Odustajem iz razloga jer nemam vremena izmisljat stvari koji iPhone moze a androdid ne jer imam dosta toga za uciti, a sad mi ti napisi 3 stvari koje iphone nemoze a android moze.
Razlike iOS i androida
- poruka: 242
- |
- čitano: 52.449
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jos mi nije jasan mazohizam gledanja filmova na mobitelu :)
HAHAHAHA.Pa normalno kad nepostoji stvar kaj moze iphone ,a android nemre.

A daj ne se*i. Gledas filmove na mobitelu!? Nisan ti vise prijatelj!
Mislim da moram ponoviti pitanje. Tko NORMALANNADGLASENO gleda flimove na mobitelu?
- Ček,zašto bih skidao film ako već imaš sve na kompu.
- Za ipod player na iphonu se mora prebacit film u mp4 to traje oko 20minuta(tu je važna jačina kompa)
- ali imaš dosta bolju sliku od konkurencije i tilove
- html5 jer je to budučnost.
- što će ti flash na malim ekranima koji uopće nije optimiziran za dodir,90% reklama,sve šteka kad surfaš
- lošiji materijal i izrada i dizajn
ti stvarno nisi pročitao cijeli post rekao sam da se može s ipodom ali postoji gomila aplikacija za tu namjenu koja imaju divx/avi/hd podršku i tvoje ljubljene titlove.
"Imaš gomilu aplikacija na appstoreu i cydii playera koji ti puštaju divx/avi/mkv i hd sasvim dobro čak i na 3g.Evo nekoliko vlc player samo skineš player i onda pomoću opcije file sharing to je kao drag n drop u itunesu sve si filmove prebaciš i titlove možeš prebacit i free je aplikacija ima ih još ali s malo drugačijim sučeljem možeš preko neta stavljat filmove,imaš sve tipove titlova gomilu opcija..
Cinexplayer,Oplayer itd.
Imaš i YXplayer s kojim možeš stremat televizijske kanale i dosta opcija.
Isto tako kada ideš na neku xxx stranicu ima moblinu stranicu i sve radi ok stremanje evo napisao sam xxx u google i u prvim pet svi imaju moblne stranice s podrškom za html5 jer je to budučnost."
TI bih neki film na mobu na androidu skidao dva sta i onda gledao?Lol
Pa sva baterija prođe za dva sata i meni mob nije leeching(skidačka) sprava.
Za flash-
Isto tak na iphonu imaš gomilu načina da bih omogučio flash.
Ovako imaš youtube player i svi skoro videi na netu se playaju preko njega imaš dosta veliku html5 podršku za sve stranice koje su popularnije tipa new york times,razni američki spor portali i gomilu aplikacija tipa dnevnik,rtl,večenji,24 sata koji imaju opciju za video tako da možeš gledat video u vijestima.
Idemo dalje možeš pomoću ovog tweaka netraba biti jb iphone gledat razne portal tipa vimeo,megavideo i google video je isto html5.
Imaš ako jb iphone imaš frash sve videe pušta ima flash on demand.
Imaš skyfire koji ti isto sve videe prebaci u svoj format i onda ih pušta isprobano na gamereport,dnevnik.hr,večenji puna stranica.
To sam sve isprobao i onda sam se zapitao a što će ti flash na malim ekranima koji uopće nije optimiziran za dodir,90% reklama,sve šteka kad surfaš.
Svi ti se prebacuju na htlm5 čak i bug ima nekoliko html5 reklama.
Gledao sam filmove na n95 i kad se zabuljiš u film i zabraviš na čemu ga gledaš. Hoću reći da n95 ima kud i kamo manji ekran od iphona i nije bio problem gledat film .Naravno gledaš film na mobu kad nemaš drugog izbora,negledaš ga doma.
" Dzaba ti retina"- ljubomorne duše mogu da nam ...
Meni je za filmove malo i 42'', a kamoli 4'' :)
Logic se zadovoljava malim :) (sala mala frend...)
Kakve veze ima tu od čega je napravljen iphone?Ti stvarno pretjeruješ u vezi Iosa daj ako ti se ne sviđa onda netrebaš gledat ovakve teme i stalno komentirat od appleu.
U vezi filmova ja ih samo u slučaju nužde gledam,uglavnom gledam spotove ili kratke serije filmove jako rijetko ali to odlično izgleda s retinom ali je premali ekran.
još nešto bi htjeo dodati.
Ni sam nisam obožavatelj applea(ipad glupost bar za mene) ali iphone sam uzeo zato što kad mi je došao u ruke ostao sam paf. I kada sam uzeo telefon naravno da su svi komentirali da sam ga uzeo da se hvalim blablabla ali zanimljivo je kada smo negdje na okupu(cuga i to) moj telefon samo kruži i svi nešto gledaju,drmaju i čude se kako to sve super radi,super izgleda,kakvih sve super aplikacija ima itd itd. Onda ga počnu čvrkat da vide oće puknut ta jadna retina pa ga stišću da vide oće izgubit signal i zamislite ništa od toga se ne događa,osim jedne male stvari.Dvojica frendova su već uzela četvorku iako su prije pljuvala po njemu.Zašto su pljuvali? Pa zato što su i drugi to radili.
Puno ljudi mrzi iphone( iako ne kontam kako možeš MRZIT TELEFON) a i puno ga voli samo zato što je to iphone.Dakle i jedni i drugi pretjeruju
Svi ti twikovi ,nastimavanja i komplikacije,na androidu dobis sve out of the box free. Surfanje netom je predobro iskustvo sa default browserom.I najbitnije od svega NAJBRZE OCITA STRANICU!!!!BILO KOJU!!!!DOKAZANO 1000 puta.
Meni je za filmove malo i 42'', a kamoli 4'' :)
Logic se zadovoljava malim :) (sala mala frend...)
Ajd klinjo sta ti znas ;)
Kakve veze ima tu od čega je napravljen iphone?Ti stvarno pretjeruješ u vezi Iosa daj ako ti se ne sviđa onda netrebaš gledat ovakve teme i stalno komentirat od appleu.
U vezi filmova ja ih samo u slučaju nužde gledam,uglavnom gledam spotove ili kratke serije filmove jako rijetko ali to odlično izgleda s retinom ali je premali ekran.
Naravno da ih gledam u nuzdi ;)
Naravno da niko ne gleda filmove na mobu iz gusta ;)
Ja recimo kad sam u gostima pa ranije idem spavati. TO i ja kazem. Steta sto je 3,5". Da je 4" i vise bio bi bez konkurencije. Dzaba mu reza kad je mali ekran. To se ne primijeti. Ljudsko oko ima granicu i kad prijedjes tu granicu vise je nebitno jer ionakoto poboljsanje ne vidis.
Ni sam nisam obožavatelj applea(ipad glupost bar za mene) ali iphone sam uzeo zato što kad mi je došao u ruke ostao sam paf. I kada sam uzeo telefon naravno da su svi komentirali da sam ga uzeo da se hvalim blablabla ali zanimljivo je kada smo negdje na okupu(cuga i to) moj telefon samo kruži i svi nešto gledaju,drmaju i čude se kako to sve super radi,super izgleda,kakvih sve super aplikacija ima itd itd. Onda ga počnu čvrkat da vide oće puknut ta jadna retina pa ga stišću da vide oće izgubit signal i zamislite ništa od toga se ne događa,osim jedne male stvari.Dvojica frendova su već uzela četvorku iako su prije pljuvala po njemu.Zašto su pljuvali? Pa zato što su i drugi to radili.
Puno ljudi mrzi iphone( iako ne kontam kako možeš MRZIT TELEFON) a i puno ga voli samo zato što je to iphone.Dakle i jedni i drugi pretjeruju
Naravo da je to odlican mob. Ja licno to ne sporim. Samo ovi sto ga kuju u zvijezde me povuku za jezik. Steta sto nema 4" ekran i da maknu glupa ogranicenja to bi bio TOP telefon. Ovako je samo u vrhu ali nista vise od toga.
Svi ti twikovi ,nastimavanja i komplikacije,na androidu dobis sve out of the box free. Surfanje netom je predobro iskustvo sa default browserom.I najbitnije od svega NAJBRZE OCITA STRANICU!!!!BILO KOJU!!!!DOKAZANO 1000 puta.
Lol, na androidu bas ima tih nastimavanja cega nema na iPhoneu.Ako je tebi androit OOTB onda neznam sto ti je iPhone.
Ljudi koji hoće imat stvari po defalutu kupuju 3310.
Ljudi koji kupuju iphone 4 ili neki htc prčkaju po telefonu, "igraju" se s njim tj probavaju mnoštvo aplikacija jer im je to gušt,kao i meni.Ne kažem svi ali većina. Tako da mislim da je instaliranje jednog BRŽEG browsera poput vannila sufr-a najmanji problem.LOL
Poanta price je da nista nemoras nastimavati ak oces normalno surfati netom .A vi morate pol toga nastimavati da bi gledali neke određene sadržaje na iphonu.
Poanta price je da nista nemoras nastimavati ak oces normalno surfati netom .A vi morate pol toga nastimavati da bi gledali neke određene sadržaje na iphonu.
Gle ajd ne lupetaj ako pojma nemaš!
Sory ali stvarno gluposti pišeš.
I kakvo božije naštimavanje? Imaš safari koji radi dobro a ako hoćeš nešto brže za 30 sec instaliraš vannilu ili operu ...
Da tu imaš pravo browser je malo brži od iphonovog ali je dosta bolje riješen browser nego na iphonu ima full screen mode,dosta podešavanja.
To mi se sviđa kod androida i to kaj imaju veći ekran od iphona na iphonu se može imat fullscren i malo više opcija samo kad se jb.
Ali imaš u appstoreu atomic browser ima naprosto sve customizacije,dosta opcija ima tabove kao na firefoxu ima full screen i isto je tako dobar kao safari po pitanju multitoucha i ostalog.
ako ti je mrsko naštimavanje uzmeš ti sebi jednog ericssona t10 i na njemu ti je sve defalut.
Vlak, bus, duža putovanja s autom (kad ne voziš), škola, dok čekaš na red kod doktorice... samo neki od primjera di nemaš 42" fulhd telku nego mob i gledanje filmova, na prekrasnom amoledu je skroz ok.
Da tu imaš pravo browser je malo brži od iphonovog ali je dosta bolje riješen browser nego na iphonu ima full screen mode,dosta podešavanja.
To mi se sviđa kod androida i to kaj imaju veći ekran od iphona na iphonu se može imat fullscren i malo više opcija samo kad se jb.
Ali imaš u appstoreu atomic browser ima naprosto sve customizacije,dosta opcija ima tabove kao na firefoxu ima full screen i isto je tako dobar kao safari po pitanju multitoucha i ostalog.
Drago mi je da si priznao da je surfanje bolje,isto tak imas i na marketu dolphin HD browser,i sad bu dosla Opera mobile za android(jos uvjek je beta).Znam da postoji opera mini za iphone i android.Bas me zanima koji je brzi.
ako ti je mrsko naštimavanje uzmeš ti sebi jednog ericssona t10 i na njemu ti je sve defalut.
Ah, t10 mi je bio prvi mob, u ona vremena nisu se vodile žestoke rasprave između klinaca da li je bolji t10 ili nokia 3110 kao danas prepucavanja iOS vs. Android.
Naime u ta zlatna vremena mobilne telefonije klinci nisu imali mobitele.
Drago mi je da si priznao da je surfanje bolje,isto tak imas i na marketu dolphin HD browser,i sad bu dosla Opera mobile za android(jos uvjek je beta).Znam da postoji opera mini za iphone i android.Bas me zanima koji je brzi.
Jedino safari i atomic nešto vrijede na iosu.Operu sam još sprobao na iphone 3g tamo je bila brža većinom od safaria činilo mi se ok nije se trebala refreshat stranica kad se ide back imao je bolje tabove ali kad sam ga sprobao na iphonu 4 bilo je dosta loše prvo jako loši prikaz web stranica dosta stranica nije učitao ok nešto brži a i došao mi je 3g veza pa sam sad stalno na safariu jer je najbolji stvarno je dosta bolji multitouch dosta brži po svemu a jedino mu može atomic parirat dok skyfire isto je kao safari ali je spor i loše sučelje.
Na desireu kad sam ga imao najbolji je stock browser dok je opera mini bio ok ali isto kao i na iosu iskustvo dolphin hd nisam sprobavao.
@kach, ne vjerujem da će Opera Mobile biti brža od stock browsera... Ako bude super, al sumnjam... I ti browseri tipa Fennec(Firefox) i Opera Mobile su ogromni(osim ako imaju app2sd) tako da ih ne koriste mnogi :).
Prije svega mislim da je razočaravajuće da recimo ova tema nema komentara : http://www.bug.hr/forum/board/vijesti-by-forumasi/105.aspx?sort=act , i da ovdje velika večina piše na nivou djece, a vjeruem da ista ta večina već ima zasigurno ozbiljnije godine i usko tome njihov nivo razmišljanja i domet bi prema svakoj prilici trebao bit nešto viši od ovako pragmatičnih "problema" što je ponižavajuće.
Napisao sam par redaka prije da zbilja ne razumijem kome će koristiti ovo sve skupa u domeni "Programiranje za mobilne platforme" vjerujuć da će članovi skrenut s razine i domene rasprave, ali iz prikazanog sadržaja razgovor se je nastavio još žustrije u smjeru banalnog blamiranja .
Prije svega mislim da je razočaravajuće da recimo ova tema nema komentara : http://www.bug.hr/forum/board/vijesti-by-forumasi/105.aspx?sort=act , i da ovdje velika večina piše na nivou djece, a vjeruem da ista ta večina već ima zasigurno ozbiljnije godine i usko tome njihov nivo razmišljanja i domet bi prema svakoj prilici trebao bit nešto viši od ovako pragmatičnih "problema" što je ponižavajuće.
Napisao sam par redaka prije da zbilja ne razumijem kome će koristiti ovo sve skupa u domeni "Programiranje za mobilne platforme" vjerujuć da će članovi skrenut s razine i domene rasprave, ali iz prikazanog sadržaja razgovor se je nastavio još žustrije u smjeru banalnog blamiranja .
Slažem se, a i iskreno ne zanima me kakve su razlike između iOS i Android. Koristim Android, iOS nisam probao i neću se miješat.
Jos mi nije jasan mazohizam gledanja filmova na mobitelu :)
to je meni takva tlaka, ali to je samo moje misljenje i na laptopu vise ne mogu gledat film, moram bit u krevetu ili na fotelji, a onda ne mogu laptop koristiti jer je opet premalen ekran
vezat osjecaje uz neki mobitel je glupa stvar i takvi ljudi su budale
pogledaš specifikacije moba i pitaš nekoga da ti posudi kako bi probao raditi na mobitelu i onda se odlučiš koji ćeš kupit, mene najvise nerviraju itunesi na iphoneu i sljedeci mob ce biti neki s androidom kad istekne ugovor, ali kod mene sigurno nece biti bitno da taj htc ima bluetooth niti da ima ekran preko 4¨ i da ga ne mogu staviti u džep užih traperica kao šta nisam mogao hd2 od frenda strpat u džep, strah me da ne pukne zbog onih jer je širi pol cm, ne bi mi bio prvi mob kojem je puknuo ekran vec treci
:)
Slažem se, a i iskreno ne zanima me kakve su razlike između iOS i Android. Koristim Android, iOS nisam probao i neću se miješat.
Razlike Android - iOS
Android : Linux - Java baziran OS, otvoreng koda , razvijan od strane Googla. Programe pišeš u programskom jeziku Java i/ili C++. Android je moguće izvršavati na mnoštvu uređaja, različitih proizvođaća, zmaći od Nexus One , do Samsunga, Motorole, HTC-a itd....Naravno uz mnoštvo uređaja postoji i velik broj verzija OS-a, znaći od verzije 1.5 - 2.1 je najveći broj pisanih aplikacija, programskih primjera itd.... Pošto nisam ekspert za Android, molim neka me netko ispravi i nadopuni u ovom djelu. Dalje što se tiće samog razvoja i razvojnog sučelja , sam princip je vrlo jednostavan, besplatno skinete sve potrebne resurse , popis svih nađete na stranici developer.android i krenete od Hello World primjera.Ljibiteljima i developerima koji su se več upoznali s Javom u smislu MIDP, MIDP2 sam prelazak na Adroid će bit lagan, dok recimo iOS ili WM developerima taj tranzicijski proces će ipak zahtjevat učenje Jave.
iOS : OS izveden od MacOSX -a , zatvorenog koda, razvijan od strane Apple-a. Programi se pišu u programskom jeziku Objective C i/ili C++. iOS se izvršava samo na Apple uređajima , do verzije 4.0 bi je zvan još i iPhone OS, od 4.0 dobio je naziv iOS zbog lakšeg objedinjavanja. Danas podržani iOS uređaji su iPod touch, iPad i iPhone. Naravno kao i kod Androida postoje određene razlike između generacija uređaja, pošto je ovdje u pitanju samo jedan proizvođać uređaja onda su stvari malo kristalnije jasne , ali opet postoje neka ograničenja i razlike. Razvoj aplikacija se vrši u programskom paketu zvanom XCode, koji možete besplatno skinuti sa Apple-ove stranice developer.apple , prethodno je potrebno izvršiti registraciju.
Neke važnije stvari koje ovdje treba napomenuti jest to da recimo ako odlučite raditi aplikacije za daljnu distribuciju, onda će vas to koštat ekstra novaca , tako taj proces u Android sferi košta 25$, dok za iOS plaćeate 100$ periodički svake godine.Aplikacije za iOS možete razvijati samo na MacOSX platformi, dok razvoj za Android možete 5raditi gotovo na bilo ćemu, što je u svakom slučaju prednost, recimo kada su u pitanju prilike kod nas, jer ipak je još uvijek Mac računalo dosta skuplje od srednje klase PC-a koji će vas u smislu razvoja za Android sasvim solidno opsluživat.
Naravno i za iOS i za Android postoje kroskompajleri , znaći alati koji vam omogučuju razvoj aplikacija ne vezano uz nativni jezik, obično su takovi sustavi dosta skupi, ali ako uzmete u obzir vrijeme i cjenu rada koji biste uložili u učenje nekog jezika , recimo ako niste vični Javi, ili opet s druge strane neda vam se učiti low level API svakog jezika samo da biste iscrtali kontrole na formi neke aplikacije onda se korištenje ovakovih alata pokazuije kao mudra investicija. Naravno postoje priće da kroskompajlirane aplikacije rade sporije od nativno pisanih, to u svakom slučaju ne mora bit točno.
Jos jedan 'mazohista' ovdje :)
Jos sam ja i veci mazohista od logica... uzivam u tome skoro svaki dan.