Početak programiranja

poruka: 7
|
čitano: 2.213
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Početak programiranja

Htio bih početi programirati s nekim "ozbiljnim" programskim jezikom pa me zanima što mislite koji bi bio najpogodniji? Razmišljam o Visual Basicu .NET-u...

>>>>>>>HVALA<<<<<<
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 16:52 (lzgr).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Početak programiranja

C#, C++, Java, JavaScript - uci nesto takvo, kad naucis jednog od tih jezika, puno lakse ce ti biti usvojiti drugi. VB.NET danas jednostavno nema smisla uciti. Nije nista (bitno) jednostavniji od drugih programksih jezika, a ucis neku sasvim drugu sintaksu, koja je razlicita od svega ostalog.

16 godina
neaktivan

Ako si tek početnik ovdje imaš tutorijale za c++ i par za pascal

link.

https://sites.google.com/site/alloboutpc/
17 godina
mbaksa kaže...

C#, C++, Java, JavaScript - uci nesto takvo, kad naucis jednog od tih jezika, puno lakse ce ti biti usvojiti drugi. VB.NET danas jednostavno nema smisla uciti. Nije nista (bitno) jednostavniji od drugih programksih jezika, a ucis neku sasvim drugu sintaksu, koja je razlicita od svega ostalog.

Ja bih ti medju ovim preporucio ili C# ili Javu iz jednostavnog razloga sto se ovo dvoje najvise koristi.

Takodjer, C# je primjenjiv i na win i na web aplikacije pa mozda da i to uzmes u obzir. Nisam siguran kakve je situacija sa javom jer nisam upoznat sa njom.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Početak programiranja

Imaš za Java-u fenomenalne step-by-step tutoriale (i dokumentaciju) ovdje:

tutoriali

dokumentacija

Pomalo odi primjer po primjer i malo sastrane prouči dokumentaciju Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Početak programiranja

Definitivno c++ za početak. Java ili C# su izrazito teški za nekoga tko još nije programirao. Naravno radi preko neke knjige a ne tutoriala jer knjiga pono kvalitetnije objasni gradivo.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

Definitivno c++ za početak. Java ili C# su izrazito teški za nekoga tko još nije programirao. Naravno radi preko neke knjige a ne tutoriala jer knjiga pono kvalitetnije objasni gradivo.

Sa ovim da knjiga puno.ali fakat puno više objasni neke stvari se slažem,jedino se oko izbora jezika osobno dvoumim.sa proceduralnim se jezicima neću uopće zamarati,nego sam ljubitelj oni objektno orijentiranih,(u zadnje vrijeme sam se "navukao" na AS 3.0),u školi sam učio klasićni c++ sa Borlandovim editorom,da bih se kasnije orijentirao na VB.NET,dosta ljudi smatra same .NET jezike nedovljno dobrima,zašto?A i velik broj aplikacija je razvijan na upravo toj .NET platformi,a i znanje je lako moguće iskoristiti za razvoj web-aplikacija,za razvoj mobilnih aplikacija za nadolazeći WP7...

A i sam IDE(Visual Studio) dosta olakšava prve korake,moje mišljenje je da je potrebno razviti samo logiku potrebnu za riješavanje nekog problema programski,dok su razlike samo u mogućnostima jezika kao i u njihovoj sintaksi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice