Ja bash i nevolim te gridove, izbjegavam ih u sirokom luku jer su mi neadekvatni za primjenu u dizajn...
Kako se programira u Hrvatskoj?
- poruka: 232
- |
- čitano: 84.716
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus

kod mene sve po defaultu...ništa third party...štreber...ebiga
budem pogledao što rade drugi gridovi ...vjerovatno će biti korisnih stvari
u win app...grid koristim samo za neki tabelarni prikaz...nečega...ljude podsjeća na excel...ili za izbor nečega...čega ima i previše...uz dodatno mogućnosti dodatnog filtriranja izbora...a web...za što god stignem...gdje mi je vrijeme bitan faktor

Koliko vidim, o gridovima se ovdje priča kao o nečemu što "pravi programeri" ne bi trebali koristiti. Ne znam kakve aplikacije tko od vas radi, ali meni i mom timu su gridovi totalno nezamjenjivi. Zadnjih dana radimo na jednom entitetu (da ga tako nazovem) u našem projektu. Recimo da se taj entitet zove "Zahtjev". Taj naš "Zahtjev" ima otprilike nešto više od 300-tinjak property-ja u osnovnoj klasi. Međutim, isti taj zahtjev ima i child kolekcije (njih 20-ak), neke od tih kolekcija imaju svoje kolekcije i tako do 5-6 nivoa u dubinu. Sve skupa se radi o možda 70-ak klasa koje čine cjelinu (možda ih ima i stotinjak, ovo je vrlo ugrubo). E sad, osnovne podatke tog našeg Zahtjeva prikazujemo na user kontroli koja je podjeljena u par tabova (jer normalno da na jednu user kontrolu ne stane 300+ npr text boxova odjednom). A na dnu kontrole imamo tabove koji prikazuju kolekcije u gridovima. Gridovi su needitabilni. Dvoklikom na bilo koji zapis u gridu otvara se user kontrola unutar koje je podatke moguće mijenjati.
Kako bismo mi ikako radili bez gridova? Ja ne vidim načina. Naravno, sve ovisi o tipu aplikacije koju razvijate ali mislim da se bez gridova neke stvari nikako ne mogu kvalitetno izvesti.
Neeeeeeeeee... krivo si ti nas shvatio... Ja osobno ne radim Win aplikacije, vec web. Kod win aplikacija kvalitetan grid znaci vise nego ista. Pogotovo gdje se izlistava masa podataka koje imaju svoje podpodatke i slicno...
Nisam protiv njih, ali u web developmentu imaju jako malo koristi :(
Gridovi su super, ali kod weba, gdje je brzina imperativ, gridovi su često prespori. Ima dobrih, ali...
300 propertya u jednoj klasi.... 20 kolekcija....
Meni zvoni alarm.
Naxeem ne prespori... nego i neprimjenjivi u dizajn.
300 propertya u jednoj klasi.... 20 kolekcija....
Meni zvoni alarm.
Kojeg vražjeg frameworka? :(

Moji u firmi kupili Infragistric. Stavio sam u projekat jedan turbodizel grid, i za "obican" edit celije ovaj povlaci kroz ajax cca 500kb html-a, viewstatea i koznacega. Onda sam maknuo taj grid.
Mislim da se treba drzati toga ta kroz mrezu i ajax pozive idu cisti podaci u json-u ili xml-u, bez html markupa. Nekako mi se tu najvise svidza ExtJS, ali za dobiti funkcionalnu formu sa gridom, poljima, tipkama, par dialoga, treba proizvesti parsto linija extjs JS koda ;)
Neeeeeeeeee... krivo si ti nas shvatio... Ja osobno ne radim Win aplikacije, vec web. Kod win aplikacija kvalitetan grid znaci vise nego ista. Pogotovo gdje se izlistava masa podataka koje imaju svoje podpodatke i slicno...
Nisam protiv njih, ali u web developmentu imaju jako malo koristi :(

Danas je izgled sve. A kakve su ti Infragisticsove?
Danas je izgled sve. A kakve su ti Infragisticsove?
zaključak...
veži konja gdje ti gazda kaže...
jebate...sretan sam ako koristim legale soft..i što će mi kupiti jači stroj i veći monitor...a neki eventualni dodaci...ili nedaj bože edukaciju...forget it...recesija je

.. napisao sam podulji post ali ustvari neda mi se gubiti vrijeme na raspravu s tobom. Eto, ti si najpametniji i sve najbolje znaš, a vidio si jednu dbgrid komponentu . a ja ću si uzeti ovu "ružnu" i ostaviti si još 1825$ u džepu
.