E-matica

poruka: 187
|
čitano: 38.001
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: E-matica
Friday kaže...
naxeem kaže...
 da je C# definitivno najbolji jezik trenutno - i - da se ništa ozbiljno u .NET-u ne može i ne smije raditi korištenjem GridViewa.

U čemu je problem sa gridview-om???

Sama kontrola je problem. Kako je rekao moj kolega Amer: "It's a freakin' hell's kitchen!!!"

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Mozda custom gridview tipa od Dev Expressa ili Telerika ali onaj vulgaris koji dolazi unutar .Net FW-a i nije bas neko cvijece osim za plain prikaz.

Da, mi koristimo DX i nismo nikakvih problema nikada imali pa sam se malo iznenadio... Iako izbjegavamo editiranje podataka unutar grida gdje god je to moguće.

E pa da, sad si promjenio post taman kad sam te citirao :)

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 11:32 (Friday).
17 godina
neaktivan

stari da sam vodio to sve, sad bih tocio noge na kubi, te bi mi lokalne mjestanke pomagale da zaboravim sve vezano za programiranje i informatiku :).

A sada o pricanju gluposti. Bas jucer jedan kolega (.net lover, ali kolega :) ) hebao je sve po spisku studiu, unistio mu je dataset s tabelama :)...

.net usporedjujes s Swingom ? mozda si mislio spring ? ili ne znas sto si mislio ? :)

a gridView :) lijepo izgleda, super drag and drop i to je to :)

Ali drago mi je da me volis citati :)

17 godina
protjeran
E-matica

Može li mi netko, meni amateru objasniti kako VS može uništiti dataset s tablicama?

Programko http://programko.bloger.hr

1 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

U čemu je problem sa gridview-om???

ako neznas odgovor na ovo pitanje, i tvoji u firmi koriste datasetove (OMG!!!), onda apsolutni nisi kompententan ista pricati. Mozes eventualno reci "cuo sam za taj .net ali neznam bas nista o njemu".

a glede eMatice, hmm, nesmijem pricati jer znam poneke stvari o projektu, ali cu samo reci da nije problem u .net-u.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
17 godina
Programko kaže...

Može li mi netko, meni amateru objasniti kako VS može uništiti dataset s tablicama?

Ni ja ne kuzim... kako mu moze unistit dataset sa tablicama kad dataset punis ili iz baze ili iz XML-a ili iz cega?

Dalje... dataset nece sam pohranjivati izmjenjene podatke dalje u bazu... Mislim da taj tvoj programer treba ici na nekakav tecaj iz C#-a ili mu bar kupite prigodnu knjigu da vidi kako to sve radi. Ja koristim datasetove i sa njima nikad nikakvih problema?

I'm going woo woo
17 godina
protjeran
E-matica

Možda misliš na Strongly Typed dataSetove, al opet mi nije jasno kako se mogu uništiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
E-matica

hudo pozdrav, pa di si ti :) kako je :).

Znaci programiranje za windows mobile phone, kreirao bazu, u dataset stavio sve tabele. Otvarao dataset, malo mjenjao, dodavao nove tabele i odjednom. Studio ne zeli otvoriti vise dataset (desavalo se i s vb Formama koje imaju custom textboxove (s propertima tima on lostfocus itd itd) ).

Resetirao VS, ali nece. Bas  cu ga pitati opet da li se rijesilo (VS 2008 sa svim service pack-ovima).

Kupiti knjigu, zasto kad se moze naci rjesenje preko googlea :).

p.s. hudo pa nisi valjda i ti radio na eMatici :).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
E-matica

Dakle da ponovim opet Dot net nije za ozbiljne stvari.

Razlog je jednostavan Windowsi. Ma koliko se Microsoft trudio windowsi NISU server OS.

A to da problem matice nije dot net , ja ipak mislim da je . Pritom ne mislim na dotnet kao alat za razvoj ove aplikacije(aplikacija sama po sebi nije toliko zahtjevna), nego sto su se odlucili za dotnet zbog mogucnosti da nadju jeftin tim koji ce to razvit.

Inace prije otprilike 4 god King je trazio java developere, al vidim da nisu skupili tim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 11:00 (kiko23).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hudo kaže...

ako neznas odgovor na ovo pitanje, i tvoji u firmi koriste datasetove (OMG!!!), onda apsolutni nisi kompententan ista pricati. Mozes eventualno reci "cuo sam za taj .net ali neznam bas nista o njemu".

a glede eMatice, hmm, nesmijem pricati jer znam poneke stvari o projektu, ali cu samo reci da nije problem u .net-u.

Koristimo isključivo DX gridview sa kojim nikada nikakvih problema (za MS ne mogu reći jel valjaju ili ne jer ih NIKADA nisam koristio). I ne koristimo datasetove, o Svemogući... koji ti je qrac, šta si se uspjenio?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
kiko23 kaže...

Razlog je jednostavan Windowsi. Ma koliko se Microsoft trudio windowsi NISU server OS.

A to da problem matice nije dot net , ja ipak mislim da je . Pritom ne mislim na dotnet kao alat za razvoj ove aplikacije(aplikacija sama po sebi nije toliko zahtjevna), nego sto su se odlucili za dotnet zbog mogucnosti da nadju jeftin tim koji ce to razvit.

Inace prije otprilike 4 god King je trazio java developere, al vidim da nisu skupili tim.

A ti ga drobiš bez prestanka...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
kiko23 kaže...

Dobar argument Smijeh

17 godina
odjavljen
kiko23 kaže...
Friday kaže...
kiko23 kaže...

Dobar argument Smijeh

Rame uz rame sa rečenicom "Razlog je jednostavan Windowsi. Ma koliko se Microsoft trudio windowsi NISU server OS."

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
kiko23 kaže...
Friday kaže...
kiko23 kaže...

Dobar argument Smijeh

Rame uz rame sa rečenicom "Razlog je jednostavan Windowsi. Ma koliko se Microsoft trudio windowsi NISU server OS."

OS koji moras restartat bar jednom mjesecno nisu za server. Jel tako bolje?

17 godina
odjavljen
kiko23 kaže...
Friday kaže...
kiko23 kaže...
Friday kaže...
kiko23 kaže...

Dobar argument Smijeh

OS koji moras restartat bar jednom mjesecno nisu za server. Jel tako bolje?

Ako si ga isntalirao na vešmašinu onda se ne čudim. Mi imamo gro servera koje ne restartamo NIKAD osim u slučaju dodavanja memorije i sl. Tako da ono... Jel tako bolje?

Freak Show Inc.
17 godina
E-matica

On misli na updateove.

A ja stvarno nevidim problem restartati server jedanput mjesecno ako ce mi to zakrpat sigurnosnu rupu (konkretno imamo oko 10-ak win web servera u firmi). Kod lokalnih servera to i nije toliko bitno pa se restartovi mogu rastegnut i na par mjeseci, ali kod weba jedan restart od 2 minute u gluho doba nochi nije nikakav problem.

A korisnici to ni ne primjete jer dok mi restartamo oni sanjaju elektronske ovce.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 11:47 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha, ne radite security update na windowsima.

Koristite mozda dodatnu mreznu karticu za fail over?

Kolko treba windowsima da prebace na drugu karticu?

17 godina
E-matica

@ferdy

ne, nisam ja radio eMatciu. Naravno, da sam ju ja radio, ne bi se ovo desavalo :)  ah skromnosti.

Fora je kada kazete da win nije za serverske zadace i da se mora stalno restartati, kada pola svijeta koristi taj OS. Ali naravno, svi su oni u krivu i vi ste u pravu. Sta znaju tisuce strucnjaka u odnosu na ferdy-a i kiku23 zajedno.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...

@ferdy

ne, nisam ja radio eMatciu. Naravno, da sam ju ja radio, ne bi se ovo desavalo :)  ah skromnosti.

Fora je kada kazete da win nije za serverske zadace i da se mora stalno restartati, kada pola svijeta koristi taj OS. Ali naravno, svi su oni u krivu i vi ste u pravu. Sta znaju tisuce strucnjaka u odnosu na ferdy-a i kiku23 zajedno.

Kao sto sam vec negdje napisao... nama se veca sranja dogadjaju na linux serverima nego na windowsima, a i ako se desi sranje onda se dosta brze rijesi nego na linuxu. Takodjer win serveri su nam dosta optereceniji od linux servera.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
E-matica

Pa da windows server + iis je za host stranica.

:) kako je jedan rekao enterprise sustavi tipa index.hr i bug.hr

:)

0 0 hvala 0
17 godina
ferdy kaže...

Pa da windows server + iis je za host stranica.

:) kako je jedan rekao enterprise sustavi tipa index.hr i bug.hr

:)

A sta da ti kazem na ovo :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
E-matica

nego....tko vas placa da stalno visite na bug-u :) je radite vi ista :).

0 0 hvala 0
17 godina
ferdy kaže...

nego....tko vas placa da stalno visite na bug-u :) je radite vi ista :).

:))))

Miran dan danas pa mogu :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
hudo kaže...

@ferdy

Pola svijeta koristi koristi Win za server OS Smijeh.

Mozda ga koriste za igrat igrice ali mission critical aplikacije se sigurno ne vrte na Windowsima

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

On misli na updateove.

A ja stvarno nevidim problem restartati server jedanput mjesecno ako ce mi to zakrpat sigurnosnu rupu (konkretno imamo oko 10-ak win web servera u firmi). Kod lokalnih servera to i nije toliko bitno pa se restartovi mogu rastegnut i na par mjeseci, ali kod weba jedan restart od 2 minute u gluho doba nochi nije nikakav problem.

A korisnici to ni ne primjete jer dok mi restartamo oni sanjaju elektronske ovce.

Da ne pričamo o tome da se ionako kod iole ozbiljnijih sustava ovo sredi s jednostavnim failoverom, pa zapravo i nemaš prekida u radu servisa.

17 godina
E-matica

kiko mogu znat cim se bavis?

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trenutno razvijam sustav za paralel computing koji ce se koristit za izracunavanje rezervi zivotnog osiguranja za jedno europsko osiguravajuce drusto.

17 godina
E-matica

U .Netu? Nevinašce

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima dio koji razvijaju u netu(screensaver :))

Al mozak je u javi i vrti se na aixu.

17 godina
protjeran
E-matica
  • Windows Server drži #1 mjesto među poslužiteljima (52,7%) za pokretanje mission-critical aplikacija
  • Windows Server i .NET su #1 aplikacijski server (54,1%)
  • Korištenje .NET-a premašuje Javu u tvrtkama svih veličina
  • Windows Server je #1 operacijski sustav (46%) za pokretanje mission-critical Java aplikacija
  • SharePoint vodi (naprema IBM WebSphereu) kao #1 portal za primarne mission-critical aplikacije
  • SQL Server vodi (naprema Oracleu) kao #1 baza podataka za primarne mission-critical aplikacije
  • BizTalk Server vodi (prema Oracleu) kao #1 tehnologija za integraciju procesa za primarne mission-critical aplikacije
  • Microsoft vodi kao #1 vendor za servisno-orijentirane arhitekture (58,6%)
  •  

EDIT: ovo istraživanje je napravio IDC prošle godine

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 12:41 (Programko).

2 0 hvala 0
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice