fino se kompajlira i daje očekivani output. 5 i 7.
dakle prvo ispisuje x, pa okida postinkrement, pa okida predinkrement i ispisuje x+2.
Doduše nije baš najčitljivije i lako je pomješati očekivanja što će se ispisati.
dakle prvo ispisuje x, pa okida postinkrement, pa okida predinkrement i ispisuje x+2.
Doduše nije baš najčitljivije i lako je pomješati očekivanja što će se ispisati.
Pa vjerovatno zbog toga sto i nije najcitljivije nas tako uce, jer npr sa:
int x=5;
cout << x++;
cout << ++x;
nema problema i rjesenje je 57. Valjda nas uce da koristimo ovaj drugi nacin ili sta vec.
Kako mislis ne smije? Sto ne bi smio, sasvim validan kod. tj nema gresaka hehe.
E onda ne znam ko koga pravi budalom, jer nas uce da je to nevalidan kod, a ja ne kontam zasto, a greska neka sigurno nije bila. U pripremnim testovima imamo takva 2 zadatka za dvije grupe. U oba je rjesenje ??? - sto znaci da se to ne moze tako napisati. Moram cekati 5 dana da bi upitao. :S
Problem je da C++ spec smatra ovaj primjer za validan C++ kod, ali ne definira ponašanje, tj. ostavlja kompajleru da to prevede kako mu bolje odgovara. U tom smislu nije validan kod, jer možeš dobit drugačiji rezultat na drugačijim kompajlerima, čak i ako se oni svi drže istog ANSI standarda.
Potraži na google/wiki "Sequence Point", imaš više o tome.
Kako mislis ne smije? Sto ne bi smio, sasvim validan kod. tj nema gresaka hehe.
E onda ne znam ko koga pravi budalom, jer nas uce da je to nevalidan kod, a ja ne kontam zasto, a greska neka sigurno nije bila. U pripremnim testovima imamo takva 2 zadatka za dvije grupe. U oba je rjesenje ??? - sto znaci da se to ne moze tako napisati. Moram cekati 5 dana da bi upitao. :S
Problem je da C++ spec smatra ovaj primjer za validan C++ kod, ali ne definira ponašanje, tj. ostavlja kompajleru da to prevede kako mu bolje odgovara. U tom smislu nije validan kod, jer možeš dobit drugačiji rezultat na drugačijim kompajlerima, čak i ako se oni svi drže istog ANSI standarda.
Potraži na google/wiki "Sequence Point", imaš više o tome.
Eh, bas ovo mi je objasnjenje trebalo jer sam i ja na to pomislio. Kada sam kompilirao izbacilo je normalan rezultat 57, i odma sam posumnjao da bi mozda na drugom kompajleru dalo nesto drugo. Potrazit cu o tome, hvala ti na odgovoru.
Može li mi itko reći šta to znači istanca i override?
Instanca-> predstavlja primjer klase., npr ako imas klasu Zivotinja njena instanca ce biti npr Pas
Override-> predstavlja redefinisanje nekog metoda koji potklasa nasljedjuje od natklase, npr ako natklasa definise metod ispisi() u potklasi taj metod mozes definisati na nacin na koji ti odgovara., to je override.
Ako sam nesto propustio napisati ili ako neko misli da je nedovoljno jasno nek dopuni :)
Može li mi itko reći šta to znači istanca i override?
Instanca je konkretan objekt neke klase.
npr imas std::string - to je klasa
ali kad napises std::string pero; pero je instanca klase string.
Override znaci da virtualnu funkciju bazne klase implementiras u naslijedjenoj klasi.
Ovako, imam jadnu molbu. Za 5 iz infe trebam rjesiti jedan zadatak u C jeziku(ne c++ nego c), pa ako moze mala pomoc
ZADATAK: Napraviti program koji ucitava vise rijeci. Program treba ispisati broj rijeci, ispisati rjeci koje su cijele napisane velikim slovom (npr.ako unesem rijec AUTO, potrebno ju je opet ispisati, ali AUto ili Auto se nesmije ispisati jer nije cijela rijec napisana velikim slovom), ispisati najdulju rijec, te ispisati rijeci koje imaju vise od 10 znakova.
Svaka pomoc je dobrodosla ;)
Dakle... U do...while vrtiš sljedeće (dok user ne upiše nulu ili tako neš za kraj programa)
1. Postavi neki int koji će brojati prolaze kroz petlju i onda na kraju taj broj ispiši - to ti je broj upisanih riječi.
2. Za uppercase riječi - stavi if - ako je upisana riječ jednaka njenoj uppercase varijanti (tu imaš primjer kako string pretvoriti u uppercase). Ako su ta dva stringa ista, ispiši opet
3. Najdužu odrediš tako da uspoređuješ dužinu prethodne sa novom - ako je nova duža, staru zamijeni sa novom.
4. Za dužinu imaš milijun primjera. Ako korisnik upiše riječ dužu od 10 znakova (ifom provjeri), strpaj ju u array i na kraju cijeli taj array ispiši. Ako je array prazan, ispiši da nema duže riječi.
Ne mora pretvarati u uppercase, samo provjeri da li je dekadska vriednost znaka veća ili jednako 97, ako jest - nije uppercase
if('a' >= 97)
break;
Prekida pretragu znakova u riječi - nije uppercase.
