Savjeti - App development

poruka: 13
|
čitano: 3.509
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam viška slobodnog vremena pošto sam nezaposlen i imam relativno sređeno financijsko stanje (kako se kaze, dovoljno za zivot) pa sam jako (prilicno ozbiljno) zagrizao za ucenje jave kako bi kasnije savladao razvoj mobilnih apliakcija, i zaradio nesto. Ne nenam neke sulude planove "POSTAN MILIJUNAŠ ZA 30 DANA SA OVIM TECAJEM!!!!1111ONEONEONE" :D

Da kazem, programerskog iskustva imam vrlo malo (nešto sitno c++, basic, pascal) ali se, iako nisam neki ekspert solidno razumijem u android, i opcenito računalni software. Da ne duljim zanima me razvoj aplikacija pa molim vas ako bi mi mogli usmjeriti me na pravi put.

Mislio sam prvo savladati javu, preko ovih tutoriala 

http://thenewboston.org/tutorials.php

pa kasnije prec na android development (ova sekcija sa 200 videa)

Je li to ok? ima li netko bolji prijedlog? Knjige? Ostalo? Mislim da sam vidio i nekakve tečajeve po algebrama i slicnim, ali dosta puta je to cisti scam, bez uvrede. Vidite da sam poprilicno izgubljen u tim tutuorialima, pa pa zato trazim savjet :) Volje za vrlo studioznim radom jako imam

tako da samo trebam neke dobre upute sta raditi vise, sta manje, sta i cije savjete preskociti itd.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjeti - App development

Da ti budem iskren Bucky osoba koji vodi thenewboston mi jednostavno nije sjeo. Nije dovoljno studiozan, barem meni. Plus ima blagi red neck engleski i bode mi uši jako. Ako želiš studiozno proučit jezik odaberi neku knjigu koja ti paše i od početka pa do kraja. Zatim puno zadatka riješiti ili u tvom slučaju neki Android project jer se najbolje uči kad se riješava konkretan problem.

12 godina
neaktivan

Prodaj s ovom stranicom:

http://www.codecademy.com 

Registriras se, odaberes jezik(u ovom slucaju JAVA) i krenes.
Vodi te kroz osnovne stvari Java jezika, varijabla, funkcija, petlji..etc

Stvarno odlican pocetak s vjezbama koje trebas ispunit da bi prosao taj "course".

Mozes pratiti svoj napredak, pauzirat ili ponovit gradivo.

Toplo preporucam! 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Marineo kaže...

Prodaj s ovom stranicom:

Stvarno odlican pocetak s vjezbama koje trebas ispunit da bi prosao taj "course".

Toplo preporucam! 

Ja javu nemogu pronaći tu, izgleda da je to samo bezano za izradu web stranica. 

Ja ti preporučam thenewboston.

12 godina
neaktivan
Tawals kaže...
Marineo kaže...

Prodaj s ovom stranicom:

Toplo preporucam! 

Ja javu nemogu pronaći tu, izgleda da je to samo bezano za izradu web stranica. 

Ja ti preporučam thenewboston.

Learn-Java
Ili na pocetku rjesis onaj tutorial, pa ce ti javit da to sto si napisao je simple java program.. 

12 godina
neaktivan

hvala svima, evo bas citam jednu knjigu o marketingu aplikacija uz ovo sto ucim javu, i lik kaze da on nikad nije naucio programirati nego je unajmio programere da mu izrade aplikacije kako bi se vise mogao koncentrirati na marketing i sl. meni to bas ne drzi vodu, mislim da je dugorocno bolje nauciti programirat, no sto vi kazete? 

0 0 hvala 0
15 godina

pa ima smisla, sve ovisi što želiš raditi, i što ti bolje ide. I za marketing i za prog moraš imati određeno znanje, a sada nekim bolje stoji prodaja, nekome izrada. Ovako od oka gledano, ako imaš neki uspješni proizvod bolje je biti u koži šefa :D, a pak sa druge strane prog radi i dobiva redovito plaću, prog i boli ga k...

15 godina
odjavljen
Bubalo kaže...

hvala svima, evo bas citam jednu knjigu o marketingu aplikacija uz ovo sto ucim javu, i lik kaze da on nikad nije naucio programirati nego je unajmio programere da mu izrade aplikacije kako bi se vise mogao koncentrirati na marketing i sl. meni to bas ne drzi vodu, mislim da je dugorocno bolje nauciti programirat, no sto vi kazete? 

Ukoliko imaš dovoljno početnog kapitala i malo talenta za marketing, zašto ne? I vrhunskog project managera, naravno.

EDIT: Vidim da gravitiraš k mobile developmentu, i to za android platformu, mislim da je debeli overkill pretendirati na poziciju koja u opisu sadrži riječ marketing, pošto je u praksi najčešći slučaj da razvojni tim čini dvoje ljudi, i to najčešće developeri. Isto tako mislim da tu pretjerani marketing ne pomaže i ne čini čuda u prodaji, pošto je Google App Store ili kako se več zove dovoljan sam po sebi, a kvalitetna aplikacija dovoljan marketing sama po sebi, te će je korisnici kao takvu prepoznati, a na krajnji ishod zarade utječe broj preuzimanja iste.

O kojoj je knjizi riječ? Da bacim oko, naravno. Moj savjet, uhvati se Jave, video tutorijale izbjegavaj, inače nikada nećeš odmaknuti dalje od otklanjanja glupih sintaksnih pogrešaka, zbog male rezolucije video tutorijala {#}. Uhvati se knjige, primjera, nauči osnove, uči sistematično i sa ratumijevanjem i rezultati neće izostati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 15:20 (alankish).
12 godina
neaktivan

http://www.amazon.com/App-Empire-Make-Money-Technology/dp/111810787X

evo to je ta knjiga, iako je više za ios, al ima par dobrih ideja oko ideja (LOL) i slicnih šema sto razvijati, kuzis me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marineo kaže...

Prodaj s ovom stranicom:

Ne vidim nikakve kursove za Javu na tome sajtu, samo za Javascript, a razlika između ta dva jezika je ogromna. ;)

Follow me @k1c0
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 19:10 (k1c0).
12 godina
neaktivan

posto sam laik za iphone, necete vjerovat o androidima znam poprilicno puno, a iphone maltene ne nisam 5 puta drzao u zivotu (lol noob) sto zbog nekog hejt mentalieta, sto zbog mog open source razmisljanja opcenito sto se tice pogleda na tehnologiju, pa me zanima koja je ukratko razlika između programiranja appova za iphone/ipad/ipod i ovog sto sad se pripremamam za android sdk uceci javu? koliko sam skuzio iz ove knjige sto sam nabrzinu procitao (app marketing) apple ima neki zatvoreniji đir, i svoj poseban programski jezik ili? cemu taka politika? koliko je lakse/teze od jave?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bubalo kaže...

posto sam laik za iphone, necete vjerovat o androidima znam poprilicno puno, a iphone maltene ne nisam 5 puta drzao u zivotu (lol noob) sto zbog nekog hejt mentalieta, sto zbog mog open source razmisljanja opcenito sto se tice pogleda na tehnologiju, pa me zanima koja je ukratko razlika između programiranja appova za iphone/ipad/ipod i ovog sto sad se pripremamam za android sdk uceci javu? koliko sam skuzio iz ove knjige sto sam nabrzinu procitao (app marketing) apple ima neki zatvoreniji đir, i svoj poseban programski jezik ili? cemu taka politika? koliko je lakse/teze od jave?

Što na kraju ti želiš? Hejt mentalitet te neće daleko dovesti, posebno u development vodama, jer već sutra te može šef sa Adroida prebaciti na Objective C i kucanje aplikacija za iPhone. Razlike i previše i nema, i jedna i druga platforma imaju svoje razvojne alate, IDE i jezike. Naravno svaki jezik ima svoju sintaksu i konvencije.

12 godina
neaktivan
alankish kaže...
Bubalo kaže...

Što na kraju ti želiš? Hejt mentalitet te neće daleko dovesti, posebno u development vodama, jer već sutra te može šef sa Adroida prebaciti na Objective C i kucanje aplikacija za iPhone. Razlike i previše i nema, i jedna i druga platforma imaju svoje razvojne alate, IDE i jezike. Naravno svaki jezik ima svoju sintaksu i konvencije.

lol, naravno da necu ko neki mulac dozivotno hejtat apple (u principu svako od nas nesta preferira i pomalo hejta) samo sam napisao do sad zasto nista nisam naucio o toj platformi, pa sam pitao razlike samo :) bas zato pitam, zbog ovog sto si rekao u drugoj rečenici.

Inace zadovoljan sam kako mi napreduje ucenje jave, prosao sam pola knjige Beginning Programming with Java for Dummies i sve je super objasnjeno, stvarno se autor potrudio svaki pojam naširoko objasnit. Kad to odradim (jos kojih 200 str) lagano cu newboston preci, pa cemo vidit dalje. Eclipse je stvarno zakon

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 10:42 (Bubalo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice