Pitanje u vezi pokazivača

poruka: 11
|
čitano: 3.785
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

pozdrav,

radim u c i c++ i završio sam klase pa kako znam sljedeći su pointeri .

kolko sam ja skontao to je da oni pokazuju adresu varijable i da se upisuju recimo int *p;

šta je cilj pointera,kako se rade ako iko zna ili ima neki dobar tutorijal molio bih za pomoć

hvala

SENAID

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Cilj pokazivača je da pokazuju na lokaciju u memoriji gdje je neki podatak spremljen. Npr. ako je riječ o stringu, pokazivat će na adresu prvog slova u stringu. To možeš koristiti na taj način da pokazivaču "dodaješ"  i pomočeš ga za po jedan znak u stringu.

Pokazivači se najviše koriste kada funkcije između sebe moraju koristiti iste varijable a buduči da ne možeš funkciji proslijediti string, možeš joj proslijediti brojčanu vrijednost adrese prvog znaka.

Po meni je najbolje jednostavno zaboraviti pokazivače i koristiti globalne varijable, pootovo ako je riječ o proceduralnom programiranju. Jednostavnije je pisati kod, manje je grešaka a programi su stabilniji.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 22:53 (vexx5555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Pitanje u vezi pokazivača

hvala ali svejedno volio bih naučiti  pointere

SENAID
16 godina
odjavljen
Senaid_gates kaže...

hvala ali svejedno volio bih naučiti  pointere

Preporučio bih ti knjige: C++ Analiza i primjena i C programer za 15 dana. Odlične su i pomoći će ti puno.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
protjeran

ok hvala pogledat ću

SENAID
16 godina
neaktivan

Evo ima i link ovdje na forumu za pokazivače ,bar dio.Malo prođi i negdje na sredini (više pri kraju prve stranice).Naravno ona knjiga koju spominje kolega prije je odlična.

Private
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 9:50 (Private).
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Po meni je najbolje jednostavno zaboraviti pokazivače i koristiti globalne varijable, pootovo ako je riječ o proceduralnom programiranju. Jednostavnije je pisati kod, manje je grešaka a programi su stabilniji.

Uf, ovo je užasan savjet. Globalne varijable uvijek treba izbjegavati.

C/C++ bez pokazivača nejde ako radiš išta ozbiljnije.

14 godina
vexx5555 kaže...

Cilj pokazivača je da pokazuju na lokaciju u memoriji gdje je neki podatak spremljen. Npr. ako je riječ o stringu, pokazivat će na adresu prvog slova u stringu. To možeš koristiti na taj način da pokazivaču "dodaješ"  i pomočeš ga za po jedan znak u stringu.

Pokazivači se najviše koriste kada funkcije između sebe moraju koristiti iste varijable a buduči da ne možeš funkciji proslijediti string, možeš joj proslijediti brojčanu vrijednost adrese prvog znaka.

Polimorfizam?{#}

Smisao pointera i njihova uporaba je odlično objašnjena u "Demistifisiranom c++" od Šribara i Motike

Inteligencija nije znanje,već mašta
14 godina
protjeran

pokazivače sigurno neću zaboraviti ali win api nisam siguran noćna mora

SENAID
17 godina
neaktivan

Nije toliko ni bitno zapamtiti cijeli winapi jer uvijek možeš škicnuti na MSDN ako će ti nešto zatrebati.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ma uzet ću si knjogu u subotu na sajmu pa bi volio da mi preporučite neku dobru sa pokazivačima,nizovima,matricama i crtanjem

SENAID
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice