- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Javi se kad zapne, ali probaj početi.
Želiš naučiti programiranje?, tako nećeš nikada, probaj sam, ajde kad zapne reci.
MOLIM VAS DA NE RIJEŠAVATE, vidite da mu je nick: C++_begginer, znači hoće da nauči programiranje.
Pozdrav,
imam problem sa ovim zadatcima. Ima li koja dobra duša koja bi mi bila voljna pomoći riješiti ih?
Za Križić-kružić imam dio koda ali Turingov moram krenuti from scratch. Deadline me stišće a iskreno, nemam sistematskog znanja s kojim bi to mogao u par dana napraviti.
Turingov stroj je lagan za simulirati, najviše posla uzet će ti parser ove datoteke, ali vidim da je zadana u laganom obliku, niti to ne bi trebalo viti preveliki problem. Treba samo znati kako Turingov stroj radi.
Ovak na prvu, napisao bih klasu koja bi čitala datoteku, red po red. Svaki red poparsira tak da razdvoji charactere po whitespaceu i spremi ih (jedino ne znam kam i kak bi najbolje bilo spremiti to, u vektore stringova možda). Traku bi ja isto riješio vektorom. Uglavnom kad imaš svi poparsirano, dalje je lagano, gledaš što korisnik unosi i prema definiciji TS-a radiš po traci što već treba.
No, moram priznati, nemam blagog pojma kakva je ovo definicija TS-a?
TS se definira kao 7-torka
gdje je,Q - konačan, neprazan skup stanja
gama - konačan, neprazan skup simbola trake
b je element game - simbol koji označava praznu čeliju
sigma je podskup game minus b - skup ulaznih simbola
q0 je element Q - početno stanje
F je podskup Q - skup prihvatljivih stanja
delta - funkcija prijelaza
Malo mi je ova definicija tvoga TS-a nerazumljiva, a i nije da imam baš vremena trenutno to istraživati, ako netko drugi možda zna, pa će reći.
Želiš naučiti programiranje?, tako nećeš nikada, probaj sam, ajde kad zapne reci.
MOLIM VAS DA NE RIJEŠAVATE, vidite da mu je nick: C++_begginer, znači hoće da nauči programiranje.
Hahaha pa sta si se toliko nabrijao, valjda vidis da ne zeli nista "nauciti" nego trazi rjesenja ....
Hahaha pa sta si se toliko nabrijao, valjda vidis da ne zeli nista "nauciti" nego trazi rjesenja ....
Ma da ali stvarno više su dosadni!
imam ja slobodnog vremena,pa ću ti napraviti križić kružić,neću ga stavljat u klase,to probaj sam,stoga će imati negdje oko 600-700 linija kodaveć sam napravio da igra pvsp, sad radim umjetnu inteligenciju
imam ja slobodnog vremena,pa ću ti napraviti križić kružić,neću ga stavljat u klase,to probaj sam,stoga će imati negdje oko 600-700 linija koda već sam napravio da igra pvsp, sad radim umjetnu inteligenciju
Šta mislis s tim reci ?
Da ces program napisati proceduralno jer volis sam sebi otezavati ?
Ma nije meni teško uraditi bez klasa,već će njemu biti teže skužiti program,ako već neće da sam uradi neka ovaj duže cita
evo onaj križić kružić,ima nekih gramatićkih grešaka,neda mi se ispravljatr,i preporućujem da mu dodaš još neke kombinacije u umjetnoj inteligenciji:
pasword je bug123