Koliko sam shvatio za razvoj iOS aplikacija i igrica treba imati Apple-ov program koji radi samo na OS X.
Vidio sam da je moguće staviti OS X na PC, pa me zanima može li se onda skinuti i taj program u kojem se programiraju aplikacije za iOS?
Koliko sam shvatio za razvoj iOS aplikacija i igrica treba imati Apple-ov program koji radi samo na OS X.
Vidio sam da je moguće staviti OS X na PC, pa me zanima može li se onda skinuti i taj program u kojem se programiraju aplikacije za iOS?
Na razvoj i primjenu iOS aplikacija, preporučam MAC računalo (dosta skupo, zavisi kakvo i gdje).
- iskreno nisam još nikada bio upućen u izradu aplikacija za iOS sustave, odnosno ne na računalu s Windows OS-om
ako imaš relativno moderno x86 64 bitno PC računalo (ne starije od 5 godina) i podržanu grafičku, uvijek možeš ić na hackintosh (vidi http://www.tonymacx86.com/home.php). Macovi su jako skupi (u HR), ali ako hoćeš mac za malu lovu, nađi ili polovni (do 2 god. star) ili kupi Mac Mini.
Sva ova komercijalna multiplatform rješenja su CAAS (compiler as a service), gdje se zapravo kod napisan na ne-Mac računalu kompajlira na Mac računalima u oblaku.