto programe napisane u Pascalu prakticki mozes prekucati liniju po liniju u C++ (jedino sto moras deklaracije premjesetati na pocetak funkcije). A i kompajleri su vrlo informativni pa su programi laki za debuggiranje, a da ne spominjem njihovu brzinu. Za izradu desktop alikacija Delphi je izvrsna razvojna okolina. A Lazarus je njegov solidan opensource pandan.

Tako da Pascal kao takav uopce nije toliko los - problem je samo u tome sto su ga skoro svi napustili. Ili bolje da kazem - Microsoft ga nije prihvatio. Prihvatio je Basic umjesto njega. Apple je jedno vrijeme vukao Pascal, ali poslije otisao u smjeru C-a.

Glede same teme - ne razumijem zasto bi itko danas isao uciti Basic. Jedino - moze biti koristan za automatizaciju Microsoft Officea. Ako to osobi nije bitno... Sve je jasno. S druge strane, ne razumijem opcinjenost Pythonom, tim vise sto ima neke osnovne koncepte koji se ne susrecu u popularnim programskim jezicima - poput uvlacenja redaka kojima se definiraju hijerarhijski nizi blokovi naredbi. Fora jezik, ali ne vidim neku osobitu edukacijsku korist od njega (osim te da ljude prisiljava da uvlace retke za hijerajhijski nize naredbe - dakle, hoces-neces moras pisati uredan kod Osmijeh).

Dakle, moj odgovor na pitanje Python vs. Basic je C# ili Java ili JavaScript. Pa onda dalje C++.

Samnom radi čovjek koji je radio u google-u. Dakle iz prve ruke. A i mislim da piše negdje gdje se spominje povijest google-a.

Danas je većina napisana u c++ i java-i, ali je ostao i dobar dio pythona.

Slažem se da je dobar za učenje. U osnovnoj školi. Dalje od toga ne vrijedi trošiti vrijeme na njega.

Probaj nešto raditi sa pythonom i vidjet ćeš zašto je toliko moćan Namigiva Nisam ni ja mislio da je toliko dobar dok ga nisam počeo koristiti za ozbiljno. Osmijeh

Sir Crapsalot.
17 godina
moderator
Buffer Overflow kaže...
Samnom radi čovjek koji je radio u google-u. Dakle iz prve ruke. A i mislim da piše negdje gdje se spominje povijest google-a.

Danas je većina napisana u c++ i java-i, ali je ostao i dobar dio pythona.

Da, pise ovdje jedan citat da Google koristi Python (i mnoge druge firme): http://www.python.org/about/quotes/

Glede Gmaila, serverski dio je mozda napisani u Pythonu, ali klijentski ocito nije, nego je JavaScript u pitanju.

Buffer Overflow kaže...
Probaj nešto raditi sa pythonom i vidjet ćeš zašto je toliko moćan Namigiva Nisam ni ja mislio da je toliko dobar dok ga nisam počeo koristiti za ozbiljno. Osmijeh

Bez RAD IDE-a? A-a. Radije cu prckati po Delphiju ili Lazarusu. Bez RAD IDE-a cu kuckati samo PHP i JavaScript kod. Namigiva Iako... Ima RAD i za PHP! Delphi for PHP! Implementacija VCL-a u PHP-u i JavaScriptu (dakle, nema veze s Pascalom).

Edit: Hm... Boa Constructor (za wxPython) vizualno podsjeca na Delphi! Nije RAD, ali...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 8:41 (mbaksa).
16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Da, pise ovdje jedan citat da Google koristi Python (i mnoge druge firme): http://www.python.org/about/quotes/

Glede Gmaila, serverski dio je mozda napisani u Pythonu, ali klijentski ocito nije, nego je JavaScript u pitanju.

Bez RAD IDE-a? A-a. Radije cu prckati po Delphiju ili Lazarusu. Bez RAD IDE-a cu kuckati samo PHP i JavaScript kod. Namigiva Iako... Ima RAD i za PHP! Delphi for PHP! Implementacija VCL-a u PHP-u i JavaScriptu (dakle, nema veze s Pascalom).

Bitniji je serverski dio. Ali recimo google app engine je još jedna odlična stvar gdje možeš koristiti python.

Kako nema IDE-a? Imaš ih koliko hoćeš.

Recimo:

http://eric-ide.python-projects.org/

http://pydev.org/   za eclipse

http://editra.org/preview

codeblocks podržava python preko plugina (sa svim feature-ima kao autocomplete itd)

http://monkeystudio.org/

Uostalom:

http://wiki.python.org/moin/IntegratedDevelopmentEnvironments

Sir Crapsalot.
16 godina
Buffer Overflow kaže...
mbaksa kaže...

Bitniji je serverski dio. Ali recimo google app engine je još jedna odlična stvar gdje možeš koristiti python.

Kako nema IDE-a? Imaš ih koliko hoćeš.

Recimo:

...

Misli na RAD IDE.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 9:03 (xxxxx).
16 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Misli na RAD IDE.

Neki od navedenih su RAD.

Sir Crapsalot.
16 godina
neaktivan

Imaš Boa Constructor:

http://boa-constructor.sourceforge.net/