C++ pomoć oko pronalaženja greške u kodu

poruka: 54
|
čitano: 5.676
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

@wifi

pa kad to nije bilo računarstva na elektrotehnici

valjda 70.-tih, ti su ljudi već pošli u mirovine ili su pred njima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 14:50 (Floki).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: C++ pomoć oko pronalaženja greške u kodu
Floki kaže...

Koliko znam, FESB je imao smjer računarstva prije 30 godina.

bas kao sto su elektrotehnicke skole imale predmet racunalstvo jos u vrime commodore-a, orlova itd.

bolje je pitat se sto se od programiranja ucilo na tim "smjerovima"...

17 godina
wifi kaže...
Floki kaže...

Koliko znam, FESB je imao smjer računarstva prije 30 godina.

bas kao sto su elektrotehnicke skole imale predmet racunalstvo jos u vrime commodore-a, orlova itd.

bolje je pitat se sto se od programiranja ucilo na tim "smjerovima"...

učili su tada fortran i cobol na FESBU, a u tim srednjim basic

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 14:57 (Floki).
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

@wifi

pa kad to nije bilo računarstva na elektrotehnici

valjda 70.-tih, ti su ljudi već pošli u mirovine ili su pred njima.

3 opce (elektronika)+1 strucnu (racunalstvo) godinu mozda... ali 4 godine racunalstva ne...

17 godina
neaktivan

bez uvrede, ali i srednja i faks mogu dat samo podlogu, ali od starijih generacija, nitko s faksa nije izisa ka ekspert u programiranju, tako da mi cila ta filozofija da je faks nuzan za ista jednostavno ne drzi vodu. uzalud ti papir kad nebi dalje samostalno ili u sklopu firme programira...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da više nema smisla ići na neki faks gdje se uči informatika. Završimo svi tekstilni fakultet pa ćemo izmisliti neku poveznicu s informatikom i djecu u srednjoj školi učiti programirati. Blago se nama uz takve "profesore".Stvarno stvaraju kadar stručnjaka.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ili jos bolje, najbolje da tebe zovemo da im predajes, mozda ce onda cila nacija imat sanse... sve se bojim kako bi prista...

btw, ko zeli, taj ce i sam naucit...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
wifi kaže...

ili jos bolje, najbolje da tebe zovemo da im predajes, mozda ce onda cila nacija imat sanse... sve se bojim kako bi prista...

Daj ne budi bahat i bezobrazan. Da si malo dulje na ovom forumu ne bi takve idiotarije pisao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 15:11 (TracerCPP).
17 godina
wifi kaže...

Čovjek predaje na faksu, govoriš bez veze, tri godine si na ovom forumu, da te je programiranje na forumu imalo zanimalo, znao bi tko je on.

Uostalom, pogledaj onaj kod gore, kakav je to nastavnik koji je ovako učio djecu, bolje da im je dao da idu na face, umjesto ovako učio,

a ti ga braniš "lijenošću" djece. Ovo ni @tracer neće moći više ispraviti ako ženska dođe studirati na njegov faks, bez obzira kolko se trudio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 15:22 (Floki).
14 godina
neaktivan

Upravo to. Takvi "profesori" će od samih početaka u učenike usaditi krive principe i onda ćemo se čuditi odakle im to... (kao tipa ovo s void main i naredbom goto).

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 15:29 (TracerCPP).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Upravo to. Takvi "profesori" će od samih početaka u učenike usaditi krive principe i onda ćemo se čuditi odakle im to... (kao tipa ovo s void main i naredbom goto).

...intendancija...

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
17 godina
TracerCPP kaže...

Pa dovoljno je vidjeti header string i naredbu goto u istom kodu, i onda ćemo lamentirati o "lijenosti" djece. Ali netko je toj djeci to pokazao.

17 godina
neaktivan

na ovom forumu sam od njegovih samih pocetaka, ne svakodnevno, i ne redovito, jer se ne bavim skupljanjem zvjezdica... isto tako ne moram znat tko je tko na ovom forumu (ako zeli da ga se zna, nek stavi ime, prezime i titulu)...

isto tako sam reagira na komentar o tome "tko ih tako uci" iz razloga jer ih se tako NE UCI, a ako oni dodju s takvim (ne)znanjem, nije to iskljuciva krivica profesora, vec njihove nezainteresiranosti...

posto sam ja bahat, onda cu vas ostavit tu da uzivate u pljuvanju po osnovno/srednjoskolskim profesorima i vlastitim lovorikama...

0 0 hvala 0
17 godina
wifi kaže...

na ovom forumu sam od njegovih samih pocetaka, ne svakodnevno, i ne redovito, jer se ne bavim skupljanjem zvjezdica... isto tako ne moram znat tko je tko na ovom forumu (ako zeli da ga se zna, nek stavi ime, prezime i titulu)...

isto tako sam reagira na komentar o tome "tko ih tako uci" iz razloga jer ih se tako NE UCI, a ako oni dodju s takvim (ne)znanjem, nije to iskljuciva krivica profesora, vec njihove nezainteresiranosti...

posto sam ja bahat, onda cu vas ostavit tu da uzivate u pljuvanju po osnovno/srednjoskolskim profesorima i vlastitim lovorikama...

Budimo realni, na podforumu programiranje nisi često, inače bi znao tko je @tracer i ne bi ono napisao.

Ali, nema veze, nemoj se osjetiti prozvanim, mi ne špotamo srednoškolske profesore, nego one lijene iz njihovih redova,

priznajmo da ih ima svakakvih, od onih čiji učenici osvajaju nagrade na informatičkim olipmijadama do ovakvih koji header string i naredbu goto trpaju skupa.

Ne možeš braniti profu koji je žensku učio da koristi istovremeno klasu string i naredbu goto, nije ona to izmislila, netko je tome naučio, ili joj nije rekao NE.

Ne možeš kriviti djecu za nerad  njihovih nastavnika, a ovdje je to evdentno. Po sistemu: "Ovo napravite doma . . .". Često nastavnici koriste tu rečenicu, a to je analogno tom da

liječnik kaže: "nek te mama doma pregleda stetoskopom." 

"Napravite to doma . . ."

"Tko želi naučiti, naučit će"

To je kategorijalni aparat nastavnika neradnika, čovječe.

Bez uvrede ikome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 16:26 (Floki).
14 godina
neaktivan
wifi kaže...

na ovom forumu sam od njegovih samih pocetaka, ne svakodnevno, i ne redovito, jer se ne bavim skupljanjem zvjezdica...

Imaš pogrešnu viziju ovog podforuma, ovdje niko nije radi zvjezdica, a usput, na šta smo spali, niko nam ni ne lupa po TU i Hvala.{#}

17 godina
royalhero kaže...
wifi kaže...

na ovom forumu sam od njegovih samih pocetaka, ne svakodnevno, i ne redovito, jer se ne bavim skupljanjem zvjezdica...

Imaš pogrešnu viziju ovog podforuma, ovdje niko nije radi zvjezdica, a usput, na šta smo spali, niko nam ni ne lupa po TU i Hvala.{#}

ovdje se samo @mbaksa okitio "odličjima", ali sumnjam da je i njemu stalo, on onako po položaju nosi čast zvjezdica.{#}

(dok sam bio na hardware-u pizao sam pune tri, a ovdje stalno nazad, a što možemo, i veće face od mene imaju manje zvjezdica){#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 16:57 (Floki).
14 godina
neaktivan

Kažem ja nezahvalni programeri poletarci, oće gotov kod, ti im sugestiraš da im to nije način učenja programiranje lupe ti TD, a ako još slučajno dodaš da tu nema logike programiranja ili nešto drugo tog tipa, fino se ispljuju po tebi.

Polako idemo u {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 16:55 (royalhero).
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

Budimo realni, na podforumu programiranje nisi često, inače bi znao tko je @tracer i ne bi ono napisao.

Ali, nema veze, nemoj se osjetiti prozvanim, mi ne špotamo srednoškolske profesore, nego one lijene iz njihovih redova,

priznajmo da ih ima svakakvih, od onih čiji učenici osvajaju nagrade na informatičkim olipmijadama do ovakvih koji header string i naredbu goto trpaju skupa.

Ne možeš braniti profu koji je žensku učio da koristi istovremeno klasu string i naredbu goto, nije ona to izmislila, netko je tome naučio, ili joj nije rekao NE.

Ne možeš kriviti djecu za nerad  njihovih nastavnika, a ovdje je to evdentno. Po sistemu: "Ovo napravite doma . . .". Često nastavnici koriste tu rečenicu, a to je analogno tom da

liječnik kaže: "nek te mama doma pregleda stetoskopom." 

"Napravite to doma . . ."

"Tko želi naučiti, naučit će"

To je kategorijalni aparat nastavnika neradnika, čovječe.

Bez uvrede ikome.

istina, na programiranju nisam cesto jer smatram da ima puno kompetentnijih na ovom pdf-u, pa se u pravilu ne mijesam.

i isto tako, vjerujem da medju profesorima ima svakakvih (sto dobrih, sto losih), ali da to ne ovisi iskljucivo o fakultetu koji je zavrsia, vec o vlastitoj motiviranosti da radi i uci citavi zivot...

ono sto mene smeta je generaliziranje i automatsko prozivanje bez da je doticna zenska rekla tko je tako ucia... jer znam da dodju sa tim znanjem, i onda ih triba ispravljat sto godina... i opet oni po svome... forsiras petlje, pisu goto... i sto onda? netko je dobro spomenia matematiku od osnovne skole, i zalud ako u samom startu sve krivo krenu... posli je teze ispravit, ali ce uredno ispast da ih je tako netko deseti ucia...

kazem, ima profa svakakvih, ali daj, bar nemojte generalizirat, samo to...

moje isprike starosjediocima na pdf-u, vec sam reka da mislim da su kompetentniji na ovom podrucju od mene, ali neke zablude ipak treba ispravit...

17 godina

Stvarno bi se dohvatio te motiviranosti profa iz srednje i osnovne, po meni neki standard bi trebao biti da je svaki profesor informatike iz srednje i osnovne koji drži C++ pročitao treće izdanje Demistificiranog, sa nekom referentnom literaturom jednostavno moraju biti u toku, poput liječnika u njihovoj struci. A još jednom kažem, onim profesorima koji su pripremali klince za informatičku olimpiijadu gdje su naši potukli amere i korejce, tim divnim ljudima kapa do zemlje. Nažalost, u ovo vrijeme celebova, oni ne "ispunjavaju" kriterije za doći na prve stranice, ali to je već problem "kriterija", a ne njihov. Zato se ne ljuti ako nekad rogobarimo što neki klinci dolaze sa Dev C++, tim prastarim IDE-om, sa kojim još u školama rade.

Nemoj ovo shvatiti kao ničiji linč, mi jako dobro znamo da postoji i ona dobra strana priče i vidimo tu dobru stranu priče i na ovom podforumu, samo znaš i sam da je to tako obično u životu, dobre stvari se uzimaju kao samopodrazumjevajuće, pa o njima ni mi ne raspravljamo, i sve 5 , nitko se nije naljutio, lako za to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 18:15 (Floki).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

Stvarno bi se dohvatio te motiviranosti profa iz srednje i osnovne, po meni neki standard bi trebao biti da je svaki profesor informatike iz srednje i osnovne koji drži C++ pročitao treće izdanje Demistificiranog, sa nekom referentnom literaturom jednostavno moraju biti u toku, poput liječnika u njihovoj struci. A još jednom kažem, onim profesorima koji su pripremali klince za informatičku olimpiijadu gdje su naši potukli amere i korejce, tim divnim ljudima kapa do zemlje. Nažalost, u ovo vrijeme celebova, oni ne "ispunjavaju" kriterije za doći na prve stranice, ali to je već problem "kriterija", a ne njihov. Zato se ne ljuti ako nekad rogobarimo što neki klinci dolaze sa Dev C++, tim prastarim IDE-om, sa kojim još u školama rade.

Nemoj ovo shvatiti kao ničiji linč, mi jako dobro znamo da postoji i ona dobra strana priče i vidimo tu dobru stranu priče i na ovom podforumu, samo znaš i sam da je to tako obično u životu, dobre stvari se uzimaju kao samopodrazumjevajuće, pa o njima ni mi ne raspravljamo, i sve 5 , nitko se nije naljutio, lako za to.

volia bi popricat o toj motiviranosti nakon sto netko od ljudi iz struke provedu godinu u srednjoj... viruj, ovo danas na forumu mi samo otvara oci da je predavat racunalstvo u srednjoj doslovce bit kreten - em te pljuju tvoji iz struke (racunalstva), em te pljuju ucenici (jer im ides dat jedan pa prite inspekcijama, tucom, ostecivanjem imovine), em te jos posli pljuju oni koji su imali potencijala (jer od kretena nisu nista naucili)... boze, zbog cega se ja zivciram uopce, koga ja idem branit...

jos jednom sorry sta sam upa ovako...

17 godina

Nije nikom lako prijatelju, viruj.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
wifi kaže...

Nije stvar tko želi taj će sam naučiti. Nego je stvar ako idem u srednju školu, fax, i ako plačam fax onda plačam da naučim, ne radi papira, papir svatko može imati kao što ih imaju mali milijun a znanja imaju toliko da se nasmiješ i da pitaš na koji si ti fax išao, tvoje razmišljanje se ne temelji na nekoj prevelikoj razini, TracerCPP ima pravo što se tiće srednje škole znam iz vlastitog iskustva, da nisam imao brata koji mi 99% sve objasnio sto me zanimalo, znanja nebi ni imao a znanje danas jedino možeš prodati. Svatko ima pravo svoje mišljenje pa tako i ti.

Pozz 

BajaBoss
17 godina
neaktivan
Franjic kaže...

Nije stvar tko želi taj će sam naučiti. Nego je stvar ako idem u srednju školu, fax, i ako plačam fax onda plačam da naučim, ne radi papira, papir svatko može imati kao što ih imaju mali milijun a znanja imaju toliko da se nasmiješ i da pitaš na koji si ti fax išao, tvoje razmišljanje se ne temelji na nekoj prevelikoj razini, TracerCPP ima pravo što se tiće srednje škole znam iz vlastitog iskustva, da nisam imao brata koji mi 99% sve objasnio sto me zanimalo, znanja nebi ni imao a znanje danas jedino možeš prodati. Svatko ima pravo svoje mišljenje pa tako i ti.

Pozz 

vidi, jedna je stvar kad profa krivo uci ucenike, a druga kad imas "jaaaako zainteresiranu" publiku koja ne slusa sto im se kaze, a ta ista publika ce doc na faks, koju godinu starija, zrelija, i onda dozivit "prosvjetljenje", a za sve sto krivo napravi optuzit "one tamo budale profe" u srednjoj, koji su ih "krivo" ucili... nedaj boze da su na tim satovima sidili na usima...

kazem, ima dvi strane price, i sve ispadne super ako se spoji profa koji zna s dicom koja zele znat... sve ostale kombinacije dovode do promasaja (osim eventualno ako ucenik ima entuzijazma pa sam nesto radi)...

14 godina
neaktivan

daj što si naporan s tolikim porukama. digao si 5 tema iz mrtvih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice