Razlike iOS i androida

poruka: 242
|
čitano: 52.427
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Razlike iOS i androida

Samo da nešto zaključimo.

To što iPhone nema (tj. ima, ali je zaključan) BT je nedostatak, međutim nedostatak samo da ga se hateri mogu uhvatiti i ocrniti iOS.

Ljudi, budimo realni, tko još koristi BT? (još jednom ponavljam, nedostatak je i to sigurno).

iOS ima (puno) nedostataka, zar Android nema?-pustite se pustih priča, kupite/favorizirajte ono što vam se sviđa, a korisnike iPhonea pustite na miru.

Danny, savjet- ne upuštaj se u ove rasprave jer među ljudima vlada nevjerojatna mržnja (možda i zavist?) prema iPhoneu tako da nema smisla raspravljati.

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:39 (kingmedo).
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Razlike iOS i androida

Kolko put to treba ponoviti. iPhone IMA bluetooth i moze se koristiti za prijenos podataka uz iBlueNova aplikaciju.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
N3N0 kaže...
woodgamesfx kaže...

Prije svega mislim da je razočaravajuće da recimo ova tema nema komentara : http://www.bug.hr/forum/board/vijesti-by-forumasi/105.aspx?sort=act , i da ovdje velika večina piše na nivou djece, a vjeruem da ista ta večina već ima zasigurno ozbiljnije godine i usko tome njihov nivo razmišljanja i domet bi prema svakoj prilici trebao bit nešto viši od ovako pragmatičnih "problema" što je ponižavajuće.

Napisao sam par redaka prije da zbilja ne razumijem kome će koristiti ovo sve skupa u domeni "Programiranje za mobilne platforme" vjerujuć da će članovi skrenut s razine i domene rasprave, ali iz prikazanog sadržaja razgovor se je nastavio još žustrije u smjeru banalnog blamiranja .

Slažem se, a i iskreno ne zanima me kakve su razlike između iOS i Android. Koristim Android, iOS nisam probao i neću se miješat.

Razlike Android - iOS

Android : Linux - Java baziran OS, otvoreng koda , razvijan od strane Googla. Programe pišeš u programskom jeziku Java i/ili C++. Android je moguće izvršavati na mnoštvu uređaja, različitih proizvođaća, zmaći od Nexus One , do Samsunga, Motorole, HTC-a itd....Naravno uz mnoštvo uređaja postoji i velik broj verzija OS-a, znaći od verzije 1.5 - 2.1 je najveći broj pisanih aplikacija, programskih primjera itd.... Pošto nisam ekspert za Android, molim neka me netko ispravi i nadopuni u ovom djelu. Dalje što se tiće samog razvoja i razvojnog sučelja , sam princip je vrlo jednostavan, besplatno skinete sve potrebne resurse , popis svih nađete na stranici developer.android i krenete od Hello World primjera.Ljibiteljima i developerima koji su se več upoznali s Javom u smislu MIDP, MIDP2 sam prelazak na Adroid će bit lagan, dok recimo iOS ili WM developerima taj tranzicijski proces će ipak zahtjevat učenje Jave.

iOS : OS izveden od MacOSX -a , zatvorenog koda, razvijan od strane Apple-a. Programi se pišu u programskom jeziku Objective C i/ili C++. iOS se izvršava samo na Apple uređajima , do verzije 4.0 bi je zvan još i iPhone OS, od 4.0 dobio je naziv iOS zbog lakšeg objedinjavanja. Danas podržani iOS uređaji su iPod touch, iPad i iPhone. Naravno kao i kod Androida postoje određene razlike između generacija uređaja, pošto je ovdje u pitanju samo jedan proizvođać uređaja onda su stvari malo kristalnije jasne , ali opet postoje neka ograničenja i razlike. Razvoj aplikacija se vrši u programskom paketu zvanom XCode, koji možete besplatno skinuti sa Apple-ove stranice developer.apple , prethodno je potrebno izvršiti registraciju.

Neke važnije stvari koje ovdje treba napomenuti jest to da recimo ako odlučite raditi aplikacije za daljnu distribuciju, onda će vas to koštat ekstra novaca , tako taj proces u Android sferi košta 25$, dok za iOS plaćeate 100$ periodički svake godine.Aplikacije za iOS možete razvijati samo na MacOSX platformi, dok razvoj za Android možete 5raditi gotovo na bilo ćemu, što je u svakom slučaju prednost, recimo kada su u pitanju prilike kod nas, jer ipak je još uvijek Mac računalo dosta skuplje od srednje klase PC-a koji će vas u smislu razvoja za Android sasvim solidno opsluživat.

Naravno i za iOS i za Android postoje kroskompajleri , znaći alati koji vam omogučuju razvoj aplikacija ne vezano uz nativni jezik, obično su takovi sustavi dosta skupi, ali ako uzmete u obzir vrijeme i cjenu rada koji biste uložili u učenje nekog jezika , recimo ako niste vični Javi, ili opet s druge strane neda vam se učiti low level API svakog jezika samo da biste iscrtali kontrole na formi neke aplikacije onda se korištenje ovakovih alata pokazuije kao mudra investicija. Naravno postoje priće da kroskompajlirane aplikacije rade sporije od nativno pisanih, to u svakom slučaju ne mora bit točno.

Inače Android je razvijala istoimena firma dok ih nije kupio Google

16 godina
kingmedo kaže...

To što iPhone nema (tj. ima, ali je zaključan) BT je nedostatak, međutim nedostatak samo da ga se hateri mogu uhvatiti i ocrniti iOS.

Ljudi, budimo realni, tko još koristi BT? (još jednom ponavljam, nedostatak je i to sigurno).

iOS ima (puno) nedostataka, zar Android nema?-pustite se pustih priča, kupite/favorizirajte ono što vam se sviđa, a korisnike iPhonea pustite na miru.

Danny, savjet- ne upuštaj se u ove rasprave jer među ljudima vlada nevjerojatna mržnja (možda i zavist?) prema iPhoneu tako da nema smisla raspravljati.

Potpuno ispravno.....

To što na iPhone treba instalirati iBluenova je nedostatak...

A to što Desire treba rootat, stavljat custom ROM i napraviti teži postupak izrade particije na SD kartici da bi se dobilo više od 50MB interne memorije, to nije ništa???

Svi imaju neke prednosti i neke mane.

I rather like the restless nights
15 godina
odjavljen
Bladepu kaže...

Potpuno ispravno.....

A to što Desire treba rootat, stavljat custom ROM i napraviti teži postupak izrade particije na SD kartici da bi se dobilo više od 50MB interne memorije, to nije ništa???

Rekoh, oba imaju nedostatke, na nama korisnicima je da prosudimo što nam je bolje, tj. što nam više odgovara.

Ovdje se ne može voditi kvalitetna rasprava jer nije dovoljno ljudi objektivno. Preočito je favoriziranje.

...
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
kingmedo kaže...

Potpuno ispravno.....

Jest, ali ima i alternative za Desire - Desire HD, Galaxy S itd.

I X10! :)

[=XII=] {_.:BRUNO:._}
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 0:50 (Šef).
17 godina
neaktivan

X10i ;)

:)
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

*pours gasoline*

*moves away*

*yells* - "Ajfon je najbolji telefoncic na svijetu, sve ostalo je bijedna kopija"

*has fun*

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Linux je 1337.

Windows je za gamere.

Mac je gay.

IOS je za umjetnike, glumce i glumice i ljude koji generalno nemaju pojma sta zele, zato Steve Jobs zna za njih.

Android je za ljude koji vole malo procackat, i generalno znaju sta hoce od svog telefona. Zato dobiju sve odjednom i koriste ono sto im treba. A za IOS, svi znamo da ce nesto novo i revolucionarno doci u sljedecoj verziji ;) Primjer 3g i MMS anyone ? 

kolko ja vidim ti si ovdje sve to skupa zajedno, i linux i win i mac ios,,kak ti lik nekužiš da će svatko kupovati onako kak ti kažeš da je bolje??? ili možda imaš kakav ugovor sa droidima iz star warsa??? i stvarno ti misliš da ljudi moraju u samu srž svakog OS-a znati, te da bi ga samo zbog toga kupili, stvore znaj da su ljudi čekići i da njih boli ona stvar kolko će njihov novi mobiltel imati aplikacija 10 milijuna ili 20, te znaj da će kupiti onaj telefon koji je i prijatelj kupio il koji ti je tata izabrao jer nema novaca za drugi, a onaj koji si kupuje sam gleda da telefon ima dobru sliku i velik ekran i da može na fejs :S (95 od 100 korisnika)

a svi vi koji uveličavate jabuku il droida znajte samo da su ih radili veliki profesionalci, i ako su nešta napravili dobro ili loše sigurno nije stvar zabune, nego vjerojatno stvar profita ili taktike..

a ako se meni više sviđa IOS onda ću njega i uzeti, bez obzira kakve ikone ima,,,i uopće nema nikakve veze da IOS korisnici nemaju pojma što žele i gledaj malo realnu stranu- ako vole jednostavnost za korištenje uređaja ona će uzet IOS--ovi drugi koji žele nešto sasvim drugačije i posebnije uzet će android (de mi reci šta bi ti kad bi se android krenuo proizvoditi na iPhone-u?????)...a meni se čini da ti nisi protiv IOS-a, nego protiv iphone-a,, i sigurno bi ti IOS bio savršen kad bi izašao na HTC HD-u il već kak se zove nije ni bitno,,jer je danas glupo vidjet da svi imaju iphone u rukama

kupujem novije naslove...origigi naravno :D
15 godina
neaktivan
logic kaže...
neko je pitao ko normalan gleda filmove na mobu. Evo ja. Na 4" ekranu to izgleda odlicno. Na 3,5 vjerovatno manje odlivno. Dzaba ti retina kad je mali ekran. I kakvu korist imas od stakla i metala? Osim kur***a.

šta ti imaš 2,5" komp ekran da na njega negledaš filmove, ili mama viče:"stišaj to" kad nabiješ zvučnike??? ili si trgovački putnik da nisi nikada kod kuće...

sve u svemu malo ću više nabiti glavu prema mobitelu ako je manji ekran nego ako je veći.....loooooooooool

15 godina
neaktivan
logic kaže...
tnakir kaže...

Meni je za filmove malo i 42'', a kamoli 4'' :)

Logic se zadovoljava malim :) (sala mala frend...)

Ajd klinjo sta ti znas ;)

jpelko2 kaže...
logic kaže...
neko je pitao ko normalan gleda filmove na mobu. Evo ja. Na 4" ekranu to izgleda odlicno. Na 3,5 vjerovatno manje odlivno. Dzaba ti retina kad je mali ekran. I kakvu korist imas od stakla i metala? Osim kur***a.

Kakve veze ima tu od čega je napravljen iphone?Ti stvarno pretjeruješ u vezi Iosa daj ako ti se ne sviđa onda netrebaš gledat ovakve teme i stalno komentirat od appleu.

U vezi filmova ja ih samo u  slučaju nužde gledam,uglavnom gledam spotove  ili kratke serije filmove jako rijetko ali to odlično izgleda s retinom ali je premali ekran.

Naravno da ih gledam u nuzdi ;)

Naravno da niko ne gleda filmove na mobu iz gusta ;)

Ja recimo kad sam u gostima pa ranije idem spavati. TO i ja kazem. Steta sto je 3,5". Da je 4" i vise bio bi bez konkurencije. Dzaba mu reza kad je mali ekran. To se ne primijeti. Ljudsko oko ima granicu i kad prijedjes tu granicu vise je nebitno jer ionakoto poboljsanje ne vidis.

Kill Frenzy kaže...

još nešto bi htjeo dodati.

Ni sam nisam obožavatelj applea(ipad glupost bar za mene) ali iphone sam uzeo zato što kad mi je došao u ruke ostao sam paf. I kada sam uzeo telefon naravno da su svi komentirali da sam ga uzeo da se hvalim blablabla ali zanimljivo je kada smo negdje na okupu(cuga i to) moj telefon samo kruži i svi nešto gledaju,drmaju i čude se kako to sve super radi,super izgleda,kakvih sve super aplikacija ima itd itd. Onda ga počnu čvrkat da vide oće puknut ta jadna retina pa ga stišću da vide oće izgubit signal i zamislite ništa od toga se ne događa,osim  jedne male stvari.Dvojica frendova su već uzela četvorku iako su prije pljuvala po njemu.Zašto su pljuvali? Pa zato što su i drugi to radili.

Puno ljudi mrzi iphone( iako ne kontam kako možeš MRZIT TELEFON) a i puno ga voli samo zato što je to iphone.Dakle i jedni i drugi pretjeruju

Naravo da je to odlican mob. Ja licno to ne sporim. Samo ovi sto ga kuju u zvijezde me povuku za jezik. Steta sto nema 4" ekran i da maknu glupa ogranicenja to bi bio TOP telefon. Ovako je samo u vrhu ali nista vise od toga.

gospodine kolku vi dioptriju nosite? ili nikada niste imali priliku usporediti IP4 sa..........bilo kojim drugim, samim time nije bitna ni rezza ni veličina ekrana, niti je uopće bitan popularni JOJOFON, al moram priznat da žestinu i kvalitetu boja nisam vidio ni na jednom drugom mobitelu

17 godina
moderator
koca3535 kaže...

gospodine kolku vi dioptriju nosite? ili nikada niste imali priliku usporediti IP4 sa..........bilo kojim drugim, samim time nije bitna ni rezza ni veličina ekrana, niti je uopće bitan popularni JOJOFON, al moram priznat da žestinu i kvalitetu boja nisam vidio ni na jednom drugom mobitelu

Ekran iPhonea 4 je takav kakav je (izvrstan, vrlo vjerojatno trenutno najbolji ekran na ikojem mobitelu) primarno zato jer se radi o IPS ekranu, a ne TN kao kod većine ostalih ili AMOLED-u kao kod recimo HTC Desirea. Rezolucija samo još doprinosi dojmu kvalitete. Ista je stvar i s monitorima - praktički bilo koji IPS monitor je bolji praktički od bilo kojeg TN monitora - jednostavno IPS matrice su svojim karakteristikama superiorne TN matricama.

17 godina
neaktivan
koca3535 kaže...
logic kaže...

šta ti imaš 2,5" komp ekran da na njega negledaš filmove, ili mama viče:"stišaj to" kad nabiješ zvučnike??? ili si trgovački putnik da nisi nikada kod kuće...

sve u svemu malo ću više nabiti glavu prema mobitelu ako je manji ekran nego ako je veći.....loooooooooool

Gledam rijetko ali gledam. Ti hoces reci da je bolje manji nego veci? Fenomenalno.

mbaksa kaže...
koca3535 kaže...

Ekran iPhonea 4 je takav kakav je (izvrstan, vrlo vjerojatno trenutno najbolji ekran na ikojem mobitelu) primarno zato jer se radi o IPS ekranu, a ne TN kao kod većine ostalih ili AMOLED-u kao kod recimo HTC Desirea. Rezolucija samo još doprinosi dojmu kvalitete. Ista je stvar i s monitorima - praktički bilo koji IPS monitor je bolji praktički od bilo kojeg TN monitora - jednostavno IPS matrice su svojim karakteristikama superiorne TN matricama.

Odlican je ne poricem ali je to ipak prevelika reza za tako malen ekran. Ja pixele ne vidim ni na 4" sa 854x480.

16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida
Koca3535

Daj se prvo nauci citirati kako treba ili nemoj uopce citirati. Stil pisanja ti je grozan, ja se nisam ni trudio citati sve jer je nerazumljivo...
[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Odlican je ne poricem ali je to ipak prevelika reza za tako malen ekran. Ja pixele ne vidim ni na 4" sa 854x480.

Iskreno i ja bi volio, na svom ajfonu, imati ekran veličine onoga na X10, skoro centimetar je viši.

Zašto non stop naglašavaš premali ekran za tu rezoluciju na ajfonu? To ne može biti mana, nikako. Ako smo objektivni.

Kakve veze ima što ne vidiš pixele ni na 854x480? Kakvu to razliku čini?

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 8:49 (Danny_HR).
14 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Na iphoneu4 i Desireu HD se vidi razlika u korist Iphonea,ali to HD iskompenzira vecim ekranom,tako da je dojam bolji.

Ali opet,iOS mi je definitivno vece iskoristljivosti,ne znam,ali s HDom nikak do kraja ga sredit,uvijek fali nekaj,a iOS je vec out of box brutalan i samo gomilas aplikacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
logic kaže...

Iskreno i ja bi volio, na svom ajfonu, imati ekran veličine onoga na X10, skoro centimetar je viši.

Zašto non stop naglašavaš premali ekran za tu rezoluciju na ajfonu? To ne može biti mana, nikako. Ako smo objektivni.

Naglasaam ne zato sto je los. Dapace. Vec zato sto apple istice veliku rezu a ja kazem da je ona maltene besmislena na tako malom ekranu. Jednostavno ako oko ne vidi pojedinacni pixel svako daljenje smanjivanje i nema neku veliku prednost. Ljepsa je slika ali nije to toliko bitno. Ipak je to mob. Ajd da to uporedim sa rezom na monitoru. Niko normalan nece na 19" stavljati full hd rezu jer to jednostavno nema smisla. O tome pricam.

Poslije ovog moba i njegovo ekrana nema fu...g sanse da ikad uzmem manji pa makar to i retina bila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 20:10 (logic).
15 godina
neaktivan
superAmoled je najbolji ekran (tehnologija)
tko je vidio zna, to je druga razina, al samsung ima patent...
The quieter you become, the more you are able to hear
16 godina
Nema najboljeg, to je stvar ukusa. Super amoled ima najveci kontrast ali je slika mutna. Lcd ima ostriju sliku.
15 godina
neaktivan
da, ali mi nekako prirodnije izgleda, kada imas istu sliku na s-amoled ekranu i na iphoneu 4 meni bolje izgleda na samsungu...
The quieter you become, the more you are able to hear
16 godina

Meni na iphoneu prirodnije izgleda.

Ja osobno nisam nikad vidio onako crvene jagode kao što su na samsungovom ekranu. Izgledaju kao nacrtane.

15 godina
neaktivan

et ja se ispričavam svim čitateljima foruma..neću više citirati..usput duže vremena čitam sa bug-ovog foruma, ali nikada nisam ništa komentirao tak da sam krivo citirao.. usput moje mišljenje da se apple malo PREzatvoren sustav naspram Androida, pri tome da IP4 je ok uređaj samo da ima android. opet kažem da je ispričavam svima koji su se uvrijedili mojim postom... :(

15 godina
odjavljen
Razlike iOS i androida

Probao sam preletiti preko ove teme i ukratko uhvatiti štogod pametno, Bogami teško, jako teško. Tolko flamanja i neargumentiranog razgovora da je to smješno.

Glavna prednost Android-a nad iOS-om je u otvorenosti platformi. Zbog toga i njegovog približavanja kvalitetom iOS-u na kraju iOS će pasti. Možda će Apple i dalje imati u nečemu bržu platformu jer hej, appleovci mogu otvorit free source kod i copy pastati a obrnuto sa strane Android developera legalno ne ide, ali Android praktično sve proizvođačima mobitela servira za đabe, da bi radio aplikacije za Android ne trebaš ništa novaca dati, za iOS trebaš minimalno 100 dolara godišnje dati. U svakom pogledu Android uređaji su Best Buy klasa, to što kod nas možeš kupiti za sitne novce jer ti netko plaća ogromnu pretplatu ili preko firme su specifične situacije.

To je što se tiče činjeničnog stanja, što se mene osobno tiče, iphone je za retardirane (nhf), odnosno korektnije rečeno, za ekipu koja nezna što želi i da ima sve servirano na jednom mjestu (ona glavna šema da imaš brdo aplikacija na ekranu). Problem je što mnogi ovdje sve vide, ako mogu nabaviti ilegalno, kao da mogu i legalno, odnosno uzimaju to zdravo za gotovo.  Po ovome što sam na netu vidio, jailbreak nije legalan, neznam za root na Android uređajima, ali root u biti nije potreban, većinu stvari imaš dostupno. Ove sve priče, ne treba ti BT, ne treba ti Flash i slično, ok, ne treba ti, ali mi daj mogućnost da ga koristim, a ne maknut ga i vratiti nakon nekog vremena i prodavat foru da je to nešto novo i revolucionarno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Razlike iOS i androida
Jailbreak i root nisu ilegalni, ali se gubi garancija.
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Daj mi malo objasni tu tvrdnju.Kažeš da se gubi garancija,a zapravo jedino što si napravio je petlja po softweru.Ako se dobro sječam svaki softwer ima mogučnost vračanja na tvorničke postavke,tj samo vratiš natrag na mobitel staru ne rootanu i ne jailbreakanu verziju softwera i ti imaš garanciju natrag.Dakle ni u jednom trenutku nisi izgubio garanciju.Ili sam ja glup pa ne shvačam.

Cogito Ergo Sum
16 godina

U pravu si. Kad vratiš original software imaš nazad garanciju, jer teško da će u servisu skužit da je nešto dirano.

16 godina
neaktivan
Apocalypso kaže...
Šef kaže...

Daj mi malo objasni tu tvrdnju.Kažeš da se gubi garancija,a zapravo jedino što si napravio je petlja po softweru.Ako se dobro sječam svaki softwer ima mogučnost vračanja na tvorničke postavke,tj samo vratiš natrag na mobitel staru ne rootanu i ne jailbreakanu verziju softwera i ti imaš garanciju natrag.Dakle ni u jednom trenutku nisi izgubio garanciju.Ili sam ja glup pa ne shvačam.

Oprosti, ja sam zaboravio napisati još jednu liniju teksta.

Dakle, rootanjem i jailbreakom se gubi garancija, i ako takav uređaj date njima na servis vrlo lako je moguće da neće priznat garanciju. Ali ako se unroota ili un-jailbreaka, onda je valjda nemoguće da oni vide da ste ikad rootali ili jailbreakali... {#} 

Tako da garancija ostaje.

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
odjavljen
Šef kaže...

Malo sam proguglao, čini se da se u Americi dopustili takvo ponašanje iako sam Apple se protivi tome. No to je i poanta moga posta, njihovo elitiziranje i zatvorenost ih košta.

15 godina
neaktivan
logic kaže...
Danny_HR kaže...
logic kaže...

Naglasaam ne zato sto je los. Dapace. Vec zato sto apple istice veliku rezu a ja kazem da je ona maltene besmislena na tako malom ekranu. Jednostavno ako oko ne vidi pojedinacni pixel svako daljenje smanjivanje i nema neku veliku prednost. Ljepsa je slika ali nije to toliko bitno. Ipak je to mob. Ajd da to uporedim sa rezom na monitoru. Niko normalan nece na 19" stavljati full hd rezu jer to jednostavno nema smisla. O tome pricam.

Poslije ovog moba i njegovo ekrana nema fu...g sanse da ikad uzmem manji pa makar to i retina bila.

Slažem se sa ,logicom, mogli su staviti veću rezu od prijašnjih 480x320, recimo na 720x 480 , sve bi bilo odlično i dalje , a performanse bi bile kud i kamo veće. 

Profesor Jakov kaže...

Probao sam preletiti preko ove teme i ukratko uhvatiti štogod pametno, Bogami teško, jako teško. Tolko flamanja i neargumentiranog razgovora da je to smješno.

Glavna prednost Android-a nad iOS-om je u otvorenosti platformi. Zbog toga i njegovog približavanja kvalitetom iOS-u na kraju iOS će pasti. Možda će Apple i dalje imati u nečemu bržu platformu jer hej, appleovci mogu otvorit free source kod i copy pastati a obrnuto sa strane Android developera legalno ne ide, ali Android praktično sve proizvođačima mobitela servira za đabe, da bi radio aplikacije za Android ne trebaš ništa novaca dati, za iOS trebaš minimalno 100 dolara godišnje dati. U svakom pogledu Android uređaji su Best Buy klasa, to što kod nas možeš kupiti za sitne novce jer ti netko plaća ogromnu pretplatu ili preko firme su specifične situacije.

To je što se tiče činjeničnog stanja, što se mene osobno tiče, iphone je za retardirane (nhf), odnosno korektnije rečeno, za ekipu koja nezna što želi i da ima sve servirano na jednom mjestu (ona glavna šema da imaš brdo aplikacija na ekranu). Problem je što mnogi ovdje sve vide, ako mogu nabaviti ilegalno, kao da mogu i legalno, odnosno uzimaju to zdravo za gotovo.  Po ovome što sam na netu vidio, jailbreak nije legalan, neznam za root na Android uređajima, ali root u biti nije potreban, većinu stvari imaš dostupno. Ove sve priče, ne treba ti BT, ne treba ti Flash i slično, ok, ne treba ti, ali mi daj mogućnost da ga koristim, a ne maknut ga i vratiti nakon nekog vremena i prodavat foru da je to nešto novo i revolucionarno.

S ovim gore se manje više slažem, ali ovdje dole si pretjerao, jer ne možeš reć da je netko retardiran samo zato što želi da mu mobitel radi što jednostavnije, s ćime se slažem kod ovoga je to da bi trebalo otkljućavanje bit posve legalno, znaći bez gubljenja garancije isl. , pa tko želi neka si radi otljućavanje. 

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
Profesor Jakov kaže...

Najveći problem tvog posta je što je baš onakav kakvim si opisao temi. Teško je uhvatiti štogod pametno u njemu.

Pogrešan je na toliko različitih nivoa da ne mogu sad sve opisati.

Ono što ti smatraš glavnom prednošću Androida zapravo je glavna prednost iOs-a. Zatvorenost te platforme garantira ti funkcionalnu, ispravnu i kvalitetnu platformu, maksimalno brzu i maksimalno pošteđenu smeća koje ne radi ili radi polovično. Sve one priče o korisnicima koji su najbolji filtar kvalitete zaboravi, to je glupost. Ja kao korisnik ne želim biti filtar, želim dobiti proizvod koji radi, kojem ja ne moram biti QA, jer to netko odradi umjesto mene.

A da ne pričam o developerima, koji mahom sa Androida prelaze na razvoj aplikacija za iOs, jer je lakše, uređenije, isplativije na kraju krajeva.

Pitaj nekoga tko radi aplikacije za telefone, pa nek ti sam kaže.

Cijene iPhonea smo već prožvakali nekoliko puta. Aparat je u slobodnoj prodaji preskup, to stoji. Međutim ja ne poznajem nikoga dovoljno ludog da bi ga kupio u slobodnoj prodaji. U oglasnicima je jeftiniji od lošijih uređaja, a na pretplatu je drastično jeftiniji od konkurencije, čak i na manjim tarifama.

Dalje, naravno da želim sve servirano na mjestu - mislim kakav je to komentar - pa nije li poanta da ti je ponuđeno sve što ti treba, na najlakši mogući način?

A ovim komentarom da je ajfon za retardirane i za one koji nemaju pojma što žele zapravo si samo svoje mišljenje sveo na marginu relevantnosti.

Jailbreak na iPhoneu nije potreban, ništa više ni ništa manje nego root na Androidu, tako da su svi komentari koji raspravu vode u tom smjeru pogrešni. Osobno imam ajfon koji nisam jailbreakao, a iskreno ne znam nikoga osobno tko ga jest jailbreakao. I pazi, svima radi sve što bi trebao. Dakle, još jednom, jailbreak na iPhoneu nije potreban, ništa više ni ništa manje nego root na Androidu!

Profesor Jakov kaže...

Pročitaj ovaj svoj citat, razmisli o njemu i onda pročitaj svoj post do kraja.

Flejmanje i neargumentiran razgovor, od prve do zanje riječi.

woodgamesfx kaže...
S ovim gore se manje više slažem, ali ovdje dole si pretjerao, jer ne možeš reć da je netko retardiran samo zato što želi da mu mobitel radi što jednostavnije, s ćime se slažem kod ovoga je to da bi trebalo otkljućavanje bit posve legalno, znaći bez gubljenja garancije isl. , pa tko želi neka si radi otljućavanje.

I rootanjem/otključavanjem Androida gubiš garanciju.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 8:44 (Danny_HR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice