Razlike iOS i androida

poruka: 242
|
čitano: 52.451
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Razlike iOS i androida
meni je lakse na touchscreenu, navikao sam se, sad tipke preslabo stiscem, ne detektira mi pola...
50Niggas
15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Touch screen je super, ali za pisanje ne može biti bolji od fizičke tipkovnice!

Ma meni nikad neće moći zamijeniti fizičku tipkovnicu samo zato što ne mogu bez gledanja na TS tipkat, a zaista mi se ne da buljiti u tipkovnicu dok tipkam nešto...

17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
zatojeto kaže...
Jest da poneke naprave revoluciju kao nokija i htc na zadnjim prezentacijama "revolucionarnih" proizvoda s tastaturom!

Ti se praviš glup ili zaista ne možeš shvatiti da nekima tastatura dobro dođe? Ja ne namjeravam (trenutno) kupiti nikakav telefon bez QWERTY tastature, no budući da si Appleovac, nije jako čudno da ne možeš shvatiti da netko možda ima drugačije zahtjeve od vas, ovaca, koji puštate Stevici da bira što ćete dobiti umjesto da izaberete što želite.

Kako to misliš, pa ne možeš imati nikakvih drugih prohtjeva osim količine aplikacija dostupnih na webu (pogotovo igrica)... Samo šteta kaj telefon nema 30 terabajta da ih sve možeš instalirati na mobitel...

Ne znam, meni tih 100 milijardi igrica ništa ne znači kad nikad niti jednu neću instalirati na mobitel.

Igor
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Ja mislim da Android zatvara prazninu za uređaje koji imaju iOS, na još jednom polju. Sem prodaje uređaja, Google-ov OS se sve više približava i po korištenju interneta :)

I još samnegdje čitao da će do 2012. godine na tržištu bit više uređaja sa operativnim sustavom Android,nego onih koji koriste Apple i iOS. Sad koliko je to točno, vrijeme će pokazat.Goooo Android!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 14:11 (igić222).

0 0 hvala 0
17 godina
Mirko935 kaže...
D4RKL1NG kaže...

Touch screen je super, ali za pisanje ne može biti bolji od fizičke tipkovnice!

Ma meni nikad neće moći zamijeniti fizičku tipkovnicu samo zato što ne mogu bez gledanja na TS tipkat, a zaista mi se ne da buljiti u tipkovnicu dok tipkam nešto...

Ufff covjece.

Pa ti si vrhunski daktilograf! {#}

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Android jo uvijek nije dorastai iOS-u, ne kazem da je los, ali po mom misljenju iOS je brz i siguran.

Takodjer iOS ne moze da napadne virus, dok android moze.

Sve jos uvijek je u prednosti iOS i mislim da ce tako i ostat.

Nisu dzabe pravljeni miliuni i miliuni aplikacija :)

0 4 hvala 0
17 godina
zatojeto kaže...

O količini problema na jednoj i drugoj platformi nebi jer je i po količini i po vrsti neusporedivo i mislim da android ima sve preduvjete da se broj problema u budućnosti poveča.

Nisam te baš dobro razumio, iOS nema novog hardvera a ove firmice koje više manje neuspješno pokušavaju kopirati apple - imaju. Jest da poneke naprave revoluciju kao nokija i htc na zadnjim prezentacijama "revolucionarnih" proizvoda s tastaturom! Ili samsung s največom inovacijom - autobusom za prezentaciju.

Za simens mi isto nije jasno, da apple nije napravio iphone i pokrenuo revoluciju i da su appleovci razmišljali ko ti, još bi se danas čačkalo po simensima i sl.

Trollcino, sad ti odgovaram samo za slucaj da nisi troll ali ipak sam gotovo siguran da jesi. (Ako nisi, onda stvarno zalosno...)

Prvo, Apple nema sta pricati o revoluciji. Mobiteli s kamerama, video pozivima, multitaskingom, ekranima u boji, MMS-om, WiFi-om, GPS-om, Application store-om i touchscreenom su postojali prije nego li je Apple uopce izdao sada vec stari iPhone 2G koji nije imao vise od pola ovih stvari.

Drugo, nemoj pricati o Androidu i problemima sa tom platformom, jer Apple nije u stanju izdati jedan jedini model mobitela bez da nesto ne zajebe.

Primjer: gubljenje signala i laka lomljivost.

Nemaju sta pricati ni o kvaliteti ni o supportu jer je oboje ocito i dokazano na jaaako niskom nivou.

Apple je jos malo dijete u industriji mobitela, malo dijete koje misli da moze raditi sta ga je volja.

Zato i imaju takav postotak trzista kakav imaju i to ce ici samo dolje.

Korisnicima je vec pun k*rac Apple-a i njihovih pizd*rija i oni pametniji ce preci na Android, a oni ozbiljniji na Symbian/Maemo.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Uopce se ne bi slozio da je iOS sprdacina...

Ne znam zasto ljudi postaju takve stvari kada je rijec o vanserijskom mobitelu i njegovom operacionom sisemu, koji je sam po sebi prekretnca u razvitu mobilne tehnologije...

Ne kuzim...

Android je takodjer ok, ali ne mislim da treba pljuvati po iOS, jer jos uvijek je bolji i bit ce!

0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Razlike iOS i androida

Ne bi sad htio previše offtopičariti ali non stop dolazi do nekakvih digresija pa ovako:

Znam da je macOS sigurniji i stabilniji od windowsa, jeli razlog tomu samo šlampavost m$ofta? Razlika sigurnosti linuxa i macOS-a nije velika pretpostavljam?

Ne kužim kakvu veliku prednosti uopće može imati ios nad androidom, onak nisam niti na jednoj mobilnoj platformi čuo za veće probleme sa virusima?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 23:59 (Profesor Jakov).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
prednosti i mane nisu samo u sigurnosti, meni je linux daleko najbolji os, mada i sad pisem sa windowsa (zato sto se jos ucim na linux, al to je OT)
Aint no man above the crew
15 godina
neaktivan
krile kaže...

Uopce se ne bi slozio da je iOS sprdacina...

Ne znam zasto ljudi postaju takve stvari kada je rijec o vanserijskom mobitelu i njegovom operacionom sisemu, koji je sam po sebi prekretnca u razvitu mobilne tehnologije...

Ne kuzim...

Android je takodjer ok, ali ne mislim da treba pljuvati po iOS, jer jos uvijek je bolji i bit ce!

U poslijednje vrjeme se može na dosta mesta čitat o tome kako je Android sve pouzdaniji u usporedbi sa iOS-om, prije svega u Americi..a ako je tamo tako mislim da će i ovdje u skorije vrjeme to postat trend :) Jer mnogi upijaju to što dolazi sa zapada.

I jako velikom brzinom se razvija Android, koji dobiva sve veči broj pristalica, i imajuć u vidu veliki porast potražnje Google će osigurat time bolju uslugu i upotrebljivost za svoj softver.

17 godina
krile kaže...

Android jo uvijek nije dorastai iOS-u, ne kazem da je los, ali po mom misljenju iOS je brz i siguran.

A joj ? Jesi li ovo negdje procitao, ili si sam dosao do tog zakljucka ?

Profesor Jakov kaže...

Ne bi sad htio previše offtopičariti ali non stop dolazi do nekakvih digresija pa ovako:

Znam da je macOS sigurniji i stabilniji od windowsa, jeli razlog tomu samo šlampavost m$ofta? Razlika sigurnosti linuxa i macOS-a nije velika pretpostavljam?

Ne kužim kakvu veliku prednosti uopće može imati ios nad androidom, onak nisam niti na jednoj mobilnoj platformi čuo za veće probleme sa virusima?

Po cemu je macos bolji od windowsa ? Zato sto svaki "service pack" kosta ? Od kako je apple presao na x86 platformu, nema apsolutno vise nikakve prednosti naspram windowsa / PCa. Sem sto izgleda bolje, i komponente kostaju duplo vise. 

1337Code_breaker kaže...
prednosti i mane nisu samo u sigurnosti, meni je linux daleko najbolji os, mada i sad pisem sa windowsa (zato sto se jos ucim na linux, al to je OT)

Linux je 1337.

Windows je za gamere.

Mac je gay.

IOS je za umjetnike, glumce i glumice i ljude koji generalno nemaju pojma sta zele, zato Steve Jobs zna za njih.

Android je za ljude koji vole malo procackat, i generalno znaju sta hoce od svog telefona. Zato dobiju sve odjednom i koriste ono sto im treba. A za IOS, svi znamo da ce nesto novo i revolucionarno doci u sljedecoj verziji ;) Primjer 3g i MMS anyone ? 

Danas kada postajem pionir ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 11:07 (zeleni).
17 godina
zeleni kaže...

Linux je 1337.

Windows je za gamere.

Mac je gay.

IOS je za umjetnike, glumce i glumice i ljude koji generalno nemaju pojma sta zele, zato Steve Jobs zna za njih.

Android je za ljude koji vole malo procackat, i generalno znaju sta hoce od svog telefona. Zato dobiju sve odjednom i koriste ono sto im treba. A za IOS, svi znamo da ce nesto novo i revolucionarno doci u sljedecoj verziji ;) Primjer 3g i MMS anyone ? 

Ne, mislim da je slijedeći revolucionarni korak budlica sa podrškom za "ljetno računanje vremena"...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
odjavljen
zeleni kaže...
krile kaže...

A joj ? Jesi li ovo negdje procitao, ili si sam dosao do tog zakljucka ?

Profesor Jakov kaže...

Po cemu je macos bolji od windowsa ? Zato sto svaki "service pack" kosta ? Od kako je apple presao na x86 platformu, nema apsolutno vise nikakve prednosti naspram windowsa / PCa. Sem sto izgleda bolje, i komponente kostaju duplo vise. 

1337Code_breaker kaže...

Linux je 1337.

Windows je za gamere.

Mac je gay.

Ja nigdje nisam rekao da je macos bolji, štoviše baš zbog cijene i omjera uloženo dobiveno ga do sada nisam kupio.

Problem linuxa naspram windowsa je kompliciranost (za gamere i directx/podrška za videoigre), ovo malo što koristim linuxa sa strane kad uleti neki problem treba ti vrlo često dosta vremena da ispraviš (pogotovo ako treba dublje čačkat traženjem rješenja po netu).

17 godina
Razlike iOS i androida
Zbog cega je mac os stabilniji i sigurniji. Hajd sigurniji, to kontam, iako sigurnost mac osa lezi u relatnivno maloj korisnickoj bazi.
Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

A kolko ima istine oko tih stvari da virus ne moze da napadne iOS, jer sam ja od nekih čuo da je situacija suprotna...:)

I nije mi jasno kako se na jednom smartphone-u iskažu virusi, u kojoj formi?Npr. ne mogu otvorit slike, glazbu i sl. ili potpuno drugačije, tipa zablokira. Možda nije ovo pitanje za ovaj topik , ali zanimalo bi me pošto ja imam smartphone već duži period i nisam se susreo sa ovakvim stvarima..:)

A i prijatelj mije rekao da su virusne pojave na mobitelima mnogo češće na sustavima Symbian ili Window..

0 0 hvala 0
16 godina
Razlike iOS i androida

Ono što od "virusa" sam čuo da postoji su aplikacije koje ti mogu pristupiti raznim djelovima moba, tipa čitati tvoje poruke, kontakte, otimati tvoju lokaciju paleći gps i sl. Danas više nisu virusi tu da ti razjebu mob da ga ne koristiš, već da ti kradu podatke, ili možda da ih koriste za širenje spama(ako ti ukrade email kontakte sa moba) Ti uglavnom takve stvari nećeš ni kužiti da imaš u mobu jer će one u pozadini raditi dok ti koristiš uređaj. 

Zato na androidu volim što prije isntaliravanja appa piše koje ovlasti ta aplikacija ima. Upiši u market "sexy girls" i brzo ćeš naći app koji recimo uz pristup interneta traži pristup gps-a, ili traži pristup kontaktima i sl. Također ćeš vidjeti gomili negativnih komentara uz takve aplikacije{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Tocno zbog toga je iOS bolji. Jer na njemu nema straha da ti neka aplikacija kopa po kontaktima, tvojoj lokaciji SMSovima itd... Osim naravno ako ti ti želiš, ako želiš onda jedostavno stisnes OK dok te pita dali želiš da aplikacija pristupa tim sadržajima.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Razlike iOS i androida

Zato je ta cijena sigurnosti da os nemožeš prilagođavati sebi...nemožeš raditi veće promijene na sučelju i razne stvari što na androidu se može jer svatko može napraviti kakvu god hoće aplikaciju. A cijena da za to sve samo moram malo više paziti prije instaliranja appa nije prevelika...Jer opet danas ima puno appova i stranica koje se bave review-em appova, više se ne sjećam kada sam zadnji put išao nasumce po marketu tražeći neku aplikaciju, skidam samo po preporukama što bi me moglo interesirati i takve su sve bez problema.

Ali oni koji ne žele prilagoditi mob sebi, koji se ne žele gnjaviti sa njim, iOS je definitivno bolji izbor, upališ i radi a ono što nemože ionako takvim korisnicima neće ni trebati...

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Ako si napredni korisnik onda i zelis kustomizaciju onda jailbreakas i instaliras cydiu. I to je opet sigurno jer se sve provjerava od strane saurika(developer cidiye).

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Razlike iOS i androida

Što se sve može kustomizirati kad se JB-a? Da li je to samo tipa vizualna promjena sučelja(boje i u tom stilu) ili recimo možeš stavljati widgete na homescreenove, i slične fore? Jer ono šta sam prije gledao na netu su bile samo fore da se promijeni tema i da su ikone drukčije, a to mi baš i nije neka kustomizacija jer sve funkcionira isto, samo je drugačije izgledalo, ali kao da se negdje govorilo da se mogu stavljati i widgeti...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Mozes svašta. Možeš si stavljati widgete (zovu se cydgeti), mejnjati teme, fontove, dodavati aplikacije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Razlike iOS i androida

Hmm sada sam baš na youtubu vidio neki klipoć di ima neki app koji omogućava widgete na iphonu4 izgleda zanimljivo...imam feeling da će to postati novi "feature" iOS-a 5,0...

još mi fali flash, file manager, mount as disk drive, i mislim da bi onda iOS sa JB-om bio meni odličan os kojeg mi odmah uzeo...ovako još tih par sitnica me odbija jer mi komplicira najbanalnije stvari...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 14:14 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

File manager(iFile) i ovo za disk postoji. Ali flash ne. Ali ima aplikaicja za gledanje flash videa u AppStoreu. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
LordShgi kaže...

File manager(iFile) i ovo za disk postoji. Ali flash ne. Ali ima aplikaicja za gledanje flash videa u AppStoreu. 

za disk, kao da kada spojim kabelom na komp da se pokaže kao i bilo koju usb uređaj i samo drag 'n' droppam fileove unutra i koristim ih na mobu? A ono za flash sam čitao na engadgetu da ima taj neki app, ali on zapravo konvertira .flv video i u tome je bio dosta loš, loša kvaliteta, ne bi konvertirao sve filmiće i tako...ipak će trebati da netko sam skrpa cijeli flash koji bi radio kako spada{#} ima onaj frash, ali to je samo za igre i aplikacije, video nije mogao otvarati.

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Hmm sada sam baš na youtubu vidio neki klipoć di ima neki app koji omogućava widgete na iphonu4 izgleda zanimljivo...imam feeling da će to postati novi "feature" iOS-a 5,0...

još mi fali flash, file manager, mount as disk drive, i mislim da bi onda iOS sa JB-om bio meni odličan os kojeg mi odmah uzeo...ovako još tih par sitnica me odbija jer mi komplicira najbanalnije stvari...

za flash imaš frash u cydii,najdeš upute na netu.Imaš i skyfire na kojem radi video ok probao na dnevnik.hr i gamereport i samo video nema reklama koje samo troše promet i bateriju i ugodnost sufranja.Imaš sve kaj možeš nać na androidu tipa android lock,live walpaper..

Za drag n drop odgovor je da samo ga spojiš i onda se prebacuješ kaj trebaš.Imaš i programe koji ti služe da uđeš u file system i pobereš sve kaj ti treba tipa poruke,videe i ostale stvari.Evo ti tutorial kako napravit od iphona disk.

Skyfire ti konvertira videe to malo traje oko minutu,dvije ovisi o brzini neta i kvaliteta ti je ok vuče na loše.Povukli su ti app zato kaj trebaju malo ga optimizirat i dodat više servera da bude išlo brže.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 14:39 (jpelko2).
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Koliko ja znam da će flash biti "dostupan" kada bude stigla nadogradnja 2.1 za Android, a to bi uskoro trebalo da se desi, do kraja godine, koliko se može na internetu vidjeti :)

Pardon, nisam napisao da ovdje mislim na x8, moj (budući) mobitel ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 14:47 (bigić).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Tocno zbog toga je iOS bolji. Jer na njemu nema straha da ti neka aplikacija kopa po kontaktima, tvojoj lokaciji SMSovima itd... Osim naravno ako ti ti želiš, ako želiš onda jedostavno stisnes OK dok te pita dali želiš da aplikacija pristupa tim sadržajima.

Hehehhehehhehe

Ocigledno nikad nisi instalirao niti jednu andorid aplikaciju ;)

:)
16 godina
jpelko2 kaže...

za flash imaš frash u cydii,najdeš upute na netu.Imaš i skyfire na kojem radi video ok probao na dnevnik.hr i gamereport i samo video nema reklama koje samo troše promet i bateriju i ugodnost sufranja.Imaš sve kaj možeš nać na androidu tipa android lock,live walpaper..

Ako je skyfire jednak kao onome na androidu, onda je to loš browser koji ne bi htio koristiti za stalno...a zato postoji flash on demand opcija gdje se meni nikada ne učitava flash dok ja to ne želim, tako da mi je kao da ga u 90% surfanja i nemam već samo kada želim video pogledati...

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

...

Ali oni koji ne žele prilagoditi mob sebi, koji se ne žele gnjaviti sa njim, iOS je definitivno bolji izbor, upališ i radi a ono što nemože ionako takvim korisnicima neće ni trebati...

Koji to smartphone ne radi kad ga upalis????????''

LordShgi kaže...

Postoji ali sa JB zar ne? Ako nesto nije omoguceno i cak ti zabranje da radis od tvorca OS-a onda to ne postoji kao takvo u iOS-u. Ako kupis mecku i ugradis porsheov motor je li to i dalje mecka? Ti tvrdis da jest mecka tvrdi da nije.

bigić kaže...

Koliko ja znam da će flash biti "dostupan" kada bude stigla nadogradnja 2.1 za Android, a to bi uskoro trebalo da se desi, do kraja godine, koliko se može na internetu vidjeti :)

Nadogradnja 2.1 na andorid??????????? Hehehehehhehe

Cak ju i ja na X10i imam ;)

:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice