EDIT: FFS NASA SAM NAKON PO URE GOOGLANJA XD
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> main (){ char txt[100]="REG ADD HKCU\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run /v Path /t REG_SZ /d "; char the_path[256]; getcwd(the_path, 255); strcat(txt, the_path); strcat(txt, "\\autorun.bat"); system(txt); }
_____________________________________________________________________________________________________________
EDIT: Pronadeno, samo mi jos treba kako naci lokaciju pokrenutog programa te kako to ubacit u system("");
EDIT2: Dajte ajde treba mi file location samo skuzija sam da se u system(); ubacuje jedan string....plsss <3
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main (){
char txt[100]="REG ADD HKCU\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run /v Path /t REG_SZ /d ";
strcat(txt, "nesto?");
system(txt);
}
Zanima me kako update registry preko c/c++.
Npr hocu napravit da u hkey_current_user/software/... zapise neki value npr: c:/program files/warcraft iii/...
Pa ako tko zna bija bi mu zahvalan ;))
Btw bija sam prvi u svojoj (splitsko-dalmatinskoj) zupaniji na programiranju ^^ (iako sam ima samo 42 boda jer sam jedan kod krivu verziju posla i vjerovatno ih ide prvih 21 na drzavno a ja 22. u drzavi al nema veze :D)
Fala forumasima na helpu ;D
Primjer zapisa:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Warcraft III]
"InstallPath"="C:\\Program Files\\Warcraft III"
"Program"="C:\\Program Files\\Warcraft III\\Warcraft III.exe"
"InstallPathX"="C:\\Program Files\\Warcraft III"
"ProgramX"="C:\\Program Files\\Warcraft III\\Frozen Throne.exe"
EDIT:
treba mi i nacin kako dobit lokaciju programa