Programiranje u Linuxu

poruka: 9
|
čitano: 3.489
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Programiranje u Linuxu

Ovako. Nisam mislio na Linux kao programski jezik nego kao na način da radimo programe na nekoj distribuciji. Evo recimo,Ubuntu. Mene zanima,kako i koji program instalirati na Ubuntu da bi mogo u njemu raditi recimo Python programe,i da onda to kad završim (program) da bude .deb fajl,a ne .py. Inače koristim BackTrack,pa bi mi bilo lakše da mi objasnite za BT. P.S. želio bih početi u pythonu,i prije sam radio u pythonu na windowsu ali samo u PY shellu i to je bilo ono osnovno i davno..tak da...

hvala unaprijed

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Programiranje u Linuxu

Python se radi u IDLEu uglavnom, odi u Centar softvera i napiši IDLE, trebal bi bit tamo.

Za .deb neznam. :S

Vrijeme je za promjene...

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Programiranje u Linuxu

Kakav IDLE...

Python je po defaultu integriran u Ubuntu. Dovoljan je gedit za python, uz dodatni plugin za python shell (preferences).

Ako te baš "pere" da moraš imati IDE onda možeš koristiti nekoliko vrhunskih poput:

Aptana 3

Monkey studio

Eric Pyhton

itd

Debian file format

Bulding .deb

Biti ili mniti svemiropolisno
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:22 (Bypass).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Programiranje u Linuxu
BenjamiX kaže...

Python se radi u IDLEu uglavnom, odi u Centar softvera i napiši IDLE, trebal bi bit tamo.

Ej hvala,instaliro sam bez problema. Isti je shell ko u Windowsu. Sad me zanima,otvorim novi fajl i samo pišem il šta? Kako to ide? Jel bi mi mogo neko pojasniti? I ako neko zna,pls nek kaže kako da napravim od fajl.py u fajl.deb. Hvala  =)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...
BenjamiX kaže...

Ej hvala,instaliro sam bez problema. Isti je shell ko u Windowsu. Sad me zanima,otvorim novi fajl i samo pišem il šta? Kako to ide? Jel bi mi mogo neko pojasniti? I ako neko zna,pls nek kaže kako da napravim od fajl.py u fajl.deb. Hvala  =)

http://www.wonderhowto.com/how-to-make-deb-package-ubuntu-8233/

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:26 (Bypass).
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

i da onda to kad završim (program) da bude .deb fajl,a ne .py.

.deb je  paketni format kao i .rpm, a oba su u osnovi obicni arhivni formati sa posebnim sadrzajem.

Evo pa si pogledaj kako ih izraditi:

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-faq/ch-pkg_basics

http://thedarkmaster.wordpress.com/2008/05/24/how-to-create-manipulate-a-deb-file-of-a-compiled-application/

http://www.ibm.com/developerworks/linux/library/l-debpkg/index.html

EDIT: preduhitren...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:27 (rustweaver).
14 godina
protjeran
Programiranje u Linuxu

S time da sam namjerno stavio onaj video da naučiš kako se radi .deb file, te da naučiš njegovu strukturu, umjesto da koristiš next->next alate poput debreate-a.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Programiranje u Linuxu

Hvala svima. Vidit ću tek kad se uhodam u python i kad budem napravio napravio mali programčić,pa ću onda  vidit ovo za .deb,sad sam i umoran a i šta mi vrijedi kad ionak neću moć na internet nit ništ više ovaj mjesec (prešo 5 GB) {#}. Hvala svima još jednom,kad budem trebo nešt,pitat ću vas. Skinio sam .pdf knjigu,i sad idemo sa pythonom. I da,imam onaj program za python što je onaj 1. reko (IDLE).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

S time da sam namjerno stavio onaj video da naučiš kako se radi .deb file, te da naučiš njegovu strukturu, umjesto da koristiš next->next alate poput debreate-a.

Hvala,puno hvala!! {#}

P.S. sam da se zna,sve radim na BackTracku 5 R1. (iako sam si instaliro ubuntu sofver centar preko terminala) I da,imam 14 tak da se zna da ako mi budete neš objašnjivali da nebude previeđš teško nego da više laički objašnjavate itd..iako sam već radio tj. susreo sam se sa programskim jezicima.  Recimo: Radio sam u HTML-u (iako nije prog. jezik nego za web al sam kažem),i to sam ga full znao,nakon godinu dana ne učenja HTML-a (tj. "ponavljanja") sam ga zaboravio. Python sam krneio i naon 2-3 tjedna odusto. Isto sa C-om i C++-om. Krenio sam i bio PHP učit,odusto nakon 2 dana. Al sada se stvarno mislim prihvatit ovoga,jer me to oduvijek zanimalo (progrmiranje) al nekak uvijek neštoi ima važnije,pa ovo dosadi itd...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice