Game Institute, zainteresirani

poruka: 8
|
čitano: 2.625
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Game Institute , zainteresirani

Znaći : GameInstitute , da li ima zainteresiranih ? Cijene modula nisu baš nešto hype, a moglo bi bit zanimljivo onako usput istesat znanje i zaradit certifikat :) 

Eto ja sam za, ako se nađe još dvoje troje ljudi to će bit odlično, dogovorimo se oko učenja, sheranja materijala , pripreme za ispite isl. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 14:05 (woodgamesfx).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Game Institute , zainteresirani

Meni je jedino ovo za 3dsmax interesantno. Ali ne znam. Da li ti gdje ovaj cerifikat pomaže? Naravno vani. U hr vjerojatno ne.

16 godina
neaktivan

Sumnjam da ovaj certifikat  igdje vrijedi , ali mislim što očekivat za 900$ , mislim to je fakat simboličan novac za bilo kakav oblik tečaja isl.

A koliko sam vidio materijale i materiju mislim da je čisto ok s obzirom koliko se dobije na uloženo. 

Mislim da za te novce se dobije sasvim solidno zananje , poznanstva s ljudima izvana, što ne po meni daleko više vrednije od certifikata, ali opet s druge strane fora je imat i taj papirić :) 

PS.

Inaće malo sam razočaran slabim interesom, jer ovdje se okrenulo barem 10-tak tema na "wanna be game developer" isl. , a sada skoro nitko nije zainteresiran, WTF ? 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Game Institute, zainteresirani
woodgamesfx kaže...

PS.

Inaće malo sam razočaran slabim interesom, jer ovdje se okrenulo barem 10-tak tema na "wanna be game developer" isl. , a sada skoro nitko nije zainteresiran, WTF ? 

Zainteresiranih ima no problem je novac. 900$ ako gledamo prema obrazovanju nije neki novac no za naše prilike u kojima živimo to je izrazito skupo. Većina tih  "wanna be game developer" imaju 10-18 godina i nemaju niti toliki novac, a niti kartice kojima bi to platili. A sumnjam da bi nekome roditelji dali 900$ za neki tamo tečaj na internetu. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Re: Game Institute, zainteresirani
captain_soap_McTawish kaže...
woodgamesfx kaže...

PS.

Zainteresiranih ima no problem je novac. 900$ ako gledamo prema obrazovanju nije neki novac no za naše prilike u kojima živimo to je izrazito skupo. Većina tih  "wanna be game developer" imaju 10-18 godina i nemaju niti toliki novac, a niti kartice kojima bi to platili. A sumnjam da bi nekome roditelji dali 900$ za neki tamo tečaj na internetu. 

Istina, ali 900$ je oko 4-4500 Kuna, bilo koji sličan tečaj kod nas , u biti nešto slično niti nema , stoji od 1200> dollara , a bilo koji programerski tečaj opčenite prirode koji se kod nas provode na raznim učilištima je u rangu cjene koji sam gore naveo. 

Inaće moja ideja je da se uključe ljudi sa 20+ godina , koji imaju neka primanja i koji, znam po sebi, u par mjeseci na različite bedastoće potroše skoro tu cifru od 900$.

Samo da se nadovežem na materiju, mislim da je ovo korinsno za bilo koga , koga zanima programiranje , jer sadržaj i obim materije je daleko veći od onog što se predaje na učilištima i fakultetima kod nas, tako da je to definitivno pametna i korisna incesticija, čak i u opciji da te game development uopće ne zanima. 

14 godina

Ja sam zainteresiran za modeliranje, makar sam već poprilično iskusan u tome polju. Ali ovo je ipak specijalizirano za game development granu.

4500 je da, nešto okvirno za tečaje u Hr.

Ipak. Problem je razvoj hrvatskog tržišta. Ne znam koliko ovo vrijedi vani, ali u Hr nije isplativo. Super je šta imaš neki prikaz da si nešto završio, u Hr ti nebi pomogo. Vani bi ti pomoglo da imaš ostale papire.

Ugl, ja radim, idem na faks, treniram, održavam radionice, i radim na 2 projekta tako da nemam baš vremena, možda da ima malo više zainteresiranih..

Ovo je vani koliko sam skužio ne? Nema ništa takvo u Hr?

Ovaj treći dio po pitanju programiranja je zanimljiv.

jedini razlog zbog čega bi ja mogo na ovo jest da se upoznam sa game developing workflow sa strane profesionalanca i papira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 12:54 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da potražnja za tim oblikom posla kod nas je slaba, ali ima nekih firmi i kod nas koje se bave izradom igri , čak štoviše AAA naslova za stolna računala i konzole, npr. CroTeam te Cateia Games , a opet s druge strane može se krenuti i u independent developer vode, a distribucija naslova za mobilne platforme nikada nije bila lakša, tako da posla manje više ima , ne da se nudi , ali vjerujem da onaj koga to ozbiljno zanima i ima solidnog znanja može solidno zarađivat na tom području. 

Što se tiće 3D dizajna, da definitivno mi se ne sviđa 3dsmax kao learning platforma , samo iz razloga što je isti jako skup za naše prilike, al dobro to svatko odluči sam. 

Da se vratim na programming dio ovog coursea , čak moduli za učenje C++-a su jako korisni, taman da nitko nit ne krene na game develop izradu tj. uzme DirectX module, može naučiti zbilja jako mnogo , a i profil predavača nije za odbacit, sve su manje više ljudi sa dugom i bogatom karijerom i iskustvom u game developmentu. 

EDIT:

moje mišljenje  konkretno vezano samo uz certifikat, tj. papir, je više fore radi, i definitivno ovdje u prvom redu treba gledat na materiju i obim znanja koji se dobije kroz ovo. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 13:32 (woodgamesfx).

0 0 hvala 0
12 godina

Da probam malo oživit temu! :)

Zanimljiva alternativa za sve zainteresirane za programiranje i dizajn. U odnosu na naše tečajeve ovo je zbilja jeftino a dobije se tona materijala i čini se ok! Ako se netko uključi nek se javi pa možda smislimo nešto u budućnosti! ;)

http://www.gameinstitute.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice