Potisni automat-pomoć

poruka: 9
|
čitano: 2.773
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Potisni automat-pomoć

Pozdrav 

Ako sam stavio poruku na krivo neka je admin premjesti

Dakle trebam napraviti potisni automat (malo pomoći to je iz formalnih jezika) u c++

Znaći u programu odrediti kako potisni automat izgleda i zatim za upisan niz provjeriti da li ga taj automat prihvaća ili ne (koristiti znakove 0,1 ili a,b,c, ili $,%,&)

Zahvaljujem

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Potisni automat-pomoć

Ima li nekoga da mi pomogne 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Potisni automat-pomoć

Možeš li nam dati blago objašnjenje što je potisni automat ili batem njegov naziv na engleskome? Pa ti možda onda budemo mogli pomoći.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Potisni automat-pomoć
captain_soap_McTawish kaže...

Možeš li nam dati blago objašnjenje što je potisni automat ili batem njegov naziv na engleskome? Pa ti možda onda budemo mogli pomoći.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pushdown_automaton 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Potisni_automat

http://hotfile.com/dl/146029171/7449631/6-Potisni-automati.pdf.html - ovo je skripta sa predavanja

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 9:51 (miller1985).
17 godina
neaktivan
Potisni automat-pomoć

To ti je slično kao NKA samo što ovdje sada imaš potisni stog pa prihvaća konteksno neovisne jezike . Upravljačka jedinka ti sad čita i taj jedan znak sa stoga . Pročitaš koje ti je trenutno stanje , koji znak imaš na ulazu i koje ti je slovo na vrhu stoga i onda to tražiš u tablici prijelaza koju već imaš zadanu . Kad nađeš to stanje , slovo stoga i znak onda samo promjeniš na vrhu stoga slovo koje ti je u tom prijelazu , pređeš u novo stanje i pomakneš glavu za čitanje za jedno mjesto (osim ako imaš epsilon prijelaza ) . Može ti prihvaćati zadani ulaz ako se nalazi u prihvatljivom stanju na kraju , ili praznim stogom ili kako ti je već zadano . Znači na početku imaš datoteku sa tablicom prijelaza i datoteku sa ulazima . Pročitaš datoteku sa prijelazima i spremiš ih u neke liste ili napraviš razrede kako god hoćeš , i pročitaš prvi red ulazne datoteke . I onda čitaš slovo po slovo ulaznog niza i samo mjenjaš stog ovisno o ovim prijelazima . Oko 200-300 loc . 

Xbox 360 - Jump in
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 0:07 (Anno).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Anno kaže...

....

To sve znam (na papiru grafički i pomoću tabela) ali trebam napraviti program koji to radi, koji će kad unesem neke vrijednosti dati odgovore da ili ne

17 godina
neaktivan
miller1985 kaže...
Anno kaže...

....

To sve znam (na papiru grafički i pomoću tabela) ali trebam napraviti program koji to radi, koji će kad unesem neke vrijednosti dati odgovore da ili ne

Znači treba ti kod ? :D Dat cu ti jedan svoj od prije par godina , može ti poslužit za parsiranje i da otprilike vidiš kako bi to radio . Ima greška negdje pa ne daje skroz točne rezultate koliko se sjećam . A i tad nisam baš znao OOP :) Za ideju će bit ok . 

http://www.2shared.com/file/OCTbRUNQ/utrlab2.html

Xbox 360 - Jump in
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 0:52 (Anno).
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Tesko da ces ti to moci smisliti (bez uvrede naravno - jer tako nesto se na FER-u radi na predmetu UTR i to je nesto tezi predmet opcenito), ne zbog samog programiranja, vec zbog teorije iza FSM-a, a pretpostavljam da je ovdje rijec o epsilon-NKA automatu (najgori xD).

@autor

Hm, imam ja nekakav kod, ali ne znam vise da li radi, davno je to bilo, ali je u Pythonu napisan, ako ti to sto pomaze?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
Potisni automat-pomoć

Hvala anno i 1domagoj1, 

@1domagoj1 možeš mi poslati,  

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: