Moze malo o jeziku Ada95

poruka: 6
|
čitano: 1.223
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Moze malo o jeziku Ada95

malo sam citao (onako dan-2) o ovom jeziku

ali nisam bas puno skuzio (jedino da je dost kompliciran (kao i ostali s mog pogleda neznalice/tuduma))

dali moze malo o njemu ?

usporedbe s c/c++ , java , python itd

za ceg sluzi ? (mislim znam da se vecinom sluzi u "live" aplikacijama ali ?? )

i kako bih se najlakse mogao nauciti ?  (znam da je sjesti i udri najlogicnije al mozda ima laksi nacin :)  )

dali moze pomoc ?

p.s. (zelio bi nauciti jezik  koji bi mi omogucio napredno programiranje robotiziranih naprava i npr lego nxt 2/ i slicnih igrackica)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Moze malo o jeziku Ada95
ccfly kaže...
i kako bih se najlakse mogao nauciti ?  (znam da je sjesti i udri najlogicnije al mozda ima laksi nacin :)  )

{#}

Pa kako si ti to zamislio, da popiješ neku pilulu i naučiš programirati?

15 godina
protjeran

a to bi bilo naj bezbolnije :))))

ma mislio sam na koji nacin

neznam ni kako bi objasnio

jeli bolje neku knjigu pa poredu (koju knjigu)

ili video neki  ili  ????

to sam mislio , jer ak je budem sam pocimao, bilo bi kao i do sada 

hallo world!  = ode ja vanka uzivo pozdraviti :))))

ono neki nacin koji ce me zadrzati , zainteresirati

poceo sam  "uciti" c++

ali knjiga je ocito napisana od meštra u c++ koji nekuzi da i najmanji detalj moze ubiti u pojam

nekog koji nezna programirati

(ja.... dosao do 30-40te stranice i trebalo neki zadatak rjesiti jako slicno kao sto je u primjeru objasnjeno sve oki

ali kad sam pokrenio da kompajlira huh, i nakon 2-tj mucenja ostavio knjigu  , pa si uzeo onu demistificirani c++ vol2 pa odusto dok mi je dosla

kao da su je u kini printali i slali 14 dana trebalo da dodje)

pa sam poceo  basic ali to su mi svi savjetovali (ovi par meštara na netu koji se nejavljaju vise ocito dobili $$$$ pa :)( )

da prekinem i krenem na nes ozbiljno :))

a posto sam se "zapalio" za te malecne robotice nekako mi se sve vise i vise pominjala ada95 

iako kazu da niko nezeli da programira u adi (a u vb da iako je po onom sto pisete  "gluplji"  ... zasto nezele adu ?? )

e sad sam se raspisao  a iz prijasnjih iskustava (sad ce me neki wanaa bee magistar hrvatskog pravopisa utusiti)

sto puno pisem to mi se vise ljudi valjaju od smjeha :)))

a neznam kao da je tesko nes korisnoga napisati

neki savjet za napredno programiranje robota, predpostavljam da je ada stvorena za njih jer je stvorena za"live" aplikacije

a pod napredno mislim programski jezik, a ne one "jezike" sto vise lice na skripte ili programcice za slaganje (python bazirane)

a znam da tu ima sigurno nekog kog isto zanima robotika i zelja/znanje naprednog programiranja istih

eto opet hvala  za pomoc/savjet

p.s. i nadam se da cete imati sad  mekani dusek ispod kad se budete rolali ; ))))

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 19:10 (ccfly).
15 godina
neaktivan

Ada je programski jezik napravljen za USA Deprartment of Defense. Nudi povecanu razinu zastite od kojekakvih slucajnih gafova pri pisanju aplikacija kao i provjerenu pouzdanost kompajlera (za Ada-u se kompajler posebno provjerava). Uglavnom se koristi na kriticnim sustavima ciji bi mozebitni kvar mogao uzrokovati gubitak ljudskih zivota (silosi nuklearnih raketa, avionika u raznim letjelicama...).

Ugl. veoma interesantan programski jezik. Nazalost ne mogu ti nista vise o njemu reci jer nisam nista pisao u doticnom.

Edit: Ovaj tutorial bi ti mogao posluziti.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 14:46 (rustweaver).
15 godina
odjavljen
Moze malo o jeziku Ada95

Cudim se da nitko nije pitao za COBOL ;-)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

hvala

skinio sam gnat 

neke knjige sad imam i ovaj tutorial sto si linkao i pocimam  :)

cobol je oki jezik kako sam citao

ali ako sam skuzio  nastao za biznis a to mi netreba

ada je za "live" no 1 pored asemblera (koji je super kompliciran)

a post je robotika "live" zas nespojiti ugodno s korisnim

je da ce mi trebati 3x vise vremena nego nekom sto uci u skoli ili kao drugi jezik ali

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice