Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.285
|
čitano: 1.728.165
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori
athlon64 kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
athlon64 kaže...

Popravi formatiranje koda. Ovo je potpuno nečitljivo.

asti ovo sam pisa u 5 minuta, kopiraj ga u visualstudio i vidit ces da radi

Zar ti Visual Studio sam ne indentira kôd? Kad otvoriš zagradu i pritisneš Enter? Uvijek ti preostaje: http://jsbeautifier.org/

15 godina
Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

Mogu ga ja lako staviti u neki IDE i probati no to nije cilj. Ako si već stavio kod da ga analiziramo onda mi je cilj vidjeti kako si napisao program. Neki se problemi mogu riješiti na više načina, pa se uvijek npr. tvoj način(algoritam) može razlikovati od nečijega drugoga. A raditi samo copy-paste koda bez ikakve konkretne analize, je besmisleno i iz toga se ne može naučiti.

Zato kad stavljaš kod, onda ga formatiraj, jer nama koji čitamo nije baš jednostavo vidjeti gdje počinje, a gdje završava određeni blok programa ako je sve u jednome redu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

1 0 hvala 0
15 godina

ma nije to problem, uredan mi je u visualstudiu bio, nego kd sam zalijepio na forum morao sam uklonit formatiranje jer nije htjelo postat, i onda se sve poremetilo:

#include<iostream>

#include<string>

#include<vector>

using namespace std;

int main()

{

int brojevido10[9] = {1,2,3,4,5,6,7,8,9};

for ( int i = 0; i <=8; i++)

{

for (int j = 0; j <=8; j++)

{

cout << "umnozak" <<" " <<  brojevido10[i] <<" "<< "i" <<" " << brojevido10[j] <<" " << "je" <<" " << brojevido10[i] * brojevido10[j] << endl;

}

}

}

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 20:08 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

ma nije to problem, uredan mi je u visualstudiu bio, nego kd sam zalijepio na forum morao sam uklonit formatiranje jer nije htjelo postat, i onda se sve poremetilo:

Prije copy&pasteanja na forum copy&pasteaj u Notepad ili u http://jsbeautifier.org/

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Prije copy&pasteanja na forum copy&pasteaj u Notepad ili u http://jsbeautifier.org/

zaljepim ga u notepad i vratim vamo pa opet traži da uklonim formatiranje, a jsbeautifier ga samo još više poružni i tek onda bude nerazumljiv, al evo ovde gore sam ga sredia, sve se razumi i čitko je

17 godina
moderator
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

zaljepim ga u notepad i vratim vamo

Molim te točno opiši sve korake koje radiš, od cititiranja poruke nadalje. Koji browser koristiš?

Zašto me to zanima? Zato jer kad napraviš copy&paste&copy u/iz Notepada, tekst bi trebao biti posve očišćen sadržaja i još ni jednom mi se nije dogodilo da nakon tog koraka ne mogu postati tekst.

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

zaljepim ga u notepad i vratim vamo

Molim te točno opiši sve korake koje radiš, od cititiranja poruke nadalje. Koji browser koristiš?

Zašto me to zanima? Zato jer kad napraviš copy&paste&copy u/iz Notepada, tekst bi trebao biti posve očišćen sadržaja i još ni jednom mi se nije dogodilo da nakon tog koraka ne mogu postati tekst.

kopiram iz visualstudia , otvorim notepad,zalijepim, opet kopiram iz notepada, zalijepim ovde i traži formatiranje,koristim chrome.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

kopiram iz visualstudia , otvorim notepad,zalijepim, opet kopiram iz notepada, zalijepim ovde i traži formatiranje,koristim chrome.

Nema teoretske sanse, niti visual studio ne bi trebao u clipboard stavljati nista vise doli obicnog teksta, a kamoli notepad.

Jesi li siguran da ti post nije prethodno bio "oneciscen" nedozvoljenim html kodom iz prethodnog neuspjelog postanja?

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina

evo sad sma proba, ako ništa ne citiram, dakle svjež post, opet trazi da uklonim formatiranje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš zadljni gumb na traci, "Ukloni formatiranje".

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
royalhero kaže...

Imaš zadljni gumb na traci, "Ukloni formatiranje".

no shit sherlock,a kako bi bilo da malo pročitaš zadnjih par postova i vidiš u čemu je u stvari problem?

15 godina
neaktivan
U intervalu od 1 do datog broja N naci broj koji ima najveci broj djelilaca.U slucaju da ima vise takvih brojeva naci najmanji.
Unosimo n(do kog broja) a na izlazu ispisuje u prvom redu koji je to broj a ispod -u donjem redu koliko djelilaca ima.
Npr. ULAZ:10 IZLAZ: 6
4

U ovom zadatku mi inije jasno ovo: kako da nadjem broj sa najvise djelilaca i ako ih ima vise kako da odredim najmanji?

Hvala

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaš kako se traže najmanji zajednički djelioci?

15 godina
neaktivan

1)Napisati program koji će od korisnika tražiti da učita niz cijelih brojeva s time da se prekida kad korisnik upiše odgovor "n".Pronaći i ispisati broj parnih,produkt svih,broj svih učitanih elemenata te najveći upisani.

2)sto ce biti rezultat na zaslonu? (svi koraci moraju biti vidljivi)

int t=1;
for( int=0;i<5;i++)
{
t=t+2*i
cout<<i;
}

3)

.ucitaj x i y. izracunaj i ispisi z na sljedeci nacin:
z=x+y ako su x i y parni i pozitivni
z=x*y ako su x i y negativni brojevi
inace z=0.

sutra pišem te zadatke,pa ako može neko riješiti..hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 12:08 (gta4freak2).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozda grijesim, ali gdje si ti u 2. uopce definirao i?

Igor
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

evo sad sma proba, ako ništa ne citiram, dakle svjež post, opet trazi da uklonim formatiranje.

A ništa, probaj onda koristiti Firefox kad forumiraš. Nije da je danas problem vrtjeti dva browsera na kompjuteru. I ja sam tu i tamo probao s Chromeom, no forumski editor s njim jednostavno ne radi dobro.

13 godina
neaktivan
gta4freak2 kaže...

2)sto ce biti rezultat na zaslonu? (svi koraci moraju biti vidljivi)

int t=1;
for( int=0;i<5;i++)
{
t=t+2*i
cout<<i;
}

Neće biti ništa, osim Errora.

17 godina
moderator
gta4freak2 kaže...
for( int=0;i<5;i++)

Ovo ti ništa ne znači. Ispustio si naziv varijable koju inicijaliziraš, tj. i.

gta4freak2 kaže...
t=t+2*i

Ovo se inače ljepše piše t+=2*i; - dakle, uvećaš t za vrijednost 2*i. Ujedno, na kraju naredbe ide ; - to si također izostavio.

15 godina
neaktivan

int t=1;
for( int i=0;i<5;i++)
{
t=t+2*i;
cout<<i;
}

evo ispravljeno..

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
gta4freak2 kaže...
evo ispravljeno..

int t=1;

for(int i=0; i<5; i++)
{
    t+=2*i;
    cout<<i;
}

Ovako bi bilo ispravljeno. {#} Ono što je hijerarhijski na nižoj razini mora biti uvučeno. Također, pametno je ostavljati red raznaka prije i poslije petlje i sličnih struktura.

15 godina
neaktivan

oke..sve je to uredu što ste svi napisali..znam kako treba izgledati...al sam to kopirao pa nisam uredio...al mene i dalje muče zadaci {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

cekaj malo, sto ce ti uopce varijabla t kada ispisujes i i kada je rast/pad i definiran u petlji te i ne ovisi o t,

zar nece onda ispis biti:

01234

Igor
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 21:12 (CRT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...
U intervalu od 1 do datog broja N naci broj koji ima najveci broj djelilaca.U slucaju da ima vise takvih brojeva naci najmanji.
Unosimo n(do kog broja) a na izlazu ispisuje u prvom redu koji je to broj a ispod -u donjem redu koliko djelilaca ima.
Npr. ULAZ:10 IZLAZ: 6
4

U ovom zadatku mi inije jasno ovo: kako da nadjem broj sa najvise djelilaca i ako ih ima vise kako da odredim najmanji?

Hvala

Neko?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
13 godina
neaktivan

Ja!

Broj s najvećim brojem dijelitelja je onaj koji ih ima najviše. Npr, u intervalu od 1 do 10 imaš sljedeće vrijednosti:

1 -> 1 dijelitelj (oni su redom: 1)

2 -> 2 (1, 2)

3 -> 2 (1, 3)

4 -> 3 (1, 2, 4)

5 -> 2 (1, 5)

6 -> 4 (1, 2, 3, 6)

...

Dakle, za svaki broj izračunaš koliko ih on ima. Rješava se indukcijom, pretpostaviš da je 1 tvoj broj. Onda ideš petljom od 2 do N i za svaki broj računaš koliko taj ima djelitelja.

Ako ih ima manje ili jednako, ignoriraj ga, ako ima više, to je onaj koji ima najviše.

Rastavi na korake.

broj = 1

max = 1

za i = 2 to N

| brdjel = brojdjeliteljaod i

| ako je brdjel > max

|  | broj = i, max = brdjel

ispisi broj, max

15 godina
neaktivan
programabilan kaže...

Ja!

Broj s najvećim brojem dijelitelja je onaj koji ih ima najviše. Npr, u intervalu od 1 do 10 imaš sljedeće vrijednosti:

1 -> 1 dijelitelj (oni su redom: 1)

2 -> 2 (1, 2)

3 -> 2 (1, 3)

4 -> 3 (1, 2, 4)

5 -> 2 (1, 5)

6 -> 4 (1, 2, 3, 6)

...

Dakle, za svaki broj izračunaš koliko ih on ima. Rješava se indukcijom, pretpostaviš da je 1 tvoj broj. Onda ideš petljom od 2 do N i za svaki broj računaš koliko taj ima djelitelja.

Ako ih ima manje ili jednako, ignoriraj ga, ako ima više, to je onaj koji ima najviše.

Rastavi na korake.

broj = 1

max = 1

za i = 2 to N

| brdjel = brojdjeliteljaod i

| ako je brdjel > max

|  | broj = i, max = brdjel

ispisi broj, max

Moze kod ne razumijem ..

Molim vass :D

17 godina
moderator
Intelovac123 kaže...
Moze kod ne razumijem ..

Molim vass :D

Ak to ne razumiješ, onda žali bože da ti itko išta "pomaže", jer očito da od toga nikakve koristi. {#}

15 godina
neaktivan

Ne razumijem ovo sto je on napisao ..

Ajde ti napisi drugacije rijecima pa cu mozda i uraditi..

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Intelovac123 kaže...

Ne razumijem ovo sto je on napisao ..

Ajde ti napisi drugacije rijecima pa cu mozda i uraditi..

za = for (petlja)

ako je = if

Kaj tu imaš ne razmeti?

14 godina
neaktivan

...s time da je i ovo dovoljno:

za i = 2 to N/2

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav nov sam u programiranju... dakle intsaliro sam si visual c++ i neznam u njemu raditi i imam kod koji neznam pokrenuti i koristiti ga.... kako da to pokrenem?

#include <windows.h>

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hThisInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpszArgument, int nCmdShow)
{
    int centerx=GetSystemMetrics(SM_CXFULLSCREEN)/2;
    int centery=GetSystemMetrics(SM_CYFULLSCREEN)/2;
    int radius=50;

HDC hdc;

while (1)
    {
        hdc=GetDC(0);
        Ellipse(hdc, centerx-radius, centery-radius, centerx+radius, centery+radius);
        ReleaseDC(0, hdc);
        Sleep(50);
    }

return 0;
}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice