C# Media Player pitanje

poruka: 14
|
čitano: 2.659
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
C# Media Player pitanje

Pozdrav, imam pitanje, dali je moguće u C# programskom jeziku napraviti Media Player, ali ne da uzmem gotovo rješenje tipa wmp kontrola pa je ubacim unutra nego da potpuno ispočetka svoju kontrolu razvijem koja bi upravljala zvukom i ostalim stvarima ? Dali je to opće moguće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: C# Media Player pitanje
NiGHT_RiDER92 kaže...

Pozdrav, imam pitanje, dali je moguće u C# programskom jeziku napraviti Media Player, ali ne da uzmem gotovo rješenje tipa wmp kontrola pa je ubacim unutra nego da potpuno ispočetka svoju kontrolu razvijem koja bi upravljala zvukom i ostalim stvarima ? Dali je to opće moguće?

Imas vec gotovu biblioteku koja je bolja od wmp, sam odabires kontrole i jos pri tome mozes razne efekte da koristis na zvukovima koji se reproduciraju.
Biblioteka se zove irrKlang i mozes je pronaci ovdje za download..
Da li si to trazio ili?

15 godina

Hvala ali nisam to trazio, pitam dali je moguce napraviti svoju biblioteku, znaci sve od nule, znam da bi u c++ bilo moguce ali me zanima dali bi se to dalo u C#?

15 godina
neaktivan

Dalo bi se. Pozabavi se malo directsound programiranjem.

Evo ti nesto za pocetak:

http://www.riemers.net/eng/Tutorials/DirectX/Csharp/Series2/tut15.php

Samo da znas da je to relativno jednostavan posao kada koristis gotove biblioteke za razne stvari, ali ako budes iz nule radio npr. mp3 dekoder, equalizer i slicne kerefeke onda je to vec puno posla.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina

Da, jasno mi je to, nisam ja to ni mislio raditi (a niti neznam) nego jednostavno su me zanimala ograničenja samog jezika ...

15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Da, jasno mi je to, nisam ja to ni mislio raditi (a niti neznam) nego jednostavno su me zanimala ograničenja samog jezika ...

C# je (kao i svi C jezici) programski jezik opce namjene i kao takav gotovo da nema ogranicenja. Najbolje bi ti bilo da posjetis ovaj link, pogledas materijale i razmislis kako bi to izveo u C#

http://www.mp3-tech.org/programmer/programmers.html

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 17:32 (rustweaver).
15 godina

Da ali ja još uvijek imam problema oko odluke koji jezik početi učiti kako treba (C++ ili C#), najviše me smetaju ograničenja jezika nekog ....

15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Da ali ja još uvijek imam problema oko odluke koji jezik početi učiti kako treba (C++ ili C#), najviše me smetaju ograničenja jezika nekog ....

Razlike su minimalne, ja bih na tvome mjestu birao po popularnosti (iz razloga sto ces za popularniji jezik naci vise materijala online, pa ces lakse i savladavati neke stvari).

Stvari koje C++ moze, a C# ne moze su stvari kojima se ti sigurno neces baviti tako da ih slobodno mozes ignorirati.

15 godina

A koje su to točno stvari koje C# ne može ?

15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

A morao si pitati. xD

Miksanje sa assemblijem ne ide po defaultu, i ne mozes kompajlirati u objektni kôd koji bi koristio za pisanje kernela, bootloadera i slicnih pizd****** (neka me netko ispravi ako postoji staticki C# kompajler). I tu nije C# kriv nego njegov kompajler koji radi po JIT principu, te uopce ne proizvodi konkretan kôd koji se moze izvrsavati bez cijelog runtime seta biblioteka.

Dakle nista za cime ces ti plakati :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 17:48 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Miksanje sa assemblijem ne ide po defaultu, i ne mozes kompajlirati u objektni kôd koji bi koristio za pisanje kernela, bootloadera i slicnih pizd****** (neka me netko ispravi ako postoji staticki C# kompajler). I tu nije C# kriv nego njegov kompajler koji radi po JIT principu, te uopce ne proizvodi konkretan kôd koji se moze izvrsavati bez cijelog runtime seta biblioteka.

Evo ja te ispravljam premda sam i ja otkiro tek nedavno Postbuild od Xencode-a.

Naime riječ je o softveru koji uz mogućnost kompajliranja u native kod omogućava obusfakciju i još hrpu stvari koje mogu ubrzati aplikacjiju i pomoću kojih možemo ugraditi odrećeni vid zaštite u našu aplikaciju.

Kompletan list feature-a programa možete vidjeti ovdje.

Postbuld je se prestao razvijati (ali evaluation se može preuzeti sa ovog link-a),  i sada je evoluirao u SpoonStudio.

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
NiGHT_RiDER92 kaže...

A morao si pitati. xD

Dakle nista za cime ces ti plakati :D

To nije posve točno. ASM se može koristiti kroz unmanaged DLL-ove. Također nije uopće točno ni to što govoriš za kompajliranje, jer CLR uredno kompajlira u nativni kod, a unmanaged kod moguće je i prekompilirati fiksno/statički.

17 godina
protjeran
C# Media Player pitanje

Da točno, ali u kontekstu bootloadera i karnel programiranja. Jednostavno ne bi radilo. Zato jer mu je i dalje potreban  bootstrap i .NET framework. A oni ne postoje na razini bootloadera i karnela.

Što je još gore, native kod generiran s ngen-om ne možeš kopirati na drugi stroj pa da on sad radi. Mislim da postoji na Mono platformi kompiler koji drugačije radi nego ngen. al i dalje ostaje problem bootstrapa.

LP.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Programko kaže...

Da točno, ali u kontekstu bootloadera i karnel programiranja. Jednostavno ne bi radilo. Zato jer mu je i dalje potreban  bootstrap i .NET framework. A oni ne postoje na razini bootloadera i karnela.

Što je još gore, native kod generiran s ngen-om ne možeš kopirati na drugi stroj pa da on sad radi. Mislim da postoji na Mono platformi kompiler koji drugačije radi nego ngen. al i dalje ostaje problem bootstrapa.

LP.

Ne znam zašto bi itko i pokušao ili htio programirati bootloader i kernel u C#-u? Nema potrebe jer ništa što C# nudi tu nema smisla. A i mislim da je apsolutno suvišno na ovom forumu pričati o programiranju bootloadera i kernela. Onim iznimno rijetkima koje to zanima, a još rjeđe im treba, jedino C i pada na pamet.

To je kao da napominješ da Mercedes S klase ne može voziti po pustinjskim dinama. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice