Pisanje WinXP display drivera

poruka: 6
|
čitano: 1.497
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Razumije li se netko u navedeno u subjektu? Napisao sam miniport.sys, driver.dll i instalaciju.inf, ali kad hoću uloadati driver (koji glumi virtualni monitor u shareanoj memoriji, dalje znam što trebam s tim) Windowsi kažu:

Invalid Display Settings

The currently selected graphics display driver can not be used. It was written for a previous version of Windows, and is no longer compatible with this version of Windows.

The system has been started using the default VGA driver.

Please contact your hardware manufacturer to get an upgraded driver, or select one of the Microsoft provided drivers.

Imam zadnji WinDDK, kompajliranje prolazi, većina sorseva je iz primjera za GDI driver sa codeprojecta. Tamo nitko u komentarima nije napisao da ima problema s loadanjem drivera. Ne mogu ni debugirati sa Windbg jer mi driver uopće nije uloadan (bar mislim: prema gornjoj poruci, i nisam dobio EngDebugPrint ispis unutar DrvEnableDriver). U event logu ne vidim ništa vezano uz ovo. Probao sam i postavljanje raznih flagova u "sources", također ništa nisam postigao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

jesi probao stopiti ga s starim driverom, ja sam tako napravio na ubuntuu.

no opet, to je win...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 19:45 (xuodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pisanje WinXP display drivera
xuodin kaže...

jesi probao stopiti ga s starim driverom, ja sam tako napravio na ubuntuu.

no opet, to je win...

Jesam, ali ne mogu stari driver uopće zbildati s njegovim makefileovima, koji su napravljeni za neki stari prijašnji DDK. Novi makefile sam napravio po uzoru na primjer iz DDK, i radi, ali moguće da mi je neka postavka unutra kriva.

17 godina
neaktivan

Riješeno... zeznuo sam par stringova u inf fajlu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DigiMagic kaže...

Riješeno... zeznuo sam par stringova u inf fajlu.

ajde bas mi drago, taman se htio javiti

posto sam novi nisam mogao slati poruke 24 sata ili nesta tako

taman sam ti htio to reci da pogledaš, ja sam 4 dana kao budala tražio grešku na svom

17 godina
neaktivan

Toliko je otprilike i meni trebalo Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice