C++ - vezana lista za artikle u trgovini

poruka: 17
|
čitano: 8.954
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć sa zadatkom u C++

Molio bih pomoć sa ovim zadatkom,ako netko ima vrimena i volje.Hvala unaprid!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Kreirajte vezanu listu s podacima o različitim artiklima u trgovini. Za svaki artikl poznata je šifra artikla, naziv, proizvođač i cijena po komadu.

Ponuditi korisniku izbornik s osnovnim operacijama:

- dodavanje novog elementa na kraj liste,

- brisanje zadanog artikla,

- delokacija liste.

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoć sa zadatkom u C++

pa jesi  bar i pokuso sam to napravit?

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć sa zadatkom u C++
neznam_ime kaže...

pa jesi  bar i pokuso sam to napravit?

naravno da jesan, ali problem je šta nisan bija na satu taj dan i još ovde iman visual 2010 a na faxu 6icu. 2010 me zbunjuje nemoguće :(

lol
14 godina
neaktivan
Pomoć sa zadatkom u C++

Evo ja cu ti deklarirati strukturu i pomoci malo oko prototipova funkcija koji ti trebaju.

Prvo malo prouči o tome šta je lista. http://en.wikipedia.org/wiki/Linked_list

/*Struktura*/

struct artikal

{

int sifra;

float cijena;

char naziv[50];

char proizvodjac[50];

artikal *sljedeci;  //pokazivac na sljedeci element liste

};

/*Funkcija dodavanje novog na kraj prima pokazivač na prvi element liste i podatke koje treba dodati, kao rezulat vraća pokazivač na listu(prvi element) (imaš i drugi način, a to je da f-ji proslijediš adresu pokazivača na listu pa bi to bio dvostruki pokazivač i mogao bi direktno iz f-je dodaj() mijenjat sadržaj pokazivača koji se nalazi u drugoj f-ji*/

artikal *dodajNovi(artikal *lista, int nSifra, float nCijena, char *nNaziv, char *nProizvodjac);

/*Funkcija izbrisi element prima pokazivač na listu i element koji brišemo (možemo primiti samo šifru jer bi ona trebala biti unikatna. Kao rezulatat vraćamo pokazivač na listu */

artikal *izbrisiElement(artikal *lista, int sifra);

Ovo s delokacijom nisam shvatio.. Možda dealokacija? Ako je dealokacija, onda je to brisanje svih elemenata liste. 

Dalje, u main() imaš deklaraciju liste, gdje ti je potreban samo pokazivač na prvi element liste koji se uobičajno zove "glava" ili "lista".

Dakle, za deklaraciju prazne liste u main() napišeš:

artikal *lista = NULL;

I iz main() pozivaš f-je po potrebi. Npr. funkciju za izbrisiElement() poziv bi izgledao:

cout << "Unesite sifru elementa kojeg zelite izbrisati:" << endl;

cin >> sifra;

lista = izbrisiElement(lista, sifra);

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 17:05 (BassMan).

0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć sa zadatkom u C++

netko da ga cilog riješi? :S

lol
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć sa zadatkom u C++
Fox Mulder kaže...

netko da ga cilog riješi? :S

A odi se prijavi za Big Brother...psmtr *#$!

Lack of money is the root of all evil. George Bernard Shaw
14 godina
neaktivan

Nisam trebao, ali sam bio nešto raspoložen i nedavno sam sličnu stvar u c-u radio pa sam mu poslao. Jesam, kriv sam. Inače mrzim kada se netko ovako postavlja na forumu i da sam vidio ovu zadnju poruku, ne bi mu poslao.

Ali evo, ako nekome još treba ima download ovdje: http://dl.dropbox.com/u/26792111/Programiranje/VezanaLista%28c%2B%2B%29.rar 

Napomena: Ne radim u c++ inače pa sam dijelom i zbog toga odradio. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: C++ - vezana lista za artikle u trgovini

Btw ako radi u C++u ne bi li bilo bolje koristiti STL list? Ili još ne smije? :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan

hehehehe treba mu za faksa, a faks voli morit s 'vakm stvarima. :) 

16 godina

čekaj čekaj, u redu je

znači problem je pomoć nekome ko ne kuži?

kao vi imate znanje i ostaje samo vama druge ko šiša?

pa skontaj da ćeš jedan dan ti meni pomoć s ovim i za par godina ti mogu tribat,život ili smrt, i ja se sitin da si mi pomoga i napravin ti tu uslugu kakva bila...

nema toga?

e pa bassman skužaj šta san te izgnjavija, CalvinRi ti skužaj šta SAN TI OČI ISKOPA pa mi psuješ i svrstavaš me u bb tardove.

neću više

lipa slika za forum.

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fox Mulder kaže...

čekaj čekaj, u redu je

pa skontaj da ćeš jedan dan ti meni pomoć s ovim i za par godina ti mogu tribat,život ili smrt, i ja se sitin da si mi pomoga i napravin ti tu uslugu kakva bila...

nema toga?

e pa bassman skužaj šta san te izgnjavija, CalvinRi ti skužaj šta SAN TI OČI ISKOPA pa mi psuješ i svrstavaš me u bb tardove.

neću više

lipa slika za forum.

Bassman se potrudio i dao ti konkretan odgovor, u kojem ti je sve rekao sto i kako da napravis, ali ti mu ne kazes niti hvala nego Ajde neka mi netko cijelog rijesi. To je vrlo nepristojan odgovor, i ekipa koja ima iskustva u programiranju, pop***di na take stvari.

Mislim da je ovdje stvar o tvojoj lijenosti jer da si ulozio malo vremena, i sa informacijama koje si dobio rijesio bi to, barem bi POKUSAO, sto bi svatko sa ovog foruma pohvalio, a ovako si pokazao kakav si. To sto sam ti ja napisao vjerujem da misli 90% forumasa sa programiranja.

16 godina
CalvinRi kaže...
Fox Mulder kaže...

čekaj čekaj, u redu je

nema toga?

neću više

lipa slika za forum.

Bassman se potrudio i dao ti konkretan odgovor, u kojem ti je sve rekao sto i kako da napravis, ali ti mu ne kazes niti hvala nego Ajde neka mi netko cijelog rijesi. To je vrlo nepristojan odgovor, i ekipa koja ima iskustva u programiranju, pop***di na take stvari.

Mislim da je ovdje stvar o tvojoj lijenosti jer da si ulozio malo vremena, i sa informacijama koje si dobio rijesio bi to, barem bi POKUSAO, sto bi svatko sa ovog foruma pohvalio, a ovako si pokazao kakav si. To sto sam ti ja napisao vjerujem da misli 90% forumasa sa programiranja.

čekaj, ne brzaj, ja i bassman smo se čuli ovde na pm i onda je razgovor prebačen na hotmailov mail.neka on kaže jesan li mu se tamo lipo zahvalija. ako nisan,je peder san lini i nezahvalni i štajaznan šta.

druga stvar-ne izvodi zaključke koliko san lin i koliko san probava riješit zadatak.moj je problem malo dublji jer san se priračuna u nekim stvarima.to san detaljno objasnija bassmanu jer je bija STRPLJIVIJI od tebe fala bogu.

glavno da si ti poletija istrolat me- FAK JEA EVO JOŠ JEDAN GOTOVAN IDEN GA SAD IZGADIT,DA BAR NIKO NE GLEDA PA DA MU MOGU POŠTENO OPSOVAT MATER,AL' NEMA VEZE DOBIT ĆU BAR THUMBS UP.amo svi trollat.ccc.

radi takvih ka šta si ti ,pajdo, san razmišlja o prestanku sudjelovanja u smislenim temama na forumima i bilo kakvom pomaganju.

lol
16 godina
Fox Mulder kaže...
CalvinRi kaže...
Fox Mulder kaže...

čekaj čekaj, u redu je

nema toga?

neću više

lipa slika za forum.

čekaj, ne brzaj, ja i bassman smo se čuli ovde na pm i onda je razgovor prebačen na hotmailov mail.neka on kaže jesan li mu se tamo lipo zahvalija. ako nisan,je peder san lini i nezahvalni i štajaznan šta.

druga stvar-ne izvodi zaključke koliko san lin i koliko san probava riješit zadatak.moj je problem malo dublji jer san se priračuna u nekim stvarima.to san detaljno objasnija bassmanu jer je bija STRPLJIVIJI od tebe fala bogu.

glavno da si ti poletija istrolat me- FAK JEA EVO JOŠ JEDAN GOTOVAN IDEN GA SAD IZGADIT,DA BAR NIKO NE GLEDA PA DA MU MOGU POŠTENO OPSOVAT MATER,AL' NEMA VEZE DOBIT ĆU BAR THUMBS UP.amo svi trollat.ccc.

radi takvih ka šta si ti ,pajdo, san razmišlja o prestanku sudjelovanja u smislenim temama na forumima i bilo kakvom pomaganju.

A dobro, sta da kazem, strpljenje me pomalo izdaje jer sam vec vidio jako puno klinaca sa stavom 'neka mi netko rijesi'. Isprika za psovke

16 godina
CalvinRi kaže...

A dobro, sta da kazem, strpljenje me pomalo izdaje jer sam vec vidio jako puno klinaca sa stavom 'neka mi netko rijesi'. Isprika za psovke

znan kako to ide,nvm

isto pogledaj prvo,tu san dvi godine,nisan se sad registrira samo za ovaj zadatak...

lol
14 godina
neaktivan

Istina čuli smo se preko pm i čoek se fino zahvalio. Sve ured. :) 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I preko google-a si mogao naći pomoć. Po tekstu zadatka pretpostavljam da je riječ o redu realiziranom listom ili dvostruko povezanoj listi.

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na koji Fax ideš kad moliš pomoć???

Demaxfa

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: