Ja razmišljam i izradi igara a nemam blage kaj je to programiranje.
Šta li je uopče programiranje, zašto upisujemo neke tamo znakove i kako uopće uz pomoč tih znakova dobizi igru .
To si nikako nemogu zamisliti.
Može li mi netko to dočarata i?
Šta li je uopče programiranje, zašto upisujemo neke tamo znakove i kako uopće uz pomoč tih znakova dobizi igru .
Igre (a i neki drugi multimedijalno "bogati" programi) se temelje na principu petlje.
Jedan kod se izvodi svakih nekoliko stotinki. Taj kod se sastoji od 2 bitnija dijela - jedan koji na osnovu korisničkog inputa, fizike, slučajnosti i sl. mijenja stanja pojedinih objekata u igri (npr. promijeni vrijednost pozicije objekta), i drugi koji iscrtava sve na ekran. S obzirom da su promjene koje izvodi prvi dio vrlo male, a učestalost iteracija petlje vrlo velika, dobiva se dojam animacije.
A joj, daj te recenice napisi bez tipfelera i slozi ih da se mogu normalo citati....
Animacije se temelje na ponavljanju radnje a te radnje se provlače kroz petlje ,a sami objekti koji se pojavljuju
u tim animacijama "pojavljuju se" slučajno ....znači to je samo o,oo1% objašnjenja animacije ,a ona je samo dio igre.
Prema tome treba učiti programirati ako se ozbiljno želi baviti stavranjem "igri" a svi drugi programi u smislu
stavljanja već gotovih objekata na neku platformu nije baš programiranje igara u pravom smislu ali se recimo može
shvatiti ponašanje objekata kroz te platforme i kroz takvo "programiranje"... može se krenuti učiti,i obrnutim redoslijedom
učiti stavrati igre , ali svakako neizbjžno dolazi programiranje na kraju.....korak po korak.
imao bi jednu molbu,posto sam početnik nabavio sam sebi python pur-ple al ga neznam koristiti pa ako moze neki mali turtorijal ili neki dobar link al da je preveden.bio bi jako zahvalan