Kako promjenit boju parent windowa, nakon što je već registrirana klasa i on je prikazan?
Kako promjenit boju parent windowa, nakon što je već registrirana klasa i on je prikazan?
Ako misliš na WinAPI onda:
hwnd - handle tvog prozora
SetClassLong(hwnd, GCL_HBRBACKGROUND, (LONG)CreateSolidBrush(RGB(255, 0, 0))); // Podesiti RGB na željene vrijednosti
Ako misliš na WinAPI onda:
hwnd - handle tvog prozora
SetClassLong(hwnd, GCL_HBRBACKGROUND, (LONG)CreateSolidBrush(RGB(255, 0, 0))); // Podesiti RGB na željene vrijednosti
To mi ga ne oboja odmah, nego tek kad ga minimizam ili prekrijem nekim drugim prozorom
To mi ga ne oboja odmah, nego tek kad ga minimizam ili prekrijem nekim drugim prozorom
Pa naravno, jer je to samo atribut. Pošalji mu i WM_PAINT poruku, ili na neki drugi način pokreni paint handler.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,b;
cin>>a;
cin>>b;
while (a!=b)
{
if (a>b) a-=b;
if (b>a) b-=a;
}
cout<<b<<endl;
return 0;
}
Euklidov algoritam
Pa naravno, jer je to samo atribut. Pošalji mu i WM_PAINT poruku, ili na neki drugi način pokreni paint handler.
uspio sam s InvalidateRect(hwnd_parent,0,1);
Pozdrav svi forumaši/ce,trebo bi malu pomoc,to jest veliku,imam par zadataka za sutrašnji ispit,pa ako ima koga da rijesi sa FOR petljom,naravno moze poslje for petlje doći šta,to jest koja petlja dalje treba... :)
Napišite program koji upisuje prirodan broj N pa ispisuje :
a) svaku znamenku u novi redak počevši od zadnje
b) svaku drugu znamenku počevši od zadnje
c)sumu znamenaka
d)največu znamenku
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,b;
cin>>a;
cin>>b;
while (a!=b)
{
if (a>b) a-=b;
if (b>a) b-=a;
}
cout<<b<<endl;
return 0;
}
Euklidov algoritam
Zar ovo while-if ne predstavlja jednu vrstu petlje?
While i jest petlja
A zašto mora biti bez petlje? Baš se tako traži, ili si jednostavno to ti sebi tako zamislio?
možda netko traži rekurzivnu funkciju :P
Napišite program koji upisuje prirodan broj N pa ispisuje :
a) svaku znamenku u novi redak počevši od zadnje
Ako imaš cijeli broj N, njegovu zadnju znamenku dobiješ tako da uzmeš ostatak od dijeljenja sa 10 (modulo operator), nakon toga broj podijeliš sa 10 tako da ukloniš posljednju znamenku i dođeš do slijedeće...
int n=825, ostatak;
ostatak = n % 10;
printf("%d\n", ostatak);
n/=10;
Evo ti primjer na što sam mislio. Isprobaj...
Hvaala ti ljepa,al ja uopce nemam pojma kako bi taj program trebo izgledat :/
i taj printf nismo ucili uopce...
i taj printf nismo ucili uopce...
Samoinicijativno si već 10x mogao upitati google što printf točno radi...
Što se programa tiče, jesam li baš morao pisati kompletnu main funkciju? Ili ne znaš baš ništa i očekuješ kompletno riješenje bez uloženog truda?
ma potrudit cu se ja sutra na ispitu,ja sam samo doso ako mozes napisi ako ne jbg kaj sad :S
ma potrudit cu se ja sutra na ispitu,ja sam samo doso ako mozes napisi ako ne jbg kaj sad :S
Joj ti si onaj sa "neugodnim profesorom" xD
a
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int broj=12345;
for ( ; broj; broj/=10)
{
cout << broj%10 << endl;
}
return 0;
}
b
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int broj=12345;
for ( ; broj; broj/=100)
{
cout << broj%10 << endl;
}
return 0;
}
c
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int broj=12345, zbroj=0;
for ( ; broj; broj/=10)
{
zbroj+=broj%10;
}
cout << "zbroj znamenaka je: " << zbroj << endl;
return 0;
}
d
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int broj=12345, najveca=0;
for ( ; broj; broj/=10)
{
if (najveca < broj%10)
najveca=broj%10;
}
cout << "najveca znamenka je: " << najveca << endl;
return 0;
}
Sad vidim da si već dobio odgovor na a i b, zašto opet tražiš riješenje za to?
Imam zadatak u kojem korisnik treba da unosi brojeve, a program se treba da zavrsi tek kada korisnik unese neko slovo.
hitno je
While i jest petlja
A zašto mora biti bez petlje? Baš se tako traži, ili si jednostavno to ti sebi tako zamislio?
Ne, to je zadatak. I ja sam prvo uradio sa petljom, i odgovaraju, "pokusaj bez petlje sad", a ja nemam ideje kako.
Zadatak treba da ima u sebi funkciju int djelilac(int a, int b). :S
hvala ti stari e,joj pa da znam ko si i di zivis,bome ak ti nebi poslo cokoladu :DD
hvala stvarno ;)
Pozdrav svi forumaši/ce,trebo bi malu pomoc,to jest veliku,imam par zadataka za sutrašnji ispit
Ako smijem pitat šta pohađaš?