Pozdravi iz prevruće Dalmacije :P
Počeo sam se baviti c++ prije par mjeseci i sve je išlo "kao po loju" ,sve dok nisam naletio na klase.
Klase općenito razumijem ali nikako da skužim smisao protectiona nekih funkcija i varijabli.
Ako neko može to malo pojasnit bio bih zahvalan 

Retoricko pitanje, naravno.

.....bit jest nauči i shvati ali ovo me podsjeća na neke rasprave u prošlosti ,mislim da zato na ovom forumu nisu niti zaživjeli neki tutorijali o programskim jezicima(niti će zaživjeti) .Uvijek se traži greška makar bila i "dobronamjerna" .Dok recimo na policama naših knjižara ima dosta primjera "lošeg programiranja u dobrim knjigama " ,a opet su prodane i progutane iako su pregledane i odobrene od "profi" ljudi struke.Šteta,obojica ste u pravu ma koliko jedan ispravljao drugoga ,gledajući sa strane .Ponekad se pitam dali mi se isplati pisati kod koji radi i objasni problem na temelju kojeg se i shvati sve ,a taj kod nije "savršen" ....jer filter forumaša i moderatora je postao rigorozno usavršen do te mjere da se moraš paziti i gdje se točka zarez ili endl piše.Hajde da kod baš ništa ne objašnjava ili pogrešno napisan ,onda ok ali......