Jel netko od vas nekada trebao nešto iz picassa-ine baze? Imao sam ju prije instaliranu i bio sam vrlo zadovoljan. Prepoznavanje lica je bilo iznimno dobro! Zadnjih dana se bavim PivotViewer kontrolom i složio sam si generator cxml datoteka zahvaljujući kojem mogu vrlo lako od nekog seta podataka napraviti cxml file i uz odgovarajuće slike to sve prebaciti u podake prihvatljive PivotViewer kontroli. Dakle, ideja je da uzmem sve svoje slike, tagiram lica u picassi i onda složim cxml file koji bi za svaku sliku imao facet kategorije prepisane iz picassine baze. To bi bila fora pregledavati kroz PivotViewer! Ne znam jeste me shvatili - ako i niste, samo mi recite kako je najlakše iskopati podatke o licima. Nemam sada snage za guglanje a i nadam se da će ovako biti brže
Picassa baza za PivotViewer
- poruka: 3
- |
- čitano: 923
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
super kontrola itd
nisam koristio picasu tako da ne znam za bazu, koja je i sto je u njoj relevantno
koliko sam shvatio picasa skenira slike i u svaki direktorij gdje su slike stavi picasa.ini a baza je negdje ispod UserData direktorija
ako ne skuzis sto je u bazi relevantno, mozes uvijek sam implementirati face recognition
OpenCV je kolekcija gotovih open source programa za tu svrhu, a siguran sam da picasa vjerojatno koristi upravo to
takodjer postoji jedan takav projekt na silverlight.net koji ne koristi OpenCV ali ga spominje
mozda bi bilo interesantno takodjer podijeliti slike tematski na nacin da grupiras slike sa slicnim RGB histogramima
slicne fotke snimljenje istom kamerom, s istim osvjetljenjem i ljudima trebale bi imati slicne histograme, po meni
ako ne skuzis sto je u bazi relevantno, mozes uvijek sam implementirati face recognition
Hvala na informacijama, ali uz tekuće projekte i tekuću djecu nikada ne bih ovo stigao niti bih želio raditi nešto što je već jako dobro napravljeno.